Кој и што знае да зготви?

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Уф, обожавам готвење, поготово кога фрижидерот е полн и имам што да бирам ... :)

Иначе пошто списокот е релативно долг, ќе спомнам само: македонска и италијанска кујна ... :vozbud:

Lady Gaga*

«3 Him!
Член од
4 јануари 2010
Мислења
293
Поени од реакции
19
Јајца ( пржени и варени), супа, шпагети, макарони, виршли, пица, тост, палачинки, ориз, да пржам компири, да варам компири, пиперки, гравче. :toe:

almostanangel

...за малку =)
Член од
22 декември 2008
Мислења
121
Поени од реакции
13
Супа знам да си сварам =))
Пуканки да си испукам...
Да изматам крем или фил како десерт за мене...
Мислам дека тоа е тоа хахаа :pos2:

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
знам да си праам омлет да си испржам кобасици да си сварам виршли да си напраам сендвич да вртам скара знам

Член од
7 јануари 2010
Мислења
28
Поени од реакции
1
Кафе знам да си зготвам, и да си сварам супа, а и шпагети, доволно е! која мома ке ме земе ќе се усреќи:smir:

К

Кики.

Гостин
супа, кифли, сите видови на тестенини на 100 начини, торти, колачи - е сегаа тој што ке ме земе изгледа ке биде гладен ако воопшто ме земе :toe:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Тост,шпагети,кајгана....:salut:

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Па...знам јајце да испржам супа да направам пудинг шпагети и макарони да направам.Толку од мене

H

^HITMAN^

Гостин
Веќе 4-та година како студент во Скопје покрај знаењето од факултет што го собрав, мислам дека и ветеран готвач станав. :toe: Се знам да приготвам што е карактеристично за овие простори, плус сосови за шпагети, некои грчки специјалитети. Е сеа суши незнам како се прави. :)

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.940
Поени од реакции
1.484
Знам да потпечам леб, т.е. home-made двопек, друго ова стандардните работи тестенина, јајце на око, јајце на слепо црево, пудинг со грутчиња, готова супа ретка - за миење коса по сабајле и тн. Меѓу другото знам паштета да си отворам, од метална конзерва без при тоа да користам софистицирани орудија за сечење метал. :)

Всушност се може да се зготви само го ставаш на оган и се враќаш по некое време надевајќи се дека пламените јазици нема да те потфатат, а ако те потфатат надевајќи се дека нема да биде некоја голема огнена стихија па да викаш пожарна. :nesum:
:)

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28
Знам да зготвам многу работи. Честопати знам да ги изненадам луѓето што ми значат со некој специјалитет(шпагети, макарони, разни салати... приготвени по посебен рецепт) сервиран во посебна прилика. Верувајте, овој мал гест знае да даде посебен шмек на расположението.

Kajgana Shop

На врв Bottom