Виолина, затоа што според мене со неа најдобро се доловуваат емоциите. Секако дека секој инструмент на свој начин, но со виолината е нешто најчисто без никакви пречки. И секако чистотата на свукот што го вади е нешто...а поготово во моментот на вибратото на тонот е толку мек и нежен..И тажните бавни песни се нешто посебно со виолината. затоа
неможе да се одреди кој инстуримент се цени највеќе. секој инструмент си има свое минато и историја. Секој инструмент си има своја тежина на свирење и слично. Стари традиционални македонски инструменти се гајда кавал зурла и тапан.
Јас лично свирам синтисајзер и хармоника и неможам да одредам инструмент што посебно се цени. Сите се ценат подеднакво...
Site gi cenam i na site da se sviri normalno e umetnost,ali nesto so najveke kef mi pravi e gitarata zatoa i ja sviram.Kako pomal imav zelba i za tapani arno ama se odluciv da se posvetam samo na gitara i gitarata najveke mi pravi merak koga ja sviram.Sekoj instrument si ima tezina i treba da bide cenet spored mene.
Највеќе ценам хармоника.
Хармоника ми е онака, инструмент што има некоја моќ..те носи у друга димензија.
Ценам кавириштето мое, гитарче и остали клише инструменти, ама хармоника е права уметност.
Хармоника можам да слушам и да не ми се приспие.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.