Куманово, кумановци, кумановки

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Мило ми е што самата се пронајде во групата „фрустрирани кумановчанки”.

Кој си ја има мувата на капата... :)

Anchi

UNTOUCHABLE
Член од
18 декември 2005
Мислења
349
Поени од реакции
0
Acid напиша:
Мило ми е што самата се пронајде во групата „фрустрирани кумановчанки”.

Кој си ја има мувата на капата... :)
prochita ti negde nesto takvo:)???Ti pobarav pomos za lecenje na frustracii?Ne!!!!!

Ako zboruvas za kumanovchanki...znaci i jas sum u taa grupa.A koga nekoj ke slapne nekoja zelena...znam deka ne e vredna za komentar..ama kolku da ubieme dosada:)...ke ja prokomentiram.
I koga zboruvas za kumanovchanki..znachi opfacas cela grupa na devojki ...i ne mozes da generaliziras...da lepis nekoi etiketi i da stvaras stereotipi.
Zapoznaj se prvo sebesi..pa komentiraj za drugite!!!!

Tolku...mislam deka sekoe ponatamosno mrchenje.....e suvishno!!!!
P.S. i ova ne e nisto lichno!!!:baeh:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Ти беше најпогодена од изјавата бе бејб.

Значи, како што реков - Кој си ја има мувата на капата, мрчи и се правда на форум. Не генерализирам инаку, таков впечаток ми оставиле девојките кои сум ги запознал. Нормално дека не се сите такви. :wink:

Anchi

UNTOUCHABLE
Член од
18 декември 2005
Мислења
349
Поени од реакции
0
Acid напиша:
Ти беше најпогодена :)ne: )од изјавата бе бејб. :)cuc: )

Значи, како што реков - Кој си ја има мувата на капата, мрчи и се правда :)ne: ) на форум. Не генерализирам инаку, таков впечаток ми оставиле девојките кои сум ги запознал. Нормално дека не се сите такви. :wink:
pameten dechko si ti.:icon_roll ...ke se razbereme i samo so ovie smajli:).Neli?
p0z

Член од
14 декември 2005
Мислења
57
Поени од реакции
0
eve i ja sam od kumanovo
malce(malce povise)kasnu ama ne sam zanja deka ima i ovakvi teme
kumanovo e naj lud grad od makedoniju.nezanete vi kolko su netacni kumanovoci.po drugi gradovi sve e mirno.a ovdeka u kumanovo sve e na salu svi se zaebavav i tako to...

Член од
25 март 2006
Мислења
5
Поени од реакции
0
NikolaP напиша:
Ku, Ку. Ама моментално не сам дома. Иначе позади вла комерц на 3 македонску, у едно сокаче.
Кое сокаче земљак, појасно малко да га ебу(типично селско-кумановски)

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Abe problem li e da pisuju sas latinicu? Ne sam doma, pa valjda ke mi se oprosti, ne li? Ke simnu font drug put, sga samo da se "obazdam" deka i ja sam Kumanovac, i deka kako novajlija na ovj forum morase da naskrabam par recenice, red e ne li? Ja sam inace edn od onija famozni Kumanovski pecalbari, bese tija Avganistani, Kuwaiti, i sga se skrasi u zadnji 5 meseca u Dubai, grad koj sto najbrzo rasne u cel mlecan sistem! Toj moz da potpisu! I sga, dovadjav ljudi ovdeka, i se prasuev kako gi toj non-stop placu po Kumanovo, a zivu u takvu "ubavinju"?! Mislu si druze, samo edno mesto na svet moze da se vika "DOMA", ja sam se rodija, odrasnaja, i sakaja bi da "skiknem" u Kumanovo...ete, iako sam ete "globetrotter" vec jace od 3 godine, preziveaja sam 300 cuda, nema ni edno mesto na svet kako toj nase Kumanovo!
S'd kd bese zadnji put doma ne bese tolko losa sema sas nocan zivot..istina e deka na kraj na 80-ti i pocetak na 90-ti (kd si ja bese becarce:icon_lol: ) nocan zivot u Kumanovo bese br.1 u Makedoniju (dovadjasva i "ribe" a i momci od Skopje, Veles, Stip, Vranje, Leskovac, itd,itd.)..secam se samo kako e bilo u kultno "Studio", pa "Lajf", "Klub", pa edno vreme slusasmo fantasticnu indie muziku u "San Raj", pa "disko kude kino Kozjak", covece, Kumanovo e imalo svoj specifican ukus i miris. Dnska e vec nekako drugacija slika na sve toj...nekako sas drustvenu i politicku "tranziciju" sto gu doziveamo, tranziciju pretrpesva i nekoji nepisani "kodeksi" sto gi imasmo mi kd besmo "zestoki momci"...nema vise fer tepacke, pesnice su zameneti sas bezbol palice, pistolji, 20 duse na ednoga, "ribe" idev po lovu, a momci mavav cerke na politicari i biznismeni. "Sponzoruse" su na svak korak, mladi, namrsteni momci vrebav sansu da premlativ nekoga za parce slavu, ali da, na zalost, i "drzava" ima udel u sve toj...ali ne bi sga za politiku. Pocna za nocan zivot, znaci u "VIP club" ne e loso, "Dzarto" e konstantno pun, a u "Tunel" ne ni mozese da se ulegne od guzvu..znaci polka pa zazivue grad po kolaps od pred godinu dna kd se zatvori "King". Sto se tice do Kumanovski sajtovi, tapa smo, ja i burazer sas jos par entuzijasti ga pocnamo www.Kumanovoonline.net ali slabo gi moi Kumanovci interesira online druzba. I za kraj, da gi pozdravu svi Kumanovci, i onija sto se osecav kako Kumanovci, pa kude i da ste, zivi i zdravi da mi bidete!

