Криминалци и криминални групи во МК

Член од
15 август 2021
Мислења
1
Поени од реакции
0
Прегледај го приврзокот 322231
Пак поздрав од Идризово, на сликата до Руди Кудаме оној големиот е извесен Бурхан, мислам се пишуваше наназад на темава дека само они двајцата внесувале роба внатре и имале, по 50 телефони во ќелијата за продажба.

Прегледај го приврзокот 322232
Руди Кудаме и Еди Америка, негов роднина од Косово или Албанија кој го запознал внатре во затвор, се зборува и дека на него се однесува тоа Еди Америка а не како име на групата Грчец Дуќанџиќ, која од верзиите е точна искрено не знам.
Slikite se od zatvor Skopje ili Sutka, nema veze so Idrizbeg.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
@ob1
Гледам дека се разбираш од криминалистика и претпоставувам си правник? Адвокат си? Според тебе, според кој член од КЗ би се теретеле сторителите и каква би била завршницата на настанов?

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Член од
5 март 2018
Мислења
17.236
Поени од реакции
19.679
Да се произјаснам и јас. Според видео содржината искрено не верувам дека ќе добијат максимална казна. Не знаеме ништо за случајот, ни кој ја започнал тепачката, ни кои биле мотивите. По видеото се гледа дека најверојатно падот на земја и ударот биле фатални, немале намера да го убијат, вакви тепачки има секој ден пред дискотеки како што напиша еден член тука.
Во Битола пред многу години човек беше со палка претепан до смрт само не се сеќавам колку казна доби сторителот, се си мислам дека не одлежа колку што требаше.
Е сега тука не е исто оти се работи за Европски државјанин па можи Хрватска да притисне за сторителите да добијат максимална казна, плус се крена многу фама за убиството и можно е да пробаат да се исперат за тоа што првично пробаа да скријат, демек еве правда има тука, да се работеше за нашинец ќе го заташкаа убиството сигурно.

Јас сум да се направи притисок врз јавноста, да излезиме на протест, оти иако не се работи за наш државјанин, утре другиден можи жртва да биди некој наш близок, не сакам ни да помислам во каква агонија се моментално неговата фамилија. Дечкото живееше тука, спортист, имал цел живот пред него, млад живот згасна поради некои деликвенти неизживеани, поради некоја скапаница која умот му е само во кур и дрога, крвта нивна, премногу сум изреволтирана, онака му ги гледам фаците и ми се крева нервата уште толку, видеото набрзина го изгледав и се испотресив.

Член од
8 април 2022
Мислења
184
Поени од реакции
269
Абдаливе ќе ги пеглаат јако и ќе си лежат квалитетно, уште тој третиот да го приберат и све на куп мамица им у пичка. Таа смрдлата што го шутираше во глава да ја шутираат и нејзе така. За вакви крвници само крвнички. А Хрвативе ќе се погрижат да се казни како што треба, знаат они мамица да споебат.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.179
Поени од реакции
13.460
Сега убаво го гледам видеото, дечкото во црно 22годишниот (третиот) се залетува да мавне дур уште паѓа жртвата и делува дека има движење некакво во приземјувањето, кога го мава е гужва и воопшто не му е јасно дека нема свест (не дека оправдувам мавање повеќе на еден или мавање дур човек е на земја), првиов исто откако го мавна и виде дека не мрда, не го удри отпосле, се што видов е дека ја влечеше девојкава да не мава. Единствена која крвнички се враќа повторно и повторно да го мава е девојката, и по некоја утопија правда она треба најмногу да одговара. Страшна злоба, да се наежиш колку злоба може да се крие во 19годишно девојче.

