F
Frankie Yale
Гостин
Aha, the irreducible complexity argument? Gledam si cital kreacionisticki vebsajti. Aj eve ke ti odgovoram so tvoj citat, citaj go boldiranoto.Прво, не постои никаков логичен и разумен механизам поради кој постепените „чекор по чекор“ мутации би создавале нови генетски информации одговорни за нови комплексни органи. Ако пак ги земеме и нередуцирачките комплексни органи (окото, крвта, мозокот, ушите итн мнозинството органи се такви) кои што не би можеле да функционираа се додека сите поединечни делови не им се „еволуирани“, тогаш проблемот има уште една непремостлива провалија.
Дозволи ми да ти илустрирам со прост пример од секојдневието.
Ако ти земеш едно CD за инсталација на Photoshop и го изрежиш 10тина пати и го разделиш на десет пријатели и секој од нив исто така го изреже 10тина пати и го раздели на други 10 души и тие повторно го изрежат цедето 10 пати и продолжат да го раздаваат итн. Да речеме дека оваа копирачка процедура се случува неколку милиони години со извесни грешки (мутации) при режењето кои постепено чекор по чекор се акумулираат во одредени цедиња кои пак се прилагодуваат на потребите на корисниците. Дали очекуваш дека по 50 милиони години режење на ова првично CD Photoshop ќе се појави CD со инсталација за Norton Antivirus?
Ако ова ти изгледа неразумно, немој веднаш да реплицираш. Размисли и ќе видиш дека ист е случајот со еволуцијата.
И друга работа. Ако тие мутации навистина биле постепени „чекор по чекор“ мутации, тогаш за тоа ќе имавме сведоштво во самите фосили. Но и врвните еволуционисти признаваат дека фосилниот наод не бележи фино степенувана еволуција. Затоа и измислуваат некои алтернативни теории на ткн. „прекината рамнотежа“ која повторно вметнува дополнителни сценарија во и онака комплицираната еволуциона драма.
Nego sto bidna so dokazite za kreacionizmot?Чорбаџија напиша:Не бе брат, сето ова ми е веќе пишувано на овој или на други форуми. Тоа се вообичаените едни и исти исламистички напади (џихади( на христијанската вера, добро познати, документирани и сите до една разобличени. Јас воопшто не се замарам, туку само си правам копи-пејст од мојата архива А они ако немаат попаметна работа нека се мачат и нека пишуваат, иако и они истото го прават копи-пејст спамирање. Мене дури и ми е интересно и смешно да ги гледам како ентизијастички постираат се едни исти и одамна разобличени работи, а си мислат дека ја откриле Америка и дека тие работи не им се познати на христијаните и дека леле мајко сега кога ќе ги видат одма ќе се откажат од Христос и ќе прифатат Ислам Ејјјј при здрав памет некој во 21век Ислам (kreacionizam vo ovoj slucaj) да прифатии хелоуууу!! Тоа им успева само кај психички лабилни луѓе, или пак кај некои осамени вдовци и вдовици. На нив им местат жена/маж муслиманка и овие заради тоа се конвертираат во муслимани.