Кој е најдобриот гол што го имате видено во историјата на фудбалот? (Објасни зошто)

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ваков сличен гол на „несакање“ имат и Просинечки даено, само од полесна ситуација (иако од подалеку). Кој не знајт да набацвит - или голој ќе дават или дрво играч ќе е. :)

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.272
Поени од реакции
8.407
Еве го и Бастен ... фан сум на вакви голгетеришта и на нивните завршници!
Супер видео со 3 одлични голови: ножички, ковање со глава и според многумина еден од најубавите, волејот од европското 88ма!

Член од
21 септември 2010
Мислења
76
Поени од реакции
1
Димитар Бербатов - 2:0 Манчестер Јунајтед 3:2 Ливерпул -воедно и хет трик на бугаринот ! (Димитар Бербатов во 1995/1996 бил на проба во Вардар и бил прогласен за неталентиран , а по неговото враќање дома во 1997 станува најдобриот млад фудбалер во Бугарското Првенство )

С

сашенко

Гостин
Не е најубав ама налетав на него на нет сега и да го споеделам.Убаво голче

[video]http://www.tuttosport.com/video/video_follie/2011/01/17-19563/Samuel,+incredibile+gol+contro+lo+Sporting![/video]

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Не знам за вас ама за мене овај е најдобар гол на сите времињааа!!!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Кога би гледале според значење голот на Зидан е убедливо најдобар и најубав гол на сите времиња...таков неверојатен голд а постигниш во финале во ЛШ и тоа на резултат 1-1 треба да си вистинска играчина...тоа беше Зинедин Зидан ..едниствениот!

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Ако се работи за најдобар гол јас би го пофалил играчот на Милан, Кларенс Сидорф

А и овој на Фигуероа не е лош.:)

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182

Ја го посочувам овој гол како значаен и мајсторски....заради околностите и настаните шо се случувале тоа време.......јас мислам дека во осмина финале на SP на 80% од шпиц играчите немало да им текне да ја смират топката пред да шутнат во дадената ситуација ситуацијата....да имале малку повеќе среќа во пеналите со Аргентина во четврт финале можеле да го освојат SP.....а и ве молам пратете го легендарниот коментатор во тоа време Milorad Đurković.......Yuugoslavija jedan nula!!!!Stojkovic

Член од
18 февруари 2011
Мислења
95
Поени од реакции
9
Не ми се верува дека го нема ставено..

:cuc:
Овој гол не е толку мн добар, во однос на тоа колку вредност има, вакви голови се даваат и во најслабите лиги во светот:D
Е овој на Сидни Сем од Леверкузен, мене ми е најдобар од таквите "типови" на голови, вистинско ремек дело, секоја чест! http://www.youtube.com/watch?v=2hfdlVoFS3w

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.903
Поени од реакции
23.297
Неможам да се решам за најубав, пошто секој различен гол си има своја убавина. Има убавина во гол од слободен, во гол од далечина, во гол од убав потег, во гол после 4-5 издриблани играчи !!

Но од тоа што ми се врти у глава би напраел топ 5 листа!

5.
4.
3. (Пирло последниот гол 2:15)

2.
1.
Има ли потреба од објаснувања ??

Иначе ми текнуваат уште голови како оној на Ибра на времето во Ајакс кој ги нанижа 10 душе, Шева со Јуве, Роналдињо со Челзи и тн. !

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.893
Поени од реакции
44.798

Eден од најубавите, и начинот на кој е постигнат и аголот од каде е извршена реализацијата, со играч пред него, незнам ни физиката како може да го објасни ова ...
Не дека е Интер во прашање, голов е уникатно ремек дело.

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Овој гол не е толку мн добар, во однос на тоа колку вредност има, вакви голови се даваат и во најслабите лиги во светот:D
Е овој на Сидни Сем од Леверкузен, мене ми е најдобар од таквите "типови" на голови, вистинско ремек дело, секоја чест! http://www.youtube.com/watch?v=2hfdlVoFS3w
ама сем не е зидан :X3:

Kajgana Shop

На врв Bottom