Криптовалути - Генерална дискусија

Член од
1 јуни 2024
Мислења
97
Поени од реакции
275
Imam mnogu XRP bidejki go kupuvav na nedelno nivo po 10-15$ od 2019 do mart 2024. E sega dali da prodavam ili ke odi uste nagore, sto mislite?

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.452
Поени од реакции
22.224
Веројатно наскоро ќе видиме законска регулатива со која ќе се опфатат криптовалутите, а со тоа ќе се реши и прашањето околу легалноста, даноците и купувањето станови со пари од крипто (муабетот од претходните страни).

Се спомнува и некакво воведување на дигитален денар и дигитална банка, веројатно се водат по примерот на Европската централна банка за воведување на дигитално евро во еврозоната. Ќе видиме што ќе испадне.

Македонија да биде меѓу првите во регионот што криптовалутите ќе ги стави во законски рамки
„Сакаме сето тоа легално да го канализираме во рамки на законот, но има премногу работи што треба претходно да се усогласат. И тоа и го правиме – ги усогласуваме тие работи за да дојдеме до финалниот производ. Тоа е иднината и мислам дека ќе бидеме меѓу првите во регионот, ако не и први, што ќе направиме такво нешто. Како ќе функционира, ќе видиме, но тоа по мене е иднината’, изјави Мицкоски, одговарајќи на новинарски прашања по денешната прес-конференција посветена на новогодишната кошничка.

Владата работи на ВОВЕДУВАЊЕ ДИГИТАЛЕН ДЕНАР И ДИГИТАЛНА БАНКА
Јас за овие теми разговарав и со господинот Хауард Лутник кој што беше овде, а сега е во процес за избор за нов министер за економија во САД. Тогаш дојдовме до идеја за дигитален македонски денар и дигитална банка и работиме на ова, изјави премиерот Христијан Мицкоски запрашан дали Владата подготвува законска рамка за користење на криптовалутите во земјава, со оглед на надминатата граница на биткоинот од 100.000 долари.

Според Мицкоски, има работи кои претходно мора да се усогласат и вели дека тоа го прават.

-Тоа е иднината и мислам дека ќе бидеме први во регионот кој што ќе се обидеме вакво нешто да направиме. Има различни мислења – дел велат дека ова е балон кој што брзо ќе издише, други велат дека дополнително ќе расте и споменуваат и седумцифрени вредности, некои и милионски вредности во следнава декада. Во зависност од експертите кои што се опфатени, такви и пораки се испраќаат. Силно верувам дека овие технологии се иднината за развој во кој што треба да се фокусираме, кажа Мицкоски денеска од Владата.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.511
Поени од реакции
2.471
Не знам дали некој веќе пишал, но, од пред некое време, преку НЛБ не може да се купува на Binance? Кои други платформи ги користите?

Плус, дали знаете зошто би било забрането?

Член од
5 септември 2012
Мислења
1.282
Поени од реакции
1.135
Не знам дали некој веќе пишал, но, од пред некое време, преку НЛБ не може да се купува на Binance? Кои други платформи ги користите?

Пробај на NEXO, еве referal link ако сакаш искористи го https://nexo.com/ref/crb7qksdni?src=web-link

Член од
10 април 2022
Мислења
7
Поени од реакции
0

Уште вчера приметив дека на Binance не може да се купуваат крипто со Visa или MasterCard од НЛБ. Нон стоп дава: "Sorry, this card cannot currently be used for payment. Please contact your bank or switch to an alternative bank card".

Да не случајно дозна зошто повеќе не може со НЛБ картичка? Или можеби некој друг знае од форумов да не просветли.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.511
Поени од реакции
2.471
Уште вчера приметив дека на Binance не може да се купуваат крипто со Visa или MasterCard од НЛБ. Нон стоп дава: "Sorry, this card cannot currently be used for payment. Please contact your bank or switch to an alternative bank card".

Да не случајно дозна зошто повеќе не може со НЛБ картичка? Или можеби некој друг знае од форумов да не просветли.
Не дознав...

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.736
Поени од реакции
2.825
Не знам каде да пишам за PI, дали некој направил KYC и дали е превара или не. Читав по нет и сега за сега пронајдов дека не е превара, но уште не е во употреба. Мајнав порано и сега имам фора 14 дена за KYC, па сакав да ве прашам дали е безбедно и да споделите искуства

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.544
Поени од реакции
2.271
Другари, дакли некој продавал крипто преку Бинанце во МК и како функционира тоа?

Немам намера засега да продавам, но ме интересира кога ќе одлучам да продавам, дали може директно преку апликацијата.

Засега знам дека може по менувачници да се продаваат, веројатно ги даваш u2u, и они пари на рака. Исто така сум запознаен со опција преку телеграм да договориш со некој u2u.

Дали има некој искуство со друг подиректен начин?

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Ako nekojnima pi da prodava gi otkupuvam odma
Cena 0.50 evra za 1 pi
Друже, во Србија откупуваат од 1 до 5 евра по coin во секој момент. На пазар се по 50 долари. Зошто би ти ги давал за 30 денари? :)

Другари, дакли некој продавал крипто преку Бинанце во МК и како функционира тоа?

Немам намера засега да продавам, но ме интересира кога ќе одлучам да продавам, дали може директно преку апликацијата.

Засега знам дека може по менувачници да се продаваат, веројатно ги даваш u2u, и они пари на рака. Исто така сум запознаен со опција преку телеграм да договориш со некој u2u.

Дали има некој искуство со друг подиректен начин?
Мислам не. Само менувачници за сега само. USDT.

Dar_Mak

ексцентрик
Член од
22 октомври 2010
Мислења
343
Поени од реакции
333
Друже, во Србија откупуваат од 1 до 5 евра по coin во секој момент. На пазар се по 50 долари. Зошто би ти ги давал за 30 денари? :)
I jas ne mozam ova da go sfatam, imajki pristap do svetska berza so ekstremno visoka likvidnost i real time prices, seuste se shitka kripto von sistemot za apsurdni (niski) ceni.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
303
Поени од реакции
202
Ako nekojnima pi da prodava gi otkupuvam odma
Cena 0.50 evra za 1 pi
jas imam nad 2000 pi na 2 verifikuvani profili no za 0.50 ne fala
Автоматски споено мислење:

Мислам не. Само менувачници за сега само. USDT.
izvini a kade moze da prodadam pi coini, imam nad 2000

Kajgana Shop

На врв Bottom