ja bi prodalImam mnogu XRP bidejki go kupuvav na nedelno nivo po 10-15$ od 2019 do mart 2024. E sega dali da prodavam ili ke odi uste nagore, sto mislite?
„Сакаме сето тоа легално да го канализираме во рамки на законот, но има премногу работи што треба претходно да се усогласат. И тоа и го правиме – ги усогласуваме тие работи за да дојдеме до финалниот производ. Тоа е иднината и мислам дека ќе бидеме меѓу првите во регионот, ако не и први, што ќе направиме такво нешто. Како ќе функционира, ќе видиме, но тоа по мене е иднината’, изјави Мицкоски, одговарајќи на новинарски прашања по денешната прес-конференција посветена на новогодишната кошничка.
Јас за овие теми разговарав и со господинот Хауард Лутник кој што беше овде, а сега е во процес за избор за нов министер за економија во САД. Тогаш дојдовме до идеја за дигитален македонски денар и дигитална банка и работиме на ова, изјави премиерот Христијан Мицкоски запрашан дали Владата подготвува законска рамка за користење на криптовалутите во земјава, со оглед на надминатата граница на биткоинот од 100.000 долари.
Според Мицкоски, има работи кои претходно мора да се усогласат и вели дека тоа го прават.
-Тоа е иднината и мислам дека ќе бидеме први во регионот кој што ќе се обидеме вакво нешто да направиме. Има различни мислења – дел велат дека ова е балон кој што брзо ќе издише, други велат дека дополнително ќе расте и споменуваат и седумцифрени вредности, некои и милионски вредности во следнава декада. Во зависност од експертите кои што се опфатени, такви и пораки се испраќаат. Силно верувам дека овие технологии се иднината за развој во кој што треба да се фокусираме, кажа Мицкоски денеска од Владата.
Пробај на NEXO, еве referal link ако сакаш искористи го https://nexo.com/ref/crb7qksdni?src=web-linkНе знам дали некој веќе пишал, но, од пред некое време, преку НЛБ не може да се купува на Binance? Кои други платформи ги користите?
Плус, дали знаете зошто би било забрането?
Уште вчера приметив дека на Binance не може да се купуваат крипто со Visa или MasterCard од НЛБ. Нон стоп дава: "Sorry, this card cannot currently be used for payment. Please contact your bank or switch to an alternative bank card".Не знам дали некој веќе пишал, но, од пред некое време, преку НЛБ не може да се купува на Binance? Кои други платформи ги користите?
Плус, дали знаете зошто би било забрането?
Не дознав...Уште вчера приметив дека на Binance не може да се купуваат крипто со Visa или MasterCard од НЛБ. Нон стоп дава: "Sorry, this card cannot currently be used for payment. Please contact your bank or switch to an alternative bank card".
Да не случајно дозна зошто повеќе не може со НЛБ картичка? Или можеби некој друг знае од форумов да не просветли.
Друже, во Србија откупуваат од 1 до 5 евра по coin во секој момент. На пазар се по 50 долари. Зошто би ти ги давал за 30 денари?Ako nekojnima pi da prodava gi otkupuvam odma
Cena 0.50 evra za 1 pi
Мислам не. Само менувачници за сега само. USDT.Другари, дакли некој продавал крипто преку Бинанце во МК и како функционира тоа?
Немам намера засега да продавам, но ме интересира кога ќе одлучам да продавам, дали може директно преку апликацијата.
Засега знам дека може по менувачници да се продаваат, веројатно ги даваш u2u, и они пари на рака. Исто така сум запознаен со опција преку телеграм да договориш со некој u2u.
Дали има некој искуство со друг подиректен начин?
Kolku mozis naednas ?Јас давам УСДТ за кеш без провизија ако сте од Битола.
I jas ne mozam ova da go sfatam, imajki pristap do svetska berza so ekstremno visoka likvidnost i real time prices, seuste se shitka kripto von sistemot za apsurdni (niski) ceni.Друже, во Србија откупуваат од 1 до 5 евра по coin во секој момент. На пазар се по 50 долари. Зошто би ти ги давал за 30 денари?![]()
jas imam nad 2000 pi na 2 verifikuvani profili no za 0.50 ne falaAko nekojnima pi da prodava gi otkupuvam odma
Cena 0.50 evra za 1 pi
izvini a kade moze da prodadam pi coini, imam nad 2000Друже, во Србија откупуваат од 1 до 5 евра по coin во секој момент. На пазар се по 50 долари. Зошто би ти ги давал за 30 денари?
Мислам не. Само менувачници за сега само. USDT.