Да не се сфатиме погрешно, трул е системов и се во него, секоја институција од судство преку полиција до болница, јас прв би ги затворил ваквиве дискотеки, и сите места каде што циркулира дрога и се шири агресија меѓу луѓето, секој ден се одалечуваме се повеќе од правите вредности, младина без иднина, ама мислам дека многу повиновни луѓе се извлекле ко ништо да не било, а овие ќе наебат само бидејќи е хрватски државјанин. Да беше наше некое дете од Штип, мајка му во конфекција, таткото таксист, ќе се објавеше еднаш дека лошо паднал пијан младич дур другарите го носеле накај дома со такси и тоа ќе беше се.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.236
Поени од реакции
19.679
Сега убаво го гледам видеото, дечкото во црно 22годишниот (третиот) се залетува да мавне дур уште паѓа жртвата и делува дека има движење некакво во приземјувањето, кога го мава е гужва и воопшто не му е јасно дека нема свест (не дека оправдувам мавање повеќе на еден или мавање дур човек е на земја), првиов исто откако го мавна и виде дека не мрда, не го удри отпосле, се што видов е дека ја влечеше девојкава да не мава. Единствена која крвнички се враќа повторно и повторно да го мава е девојката, и по некоја утопија правда она треба најмногу да одговара. Страшна злоба, да се наежиш колку злоба може да се крие во 19годишно девојче.

Да не се сфатиме погрешно, трул е системов и се во него, секоја институција од судство преку полиција до болница, јас прв би ги затворил ваквиве дискотеки, и сите места каде што циркулира дрога и се шири агресија меѓу луѓето, секој ден се одалечуваме се повеќе од правите вредности, младина без иднина, ама мислам дека многу повиновни луѓе се извлекле ко ништо да не било, а овие ќе наебат само бидејќи е хрватски државјанин. Да беше наше некое дете од Штип, мајка му во конфекција, таткото таксист, ќе се објавеше еднаш дека лошо паднал пијан младич дур другарите го носеле накај дома со такси и тоа ќе беше се.
Ние чуден народ сме Македонците. Пред некое време кога имаше полициска рација за дрога во Битола цел град се крена на нозе зошто таква агресија правеле специјалците и како биле трауматизирани 19 годишни девојки оти овие влегле со автоматски пушки да прават рација, за после некое време истата таква девојка да отепа човек.
А добро знаеме дека во таа дискотека 80 % е се под доза и се дила на мртво дрога внатре.
Ни се водиме ни се тераме.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Ако е убиство направено од некоја од познативе екипи се плашите лајк да ставите на мислење, недај боже да цитира некој или одговори, обавезно неутрални мислења за мир и љубов се тоа, а сега за овој случај кај што не се криминалци, терористи, полицајци, војници ниту сторителите, ниту жртвата, одма барате правда мислиш крв ќе им се напиете и на институции и на сторители, кога ќе ви текне да се запрашате зошто немаме држава на ова сетете се.

Член од
26 јули 2021
Мислења
49
Поени од реакции
54
Ако е убиство направено од некоја од познативе екипи се плашите лајк да ставите на мислење, недај боже да цитира некој или одговори, обавезно неутрални мислења за мир и љубов се тоа, а сега за овој случај кај што не се криминалци, терористи, полицајци, војници ниту сторителите, ниту жртвата, одма барате правда мислиш крв ќе им се напиете и на институции и на сторители, кога ќе ви текне да се запрашате зошто немаме држава на ова сетете се.
Gi citam komentarive me iznasmeaa brat qaurive togas ripaat koga e nekoj nebiten hahaha trt trt od albanci. pa tepacki ima non stop sekoj den normalno e toa ne zivee sekoj u saksija kako niv kako tetki od 60 god se raspisale a u grad koga gledaat albanci dole glavata hahaha

