Куманово, кумановци, кумановки

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
i posle pa neka dojde jankulovska da se fali kako Vmro gradilo po kumanovo a cic i branko nisto ne pravile, e ovoj tatko mi ga sigurno pravi neli i bazen i bulevari i plostad i ulice po grad i naselbe?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
i posle pa neka dojde jankulovska da se fali kako Vmro gradilo po kumanovo a cic i branko nisto ne pravile, e ovoj tatko mi ga sigurno pravi neli i bazen i bulevari i plostad i ulice po grad i naselbe?
Прашај га твоега Цица од куде су му паре за викендицу-вилу у Четирце ? Од татка му да не ,сигурно..

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
boli me mene onoj sto ima on imanje i kako si ga e stvorija, bitno covek gradi po kumanovo, do sga svi sto su se izredile nikoj ne e mrdnaja sas prst. Bar ne se glupira covek kako Koceta i gruju sas spomenici, u dvor da si izgradiv da dade bog.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
boli me mene onoj sto ima on imanje i kako si ga e stvorija, bitno covek gradi po kumanovo, do sga svi sto su se izredile nikoj ne e mrdnaja sas prst. Bar ne se glupira covek kako Koceta i gruju sas spomenici, u dvor da si izgradiv da dade bog.
Биди објективан кажи дека не те брига и за Грују а не само Циц кд краде :icon_lol:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Што е изградија ? Сс буџет од 20 милиона евра годишно помножи по 6 године колко е на власт плус донацие , плус кредити и други приходи , што е изградија ? Едн ебан кеј утепа се фалејке како кој знае што да е и едн плоштад, извади мермер што е 5 пута поскуп и стави бекатон.. на мермер не му се знае траг куде е завршија.. асвалтира улице фушерајски,моја улица што се асвалира пред 4 године сга е цела распадната...такој ли се прави улица ? И место да прави улице он само ги крпи, нормално туј има највише паре за лапање не е глуп он, има гу комуњарску школу..

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
druze, ne ga branu ama aj seti se dali e nekoj pred njega nesto mrdnaja. Cekaj zdravje 2013 ke vidimo sledeci dali ke mrdne ili ke ispokrade sve. Zivi bili pa videli. Pozdrav.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Циц мој глас га изгуби одамна. Доста му е ...лопов. Ништо не направи. Да ти се мочам ја на тј кеј кд испокршисмо авта по овија наши кумановски улице. Шминка ги улице по центар ...крпив дупке. Куде направива цели улице по некое време почнава да си заличуев на тој што си бева....или им текне дека туј цевке треба да ставив и па раскопуев правив...

Од кд е на власт у трговски нема ништо направено...освен тија лежеќи полицајци што стави на сваку улицу и пешачки што ги префарбуе свак септември.

Он да се бања у тј базен што ќе га направи. Ццц срамота ....лопов. Колко паре се изнакраде а замажа им очи на народ сас глупи проекти. Ајде кеј нека му едина светла тачка у негов мандат. Ама куде су тија паре како што спомна Цитро погоре...е куде су де ;)

Боже ме сачувај ќе га згасне и КК Куманово ако не улегнемо у плејоф. Много паре даваја... татко му не му ги оставија за тој :)

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Препорачајте ок кафана за 23 годишно друштво во Куманово (поефтино пиење за храна сеедно) за Стара Нова и каде да се иде после?

Фала

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Препорачајте ок кафана за 23 годишно друштво во Куманово (поефтино пиење за храна сеедно) за Стара Нова и каде да се иде после?

Фала
Батко Ѓорѓија
Аџи Трајко
Баба Цана

Цените се горе-доле тука негде.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
-Кумановци: ве молам за одговор на едно прашање
ако не знаете за што се работи,прашајте ги постарите
од Куманово.Се работи за од времето на Н.О.В. и за
разбивањето на Карадачкиот партизанскиот одред .
-Дали има вистина , и во што е ( тоа со предавството )
тс. изреката “Антова несреќа“- кажете што сте чуле
уште ли е присатно тоа тврдење и слично.Благодарам.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
-Кумановци: ве молам за одговор на едно прашање
ако не знаете за што се работи,прашајте ги постарите
од Куманово.Се работи за од времето на Н.О.В. и за
разбивањето на Карадачкиот партизанскиот одред .
-Дали има вистина , и во што е ( тоа со предавството )
тс. изреката “Антова несреќа“- кажете што сте чуле
уште ли е присатно тоа тврдење и слично.Благодарам.

Антова несреќа, на партизанката Магдалена Антова,која загинала на 13.11 1941 2 дена после започнувањето на востанието.. и тоа од Бугарите.. Татко и бил бугарофил и ги издал партизаните кај се на кој реон и тие ги нападнале партизаните и испогинала цела чета, а во четата била и неговата ЌЕРКА Магдалена Антова..
Буквално татко и ја убил ќерка си :mad: По заслуга на неговото предавство,настрадала ќерка му .. и тоа е.. нега гори у пекол бугарофилот ..
п.с. основното училиште ја кај учев се вика Магдалена Антова.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Ајде кој е повише по политику нека ми одговори, слушам последни 2 недеље дека у Куманово опозиција жари и пали с'с нови примања у образование? Тачна ли е овај информација?

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
-цитро:
а ако е така тогаш дали е осуден за тоа дело
во“кумановски партизани“-историја напишав кого
суделе и стрелале 1945 год.за ова предавство
зар тие не го знаеле ова тврдење ,поготово што
и во книгата за Магдалена таткои дава изјава.

Kajgana Shop

На врв Bottom