Alek_rjk

Za prviot vpecatok nema vtora sansa
Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
heeee kumanovki of of of TOB se nema so.......tie so gi znam malce se zmiicki ali ne mi smeta:je:

Ali da bideme iskreni Toni M. na ZLATNA Buba Mara im lepna na kumanovki "ubaa" etiketa :
Mi kumanovke ne se rokamo za pare 50 dinara pare li su :kajg: jbg

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Alek_rjk напиша:
heeee kumanovki of of of TOB se nema so.......tie so gi znam malce se zmiicki ali ne mi smeta:je:

Ali da bideme iskreni Toni M. na ZLATNA Buba Mara im lepna na kumanovki "ubaa" etiketa :
Mi kumanovke ne se rokamo za pare 50 dinara pare li su :kajg: jbg
Ne me rckaj da ne pocnu da zboru.:nerv:

Alek_rjk

Za prviot vpecatok nema vtora sansa
Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
кој те рецка па тебе......ова со си го кажав е мое мислење.
Ти ако сакас можеш да кажеш нешо за тоа али ја нисо неточно не кажав, мислењето ми е створено бидејќи у Ку учам.
Това е това

и Исидорка нели не треба да се нервираш? !!! ?

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Не ти викаше она дека гу рецкаш, него гу РЧКАШ, тој су ти два различити појма, чим учиш у Куманово до сга си требаја тој да га научиш.

Много ми е криво што морам да се обрату на мои Кумановци сас овакој трагичан повод, уместо сас некој убав повод, концерт некој, или да смо на пример улегнале у прву лигу у фудбал или кошарку...

За мои 32 године никад не сам чуја дека е некој матурант утепаја другога матуранта неколко недеље пред матуру. И тој школски другар, без обзир што е убиени клинац учија у другу паралелку, ипак су момци генерација од исту школу. Разлог због кој се десила овај трагедија не е толко ни важан, битно е што су се работе толко промениле у мој родан град да стварно имам невиден стра за мои клинци, сина и керку што ги чувамо сас супругу како очи у главу. Какви су овој времиња дошле кд ти клинац извади нож и забоде ти га у груди пред пун двор школски другари?! Дали е овој "aftermath" од чистку што гу доживесва готово сви Кумановски *Жестоки Момци* кои што отидесва у легенду у задњи 3 године, или е овој само добар показатељ куде иде овај наша *ТРАНЗИЦИЈА*!? Свеедно, не само како родитељ, веќ како и роден Кумановац, и бивши *Момак са асфалта* мислу дека е овој најголема трагедија која што се е десила на клинци на овуј узраст. Имало е убиства и порано, али повише су се дешавале случајно играјки се сас пиштољи по школу, итд, али овакво хладнокрвно убиство ја стварно не памту!
Куманово, Кумановци, МАКЕДОНИЈО, ОСВЕСТУЈ СЕ ДОК Е ВРЕМЕ!
Влатко, нека ти е лка земља синко, НЕ СМЕЕШ ДА БИДЕШ ЗАБРАВЕН!

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.033
Гравити Грејв, жално за децава... Слушнаф дека причината била таа што тој Влатко го рчкал убиецот повеќе од два месеца, кај и да го наоѓале го тепале до крв и повеќе. Убиецот апелирал и до директот на школото и до полицијата... ама „ај другарчики сте си, ќе се смирите...“
Кумановци се најстраствени луѓе што ги знам од цела Македонија.

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Не ги знам клинциве, само бев потресен коа пишував, па не ги знаев фактите. Сеедно, мислам дека мораше да се најде некое друго решение наместо ладнокрвно да се убие момчето распорувајќи му ја утробата. Сеа и двајцата се мртви, едниот физички, другиот психички...кој знае што се ке доживее малиов у затвор. Жално за два млади живота, еден кус наплив на адреналин,а цел живот ке трпат последици и тој, и нивните фамилии.

Добро викаше другар ми пред да замине у странство пред извесно време....денес е многу полесно да повлечеш ороз на пиштол, отколку да бидеш ЧОВЕК!

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Stvarno zadnji 2 godine ne sam cula nekoju ubavu vest,po svi vesnici crna hronika su desavke od Kumanovo.
Mnogo gluposti se ispodesavava,zal me i za dvoica maturanti sugurna sam deka e mogalo da se resi na drug nacin.Nikoj od njima ne e razmisluvaja,zatoj uvek vikam ORUZJE E NAJGOLEM NEPRIJATEL.Svak u nekoju takvu situaciju bi mogaja da izvadi noz ili pistolj,da ne e bilo toj samo bi se ubile od kutek i ne bi doslo do ovoj sto dojde.
Sga svaka ala i budala u carsiju ima pisatolj normalno deka ke ima i ovakvi neprijatni vesti.
Ima li nade za Kumanovo?!
Ja kao optimist mislu deka ima i se nadam deka ke zivimo u miran i sreden grad..kd-tg!

Член од
19 мај 2006
Мислења
419
Поени од реакции
5
Eve i ja nesto da kazu
Mada i ja ne sam u drzavu vec dugacko vreme gledam deka grad ne e toj sto e bija porano.Kriminal na svi strane kako nikad do sga i sas tendenciju da ide jos nagore.Tepacke,placke i ubistva na svi strane.A u tija nekolko kafica sto rabotiv dobro tolko su puni da ne moze i igla da padne.Ali da se nadamo deka sas novu vladu mozda ke se smeniv nekoi rabote i ke pojde nabolje.Pozdrav do svi kumanovke i kumanovci na forum i pozdrav do svi drugi od unutrasnjost i dijasporu.

Kajgana Shop

На врв Bottom