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ahha prvo ne lažea deka mladiot sportist si počinal od srcev ili od mozočen udar kako beše prikaskata, a včera izleze video snimka kako trojca go pretepuvaat, butkaat na zemja i gazat do smrt. Edna devojka i dvajca momci, pa me interesira koga veke ete postojat jasni nesoborlivi dokazi za ubistvoto na ovoj mlad čovek, me interesira dali trojcata ubijci se zad rešetki ili slobodno si šetkaraat... A i prašanjeto e kolku ke im dadat, godina, dve, tri, kako onoj što pregazi/usmrti devojka kaj City Mall i dobi samo tri godini be haha za ubistvo :( :facepalm: :tapp:. Kolku godini dobi onoj što go izbode maturantot Angel vo Gjorče, kolku dobija ubijcite/pretepuvačite na Sazdo, kolku dobi onoj što isto taka so nož ubi mladić vo Novo Lisiče, kolku dobija ubijcite na onoj dečkoto so italijansko ime Pino li kao se vikaše, kolku li dobi ubiecot na onoj dečkoto isto taka sportist što go upukaa i ubija na lice mesto pred nekoja godina vo Aerodrom mislam beše nastanot !

Член од
26 јули 2021
Мислења
49
Поени од реакции
54
Ahha prvo ne lažea deka mladiot sportist si počinal od srcev ili od mozočen udar kako beše prikaskata, a včera izleze video snimka kako trojca go pretepuvaat, butkaat na zemja i gazat do smrt. Edna devojka i dvajca momci, pa me interesira koga veke ete postojat jasni nesoborlivi dokazi za ubistvoto na ovoj mlad čovek, me interesira dali trojcata ubijci se zad rešetki ili slobodno si šetkaraat... A i prašanjeto e kolku ke im dadat, godina, dve, tri, kako onoj što pregazi/usmrti devojka kaj City Mall i dobi samo tri godini be haha za ubistvo :( :facepalm: :tapp:. Kolku godini dobi onoj što go izbode maturantot Angel vo Gjorče, kolku dobija ubijcite/pretepuvačite na Sazdo, kolku dobi onoj što isto taka so nož ubi mladić vo Novo Lisiče, kolku dobija ubijcite na onoj dečkoto so italijansko ime Pino li kao se vikaše, kolku li dobi ubiecot na onoj dečkoto isto taka sportist što go upukaa i ubija na lice mesto pred nekoja godina vo Aerodrom mislam beše nastanot !
Abe begaj od tuka ja usravte temava si imate tamu za lakiranje nokti pisuvajte si

Член од
22 јуни 2019
Мислења
247
Поени од реакции
871
Gi citam komentarive me iznasmeaa brat qaurive togas ripaat koga e nekoj nebiten hahaha trt trt od albanci. pa tepacki ima non stop sekoj den normalno e toa ne zivee sekoj u saksija kako niv kako tetki od 60 god se raspisale a u grad koga gledaat albanci dole glavata hahaha
Не треси глупости главата доле ова она.Да не се замеша политиката и Америка уште ке бевте по планините со козите.Измеќари бевте во дискотека влегувавте само за чистење

D

Deleted member 128786

Гостин
Crnorizec znaes deka si mi prijatel uste od prvden uste koga sletav u kajgana, kako moe dete od maalo te prifativ, nasata dopiska vo messag. ja blokirav samo zasto e nebezbedno na forumov, a i dobro bi bilo nekoj moderator, supermoderator da objasni zasto ednas ko ke se kajganosash so profil, nemozes da go izbrises profilot ostanuva na www.
E sega Crno sakav da ti kazam moe mislenje e deka malku ti e izmestena percepcijata za toa sto e crno sto belo i za vagata na pravdata. Vagata ne na pravosudstvo, tuku na Kristo dete Cisto.
Mozebi od premnogu druzenje so kriminogeni likovi, sto vo mislite sto realno, odvoj se malku od niv za da mozes da imas nepristrasen uvid. Ova ti kazuvam najbratski, bez zla namera, site ovie sto gi obrabotivme, pocnuvajki od slikite sto ti gi prativ od moeto malsko dete Ovca, pa se do Petriti, Zii, Murdzovci i Kurdzovci, sega se reinkarnirani u kuchinja, a karmata za nivnite dobri dela, ja krkaat nivnite deca koi uste ne se ni prasale koi se i sto sakaat, a veke im padnala na nekoj saksija, na nekoj betonska plocha na glaa. Ova sve nema vrska so vistinskiot zivot, interesno e samo da se istrazuva od antropoloski i psihopatoloski aspekt. Ne im ja srkaj karmata na ovie sto se capnati vo tinje.
Sto se odnesuva do slucajov so Totot, samo toj moze e " obicen". Ovoj prvoobcinetiot, ne ti treba da mu ja vidis labaratorijata u Slov. Dovolno e u syrat da go vidis deka e tezok kriminalec.
Автоматски споено мислење:

