Креационизам наспроти еволуционизам

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Кога наредниот пат ќе се видиш во огледало, на ликот во огледалото, прочитај му го погоре напишаното и самиот ќе видиш како ќе му „пасуе„....
Кога некој ќе те фати како тресеш глупости во јавност, па уште кога ќе те стави на тапет со соодветни историски факти, се вика „Се извинувам - згрешив.“

Ништо страшно. + е ного богоугодно. Треба да го научиш тоа. Срамота е - голем си.

Ако не си сфатил во што е поентата, твоите налудничави пенавења за некакви си мирни револуции во минатото се ноторна глупост. Треба да се прибереш малку.
--- надополнето: Sep 12, 2011 2:44 PM ---
Кога наредниот пат ќе се видиш во огледало, на ликот во огледалото, прочитај му го погоре напишаното и самиот ќе видиш како ќе му „пасуе„....
--- надополнето: Sep 12, 2011 2:41 PM ---

CONTROL C+CONTROL V=COPY-PASTE :rolleyes:

Очигчедно е дека не разликуваш проста промена на власта од радикална промена на светогледот...Ама ај....

Вака, ќе испадне дека секоја војна или востание, воедно е и промена на свеогледот.
На списокот имаш 146 (сточетириесетишест) револуции.

Ако разбираш што е револуција, нели. Пошто не ми се чини така.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Кога некој ќе те фати како тресеш глупости во јавност, .
Еве, и ја велам дека тресеш еднострани, непроверливи копи/пејст глупости....И сеа? Што си повеќе во право од мене?
--- надополнето: Sep 12, 2011 2:47 PM ---
На списокот имаш 146 (сточетириесетишест) револуции.

Ако разбираш што е револуција, нели. Пошто не ми се чини така.
Можеш да додадеш уште 146, но тоа не се револуции....Ама шо ќе прајш, Маркс и Дарвин така Те научија.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Револуции се само две. Француската буржоаска револуција, и Октомвриската револуција.

Зошто?

Така вели Мики, а таа мудрост ја прочита на борбазаверу...

Јасно?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Јасно! :cool:

Ајде сега, напиши нешто содржајно, само да не бидат повраќаници, бљувотини, лигавења и плукања, во стилот „..ова не е вака, она не е така...„

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Исус беше револуционер кој велеше да не се плаќа данок на Рим, кој бараше да се ослободи Јудеја од Римска окупација и кој се опкружи со вооружени бунтовници. Како револуционер и борец против Рим, римјаните го заробија осудија на смрт и по римскиот закон распнаа на крст, казна која се спроведуваше над неприателите на Рим. Заедно со исус беа распнати и двајца зелоти, зелоти се вооружени борци - бунтовници против Рим. Легендата стана мит, митотр религија и денес христијаните палат свеќи и вапцаат јајца во чест на еврејскиот несуден цар кој не успеа во својата револуција.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Исус беше револуционер кој велеше да не се плаќа данок на Рим
17 затоа кажи ни; како Ти се чини: треба да се дава данок на царот или не?"
18 Но Исус го разбра лукаството нивно и рече: "Што Ме искушувате, лицемери?
19 Покажете Ми една даночна пара!" Тие му донесоа еден динариј.
20 И им рече: 'Чиј е овој лик и натпис?"
21 тие одговорија: "На царот." Тогаш им рече: "Подајте го царевото на царот а Божјото на Бога!"

Ова е од Евангелието по Матеј каде се запишани Исусовите зборови и дела. Ај сега ти кажи ми од каде го извади твоето. Дали од “Смртоносната тајна на темпларитеи сличните книжичиња кои произлегоа во последниве неколку години? Кои што се ефтин начин за збогатување на “писателот“.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Еве, и ја велам дека тресеш еднострани, непроверливи копи/пејст глупости....И сеа? Што си повеќе во право од мене?
--- надополнето: Sep 12, 2011 2:47 PM ---

Можеш да додадеш уште 146, но тоа не се револуции....Ама шо ќе прајш, Маркс и Дарвин така Те научија.
Абе, слепец, 146 револуции!!! Останатите илјада внесови се бунтови и востанија.

Слеп при очи. Само за да не се извини.

Тоа се вика горделивост и е еден од најголемите гревови во христијанството.

Исповедај се душо неверна и побарај прочка!

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Исповедај се душо неверна и побарај прочка!
DBack, ова како за самиот себе да си го кажа а? Убаво што ти текнало. Ете те поддржувам и јас. Исповедај се, и почни да чекориш кон Вистината, може и ќе се спасиш. Има надеж и за тебе. Прогледај, послушај, крајно време е.
--- надополнето: Sep 12, 2011 3:15 PM ---
Нивните се од википедија. Затоа сметаат дека баш они се во право. Плус имаат и сликовит приказ за да го “докажат“ тоа.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
DBack, ова како за самиот себе да си го кажа а? Убаво што ти текнало. Ете те поддржувам и јас. Исповедај се, и почни да чекориш кон Вистината, може и ќе се спасиш. Има надеж и за тебе. Прогледај, послушај, крајно време е.
Само што не дошло! Ептен е време.

Нивните се од википедија. Затоа сметаат дека баш они се во право. Плус имаат и сликовит приказ за да го “докажат“ тоа.
Очајникот не бира ниту друштво ниту средства.

Тоа што е цитирано се историски настани. Нема апсолутно никаква врска од кој сајт се информациите. Можеш да ги провериш во кој било учебник по историја.

Ама на вас верниците историја ви е само Библијата. Кратка, додуше, ем погрешна, ама, еј! ако сакаш без леб мотика и една книга е многу. Шо те боле ако е фалична и историски тотална утка.

