Куманово, кумановци, кумановки

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
-цитро:
а ако е така тогаш дали е осуден за тоа дело
во“кумановски партизани“-историја напишав кого
суделе и стрелале 1945 год.за ова предавство
зар тие не го знаеле ова тврдење ,поготово што
и во книгата за Магдалена таткои дава изјава.
е за ова немам никакво сознание.. а за приказната ја имам чуено повеќе пати..а вистина или не..незнам.
--- надополнето: 13 јануари 2012 во 01:26 ---
Ајде кој е повише по политику нека ми одговори, слушам последни 2 недеље дека у Куманово опозиција жари и пали с'с нови примања у образование? Тачна ли е овај информација?
Не ме чуди.. ближив се избори нормално.. а најнормално е кд имамо говедо за градоначалника.

Член од
5 февруари 2012
Мислења
54
Поени од реакции
14
Дали железничката во куманово е блиску до плоштадот? Кој места би ми ги препорачале да ги видам онака за некоја дневна обиколка на градот? п.с зборувам за некои блиски потопли времиња :cool:

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Дали железничката во куманово е блиску до плоштадот? Кој места би ми ги препорачале да ги видам онака за некоја дневна обиколка на градот? п.с зборувам за некои блиски потопли времиња :cool:
железничката станица не е блиску до центарот, далеку е дури 2км. Место за посета: Тинекс маркет, Мај Маркет и Туш Маркет кај кејот.

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Jас би ти препорачал да го заобиколиш:icon_lol:

Член од
5 февруари 2012
Мислења
54
Поени од реакции
14
железничката станица не е блиску до центарот, далеку е дури 2км. Место за посета: Тинекс маркет, Мај Маркет и Туш Маркет кај кејот.
Значи со такси колку би чинело? И може ли лесно да се снајдам? Кумановчани гостопримливи ли се? ;)
--- надополнето: 7 февруари 2012 во 22:44 ---
Jас би ти препорачал да го заобиколиш:icon_lol:
Ова беше искрено и од прва рака а? :D

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Значи со такси колку би чинело? И може ли лесно да се снајдам? Кумановчани гостопримливи ли се? ;)
--- надополнето: 7 февруари 2012 во 22:44 ---
фати си афтобус, ке те остави у центар, со такси до центар ке ти земе 100че. Куманово е збуткан град, се е едно до друго врз трето. Гостопримливи, секако. А што мотив имаш за да идеш во Куманово? Познаваш некој?

Член од
5 февруари 2012
Мислења
54
Поени од реакции
14
Не онака решивме со другарки те да си направиме излет. Онака една авантура. Ама тоа остана како идеја заради лошото време. Ама зошто видов ваква тема решив да се распрашам што како. Ч)

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Не онака решивме со другарки те да си направиме излет. Онака една авантура. Ама тоа остана како идеја заради лошото време. Ама зошто видов ваква тема решив да се распрашам што како. Ч)
Епа запознајте некоја или некој од куманово и нека ве прошета низ кафиќите.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Ќе га мењамо ли градоначалника или да? :pos:

Али снег стварно га фати неспремнога....улице ски-стазе :facepalm:
Господин градоначалник се спремаја за снег у Мај :icon_mrgr:

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557

Со оглед на тоа дека е блиску и ефтино (превоз можеш да најдеш за пола сат сигурно или кај Соборен или на битпазар или карши ПМФ) нема што да изгубиш. А искрено, нема многу што да се види. Не е лошо да се прошета на кејот (сега има лизгалиште таму) во потоплите денови, да се прошета по улиците низ центарот и на крај кога ќе ти здосади да се седне на кафенце, пивце и слично во кафиќ. За по дискотеки исклучиво во сабота и недела, мада ја секогаш излегувам во Скопје кога можам, па ти види сега.

Ќе га мењамо ли градоначалника или да? :pos:

Али снег стварно га фати неспремнога....улице ски-стазе :facepalm:
Господин градоначалник се спремаја за снег у Мај :icon_mrgr:
Он откд гу виде Севета, за све ву веруе. :ROFLMAO:

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Ајде ако може некој да ми каже која цена е ноќевање за у етно село,дали има негде на нет ценовник?
позз

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Ајде ако може некој да ми каже која цена е ноќевање за у етно село,дали има негде на нет ценовник?
позз
Веб страната им е тиња и не им работи,најдобро да се јавиш и да прашаш..еве ти телефони
031 - 49 77 49
075 - 49 77 49

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Веб страната им е тиња и не им работи,најдобро да се јавиш и да прашаш..еве ти телефони
031 - 49 77 49
075 - 49 77 49
Ок,фала! ма да мене ми беше да не вртам онака да разгледам али нв тоа мие последна опција!

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
На скопјанци им нудиш посета на маркети :)

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
^
Ма чиста иронија. Другаров е у право, нема ништо посебно да се види во градот. Додуше, освен Охрид ни еден друг град не е интересен кај нас, жално е ама е вистинито.

Kajgana Shop

На врв Bottom