Klasicen primer e Orce Seljak, spomnat tuka na str 334, na vremeto tepachiste i lopov i manijaciste, od kafana za kosa vadese devojki i gi nosese doma da gi siluva, a mu molchea od strav, pa padna dolgi godini robija, policija go ubi od kutek, nakraj u idrizovo napadna strazar so lazica za konduri, i pa kutek, i konecno iskoci od zatvor star covek, a starosta ne e kako mladosta, drugar mu Galichot Vojka, otide za latinska amer. Se vrati so taman ko za starost, a Orce iskoci od zatvor ko klosar, sega pitaci po pazarce i jade kutek od koj stigne oti starite finti ne palat. 20220412_112745.jpg

Последно уредено од модератор:
Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Близок роднина бил еден од тие што ја апселе оваа гнасава , зборевме викендов ми вика брату јас сум видел доста говна у Скопјево али вакво ладнокрвно суштество посебно девојче од 20 и кусур неам видено да се понаша како да не се десило ништо па и цигара да палела и слично. Јадела некоја шамарчуга од некој командир и тоа опасна.
Дај и време. Копиљ е, во афект е уште, не е свесна што направила. Ќе и светне за кратко. Најмногу ќе и светне кога ќе ја седнат во судница. Жално, ама тоа е. Таква ни е денешницава, куртони од деца имаме. Сите се на бело и амфас, сите се напиздени Кнеле филмови. Неможам да ги гледам за викенд со црни мат бесни сељачки коли, на курац ми идат до степен да им фрлам флаша.

Како и да е, млад човек убиле, нека му е лесна земја. Али... да не се лажеме дека е ова нешто ново. Ова сеа го има на камера па глеаме што се дешава. Како малолетници, вакви дешавки па дури и некад полоши, сме имале секој втор викенд. Пред Левел со орките, пред Чек Ин кај Соравија исто со нив, во Парк... Среќа што 99% од нас не живееме таков филм и сме израснати во нормални ликови.

Тепачки и пиздарии имало и ќе има. Скоро сите проаѓаат само со пукнат нос и аркада, али кога ќе дојде до убиство веќе нема назад. И не споредувајте со малиот што згази девојче, тотално неповрзани ситуации се. Не колнете за такви работи не си свесен за колку кратко може да се деси глупости.

Последно уредено:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.124
Поени од реакции
9.534

Дискотеката „Привилиџ“ пред која минатата недела до смрт беше претепан ракометарот Денис Тот немала лиценца за работа.

Ова за „Слободен печат“ го потврди министерот за економија, Крешник Бектеши.
„Државниот пазарен инспекторат може да излезе на терен и да провери околу ова“, додал Бектеши.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174

Дискотеката „Привилиџ“ пред која минатата недела до смрт беше претепан ракометарот Денис Тот немала лиценца за работа.

Ова за „Слободен печат“ го потврди министерот за економија, Крешник Бектеши.
„Државниот пазарен инспекторат може да излезе на терен и да провери околу ова“, додал Бектеши.
Локалот буквално работи 4 дена у неделата, секоја недела, со години уназад. Сеа дознаваат дека нема лиценца :ROFLMAO:

Кого дупите бе волови едни... Баш ќе видиме дали на 15ти ќе работат.

А и не се вика веќе Привилиџ, Централ Парк е.

Kajgana Shop

На врв Bottom