Па кога толку ја знаеш историјата потсети се кога загинаа 200 000 Македонски мажи на фронтовите по Кајмакчалан,по Солун за кој Србите ни гробови не им правеа и за чии интереси гинеа тие Македонци.Потсети се за чии ниви гинеа Македонците на Сремски фронт наместо да го вратат Солун.
ABC ke se karame ne me vadi od kontekst
kaza tamu Srbite izgubile ja vikam ne izgubile niedna vojna
i pak ti vikam ako sakas da otvoris tema Srbite bile losi pred 1945 poveli otvaraj ke diskutirame ... ama ovde e prasanjeto drugo
Al koa veke si se fatil za Sremski front sea ke ti kazam be najotvoreno ...
u makedonija osven toa prilep i kumanovo ne pukna ni edna puska ... osven toj marsot sto bil...
Makedonija bese pod Bugarija i go prifaklase okupatorot imaat Bugarite sliki za toa ...
I sto se sluchi... nekoi komunisti Makedonci im tekna da krenat vostanie 1944 li bese vazno na kraj od vojnata ... tri godini veke vojna sekade okolu niv na kraj im teknue ama nema veze ok e i taka.
I posto Makedoncite Cento i ostanati ne bea dovolno jaki da oslobodat Makedonija , pirin egej i taka nataka ... se prisljamchija kon komunistite na Tito.
Samo taka mozea da dobijat drzavnost inaku neli... I tito sto naprai ...si rece epa NEMA DJABE NI KOD BABE
Koj te ebe druze Cento ne ste se borele 3 godini , sakate na gotovo drzava republika za prvi pat ... ajd da oslobadjate Srem .
Ne oti tito gi sakal Srbite pa oslobadjal srem, tuku Germancite se povlekuvaa od toj pat ... pa Tito budala li e da ti dade drzava bez da ispukas 3 metka be a drugite narodi od SFRJ da davaat tolku zrtvi , sto se tie nenormalni ?
I se pobuni Cento i mu ebaa mater , ne sakase da igra vo biznisot narecen golema SFRJ , sakase da igra samo Makedonisticki da ide Tito na Solun , ma nemoj... ke ide Tito protiv sojuznicite majkata ( grcite se sojuznici so ANGLIJA ako ne ste znaele od sekogas )
Toa ne go napravi Srbin toa Sremski front tuku Tito koj e Hrvat oti znaesh zasto ... ? oti e fer ...
bas tie sto zaginaa na Srem indirektno ja dadoa prvata drzavnost na Makedonija... da ne bea tie ke ripkashe Cento ko prdez u gaki bez pari , be z oruzje bez sojuznici i ke ja oslobodese Makedonija od Bugarite u toa vreme znaesh koga ? Nikogash ... zatoa na Tito spomenik da mu gradat Makedoncite treba na sred plostad eden ogromen.
NEMA DJABE NI KOD BABE prijatele ... ne si se borel ne si ja izvojuval svojata sloboda sam ... ke bides poslusen i ke dades luge da ginat na Srem.
Na kraju kraeva sea nasive vladi sto praat ?
Davaat nasi vojnici za avganistan be ... zasto da dudlaat i sea sto ? Toa e normalno vo politikata
i zatoa ne serete za Sremski front Srbite bile krivi zimi kurot