Abe problem li e da pisuju sas latinicu? Ne sam doma, pa valjda ke mi se oprosti, ne li? Ke simnu font drug put, sga samo da se "obazdam" deka i ja sam Kumanovac, i deka kako novajlija na ovj forum morase da naskrabam par recenice, red e ne li? Ja sam inace edn od onija famozni Kumanovski pecalbari, bese tija Avganistani, Kuwaiti, i sga se skrasi u zadnji 5 meseca u Dubai, grad koj sto najbrzo rasne u cel mlecan sistem! Toj moz da potpisu! I sga, dovadjav ljudi ovdeka, i se prasuev kako gi toj non-stop placu po Kumanovo, a zivu u takvu "ubavinju"?! Mislu si druze, samo edno mesto na svet moze da se vika "DOMA", ja sam se rodija, odrasnaja, i sakaja bi da "skiknem" u Kumanovo...ete, iako sam ete "globetrotter" vec jace od 3 godine, preziveaja sam 300 cuda, nema ni edno mesto na svet kako toj nase Kumanovo!
S'd kd bese zadnji put doma ne bese tolko losa sema sas nocan zivot..istina e deka na kraj na 80-ti i pocetak na 90-ti (kd si ja bese becarce
) nocan zivot u Kumanovo bese br.1 u Makedoniju (dovadjasva i "ribe" a i momci od Skopje, Veles, Stip, Vranje, Leskovac, itd,itd.)..secam se samo kako e bilo u kultno "Studio", pa "Lajf", "Klub", pa edno vreme slusasmo fantasticnu indie muziku u "San Raj", pa "disko kude kino Kozjak", covece, Kumanovo e imalo svoj specifican ukus i miris. Dnska e vec nekako drugacija slika na sve toj...nekako sas drustvenu i politicku "tranziciju" sto gu doziveamo, tranziciju pretrpesva i nekoji nepisani "kodeksi" sto gi imasmo mi kd besmo "zestoki momci"...nema vise fer tepacke, pesnice su zameneti sas bezbol palice, pistolji, 20 duse na ednoga, "ribe" idev po lovu, a momci mavav cerke na politicari i biznismeni. "Sponzoruse" su na svak korak, mladi, namrsteni momci vrebav sansu da premlativ nekoga za parce slavu, ali da, na zalost, i "drzava" ima udel u sve toj...ali ne bi sga za politiku. Pocna za nocan zivot, znaci u "VIP club" ne e loso, "Dzarto" e konstantno pun, a u "Tunel" ne ni mozese da se ulegne od guzvu..znaci polka pa zazivue grad po kolaps od pred godinu dna kd se zatvori "King". Sto se tice do Kumanovski sajtovi, tapa smo, ja i burazer sas jos par entuzijasti ga pocnamo
www.Kumanovoonline.net ali slabo gi moi Kumanovci interesira online druzba. I za kraj, da gi pozdravu svi Kumanovci, i onija sto se osecav kako Kumanovci, pa kude i da ste, zivi i zdravi da mi bidete!