Очај је туга гољама, друже Боби.

I

Iblis

Гостин
21 тие одговорија: "На царот." Тогаш им рече: "Подајте го царевото на царот а Божјото на Бога!"

Ова е од Евангелието по Матеј каде се запишани Исусовите зборови и дела. Ај сега ти кажи ми од каде го извади твоето. Дали од “Смртоносната тајна на темпларитеи сличните книжичиња кои произлегоа во последниве неколку години? Кои што се ефтин начин за збогатување на “писателот“.
Абе види проблем со Евангелието по Матеј е веродостојноста. Излегува дек Матеј-от кој го напишал евангелието не е ист со Апостолот Матеј. Овој писателот живеел околу 80-90 година од Н.Е. Се сведува на ниво на Црвенкапа евангелиево.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278

па после 2000 години, од овој аспект и денешни сфаќања и толкувања, можно е така да ти заличат тие зборовим, но да се вратиме 2000 години поназат. За сеекој евреин Јудеја, Ерусалем, цел израел беа божји. Секој рид, планина, река, дрво, секој човек и жицвотно му припаѓаа на Бога. Тоа беше божја земја, со која требаше да управува божји преставник, евреин, цар со потекло од семето давидово. Во време на Исус господари над Јудеја, Ерусалем над секој рид, планина, река, дрво, секој човек и животно - беа Римјаните. Пораката на Исус дадена на евреи, во тоа време, значеше само едно, “Избркајте ги Римјаните и вратете му ја на Бог неговата земја“. Ти денес не си ни евреин, ни живееш под римска окупација а како што гледам не си се ни заинтересирал да проучиш историја на Јудеја во период на Римска окупација читаш како што би се читал некој рроман, Библија или Господар на прстените - не е битно. Исус пред рим го обвиниле дека го бунтова народот, тврди за себе дека е цар еврејски и забранува да се плаќа данок. Плаќањето на данок беше клучна тема да се покори Јудеја, Масовното востание на Јуда галилеецот беше токму во врска со Римскиот попис и плаќање на данок, тиу не можеш ни да го замислиш фанатизмот на евреите и нивната борба да се ослободат од Рим. Мој совет, проучи ја историјата на Јудеја од периодот на пример 30-40 години пред и негде 100 години по Исуса па заклучи дали тие зборови на исус се онака мирољубиви како што ти се чини тебе вака далеку и временски и географски од настаните

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Само што не дошло! Ептен е време.

Очајникот не бира ниту друштво ниту средства.

Тоа што е цитирано се историски настани. Нема апсолутно никаква врска од кој сајт се информациите. Можеш да ги провериш во кој било учебник по историја.

Ама на вас верниците историја ви е само Библијата. Кратка, додуше, ем погрешна, ама, еј! ако сакаш без леб мотика и една книга е многу. Шо те боле ако е фалична и историски тотална утка.

Очај је туга гољама, друже Боби.
Стара финта е тоа. Ја користи и другипати не е саде сега, во оваа форма: „пак клипчиња од youtube...“
Содржината не им е од интерес, само на било каков начин да се девалвира материјалот. Кај нив информација не допира освен ако не е некое стихче од книгата над книгите.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Кај нив информација не допира освен ако не е некое стихче од книгата над книгите.
Допира, ете на пример и јас се согласувам дека S=V * t. Ова од учебникот по физика за 7-мо одд. Во Библијата го нема.
--- надополнето: Sep 12, 2011 3:32 PM ---
па после 2000 години, од овој аспект и денешни сфаќања и толкувања, можно е така да ти заличат тие зборовим, но да се вратиме 2000 години поназат.
Истите зборови тогаш друго значење имале? И кога рекол не се фаќај за нож, тогаш што мислел. Обратното ли?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Допира, ете на пример и јас се согласувам дека S=V * t. Ова од учебникот по физика за 7-мо одд. Во Библијата го нема.
--- надополнето: Sep 12, 2011 3:32 PM ---

Истите зборови тогаш друго значење имале? И кога рекол не се фаќај за нож, тогаш што мислел. Обратното ли?
па тој рекол и дека е дојден да донесе меч а не мир, и рекол да оној што нема меч си продаде наметката ако треба па да си купи меч и проверил сите дали се вооружени...
Новиот завет онаков каков сега го имаме настана полека, со векови прибирање, крпење, додавање и одземање. Имаше околу 30 евангелија, еден куп посланија, откровенија.... како што си идело времето како што актуелната политиика си налагаше така се дотерувале за конечно во 4 век од нова ера се уобличат во она што денес ние го имаме. Тука имаш и мисли кои се познати далеку пред Исус “Не му прави на некого она што не сакаш да ти го прават тебе“ е фарисејска мисла, всушност целото Исусово учење е склоно кон фарисејството и е одбележано со фарисејство, многу работи кои не му одговараа на пишувачите се изоставени или замаглени, доста се додадени, значи пак ќе ти кажам, си постои и историја на црквата и историја на политички и воени настани, си постојат записи од други извори, само ако ги прочиташ и анализираш сите нив, можеш да ја осознаеш вистината за исус и неговото време. Само преку меѓусебна споредба и барање на потпора од други извори. А со читање на една страна онака слепо верувајќи вво напишаното... то ти е исто како да ја носиш суд за словенскиот народ или за еврејите, читајќи го Мајн Кампф или нацистички автори=, или да донесеш суд за капитализмо читајќи го само маркс енгелс и ленин.

Kajgana Shop

На врв Bottom