Креационизам наспроти еволуционизам

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Јас знам неколку магариња на форумов кои пишуваат...
И ја знам еден малоумник на форумов, кој не знае ни што пишува...
--- надополнето: Sep 12, 2011 9:52 AM ---
Ај ко ќе потврдиш една од овие горе - пиши ми.
Важи.

За потвда на погоре напишанот, треба вера, а тоа (верата) е она кое Ти го немаш.
Така, стануваш небитен субјект, кому нешто трбеба да му се докаже.

А за возврат, штом ми докажеш дека човекот еволуирал од било кој свој претходник, слободно јави ми...:icon_lol:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не верујем. Де, да видам како.
Кратко и јасно: со насилие, со насилно превземање на власта и радикална промена на општеството од позиција на сила, преку која (сила) се врши и насилна промена на светогледот, користејќи го образовниот систем.

Можам да одам и во детали, но погоре напишаното е доволно.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Инаку, еволуцијата можеш да ја видиш на следнава слика. Се вика филогенетско дрво>

Ако сакаш ќе ти го објаснам дрвово. Не ми е тешко.
Не се сомневам дека не Ти е тешко, т.е дека Ти е лесно, тоа објаснување ионака не е Твое...:icon_lol:

Ајде, пуцај!
--- надополнето: Sep 12, 2011 9:56 AM ---
Ја знам и пар мајмуни.
А ја знам еден...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Кратко и јасно: со насилие, со насилно превземање на власта и радикална промена на општеството од позиција на сила, преку која (сила) се врши и насилна промена на светогледот, користејќи го образовниот систем.

Можам да одам и во детали, но погоре напишаното е доволно.
Погоре напишаното, Мики, се глупости. Не каживаш ништо конкретно. За било која работа во светот можешш да го напишеш истиот пост и пак ќе биде празен.

Земи помучи се малце, не заебавај сеа.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Илустративно, тоа изгледа вака:

Ааааааа.....

Сеа ми текна де: пред неколку месеци, кога Те прашав како замислуваш временски период од миљарда години, и тогаш ми прати една сликица, не? :icon_lol:

Е дај, биди троа поубедлив, оти на сликици не паѓам одамна, особено не на сликици, кои се скроени според нечии предрасуди а во функција на нечие критикување и омаловажуање...:icon_lol:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Погоре напишаното, Мики, се глупости. Не каживаш ништо конкретно. За било која работа во светот можешш да го напишеш истиот пост и пак ќе биде празен.
Ќе биде празен, само доколку себе си се сметаш за референтен одредувач на тоа што е празно а што е полно.

Еве малку повеќе детали:

Имено, од поновата историја, познати ни се неколку револуции, со кои „сивата емниненција„ изврши радикални промени во Франција: тоа се т.н. буржоаска револуција и т.н. париска комуна, кои беа дибидус поинакви по идеологија, но со иста цел; радикална проемна на Светот. Првите, буржуите, во 1789-та дојдоа на власт и насилно го укинаа феудалниот поредок., Вторите, пролетерите, во 1871-та, исти така насилно се обидоа да дојдат на власт, но со цел да го променат она кое веќе се промени: тазе капитализмот да го заменат со идејата за комунизмот.

И двата обиди беа НАСИЛНИ и повеќе или помалку успешни, но историски гледано се покажаа како добри модели/примери, кои беа често практикувани во целиот 20-век: што во Германија, што во царска Русија, што во цела источна Европа.

Откако комунистите НАСИЛНО доаѓаа на власт, тие НАСИЛНО го менуваа целото општество, со тоа што преку образовниот систем го наметнуваа САМО нивниот, марксистичко-дарвиновски светоглед, без да остават место за алтернативно учење, а од друга страна, комуњарите се обидоа (и не успеаја целосно) да ја збришат и Црквата, оти само таа (Црквата) може да понуди поинаков светоглед од безалтернативниот марскизам и дарвинизам.

Тоа насилие го имаме и кај нас, во жалосна Македонија, како рецидив од претхдниот систем, па затоа со години по ред, веронауката добива „сопки„ во/од образовниот систем и не може да се наметне како алтернатива на Маркс и Дарвин, а силите кои тоа го спречија, добро знаат што чинат!

И сеа, што? Пак ќе ми речеш дека пишав празнотија, наспроти точно посочените настани, кои дури и ден-денес ни се очигленди, нели? :icon_lol:
--- надополнето: Sep 12, 2011 10:16 AM ---
Гледам и папагал имаме тука :P
Ааааа, глеаш како звучи Твојата навреда ко ќе падни на Твојата гла, а? :icon_lol:

Во секој случај Атеист, имаш мое јавно извинување за навредата која Ти ја упатив: Ти се извинувам, се надевам не ја земаш за сериозно и дека ќе ми ја простиш.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ааааа, глеаш како звучи Твојата навреда ко ќе падни на Твојата гла, а? :icon_lol:

Во секој случај Атеист, имаш мое јавно извинување за навредата која Ти ја упатив: Ти се извинувам, се надевам не ја земаш за сериозно и дека ќе ми ја простиш.
Навреди од типот „и ти мене“ од верници воопшто не ме тангираат. Ионака пагалството ви е единствениот аргумент.

Kajgana Shop

На врв Bottom