Кој е најдобриот гол што го имате видено во историјата на фудбалот? (Објасни зошто)

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669

Можит не најдобар гол, ама финтава е една од најдобрите во модерниот фудбал.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.540
Поени од реакции
22.402
Убаво голче. Не е најдобар, ама ми се допадна и затоа го објавив. Инаку скоро секој викенд паѓа ваков гол, ама пошто е во Дерби дела Мадонина, има посебно значење.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Мал милион вакви/слични голови има постигнато Арсенал,барем ја од кога гледам:))
Пиши на јутуб .
Исто така поминување низ пола/цел терен и давање гол доста често го гледав од Тити. ...
.

Но голот на Беркамп,еден и единствен,тешко кој може некој да го повтори тоа.
Заборавив да го ставам и голот на Томас против Ливерпул 89та/заради важноста,не убавината.На Арсенал му треба победа од 0-2 за да стане шампион.Незамисливо беше тогаш на Енфилд некој да победи со таков резултат.Но,во продолжението....
"Thomas, charging through the midfield... it's up for grabs now... Thomas, right at the end!"
:cuc:
И на Анри не е лош.:)))

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.482
Какво сака шут нека биде, неможе да се спореди со дриблинг (акција) против 4/5 и повеќе играчи!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Каков сака гол нека биде не може да се спореди со голот на аргентина против србија со 25 безгрешни паса и на крајот асистенција со пета за да се постигне гол..едноставно ваков гол паѓа еднаш на 10 години..совршенство....а голови од 35-40 метра ги има колку сакаш но ова е нешто невидено!....а дриблинзи исто така колку сакаш има..потсетете се на голот на графите против баерн...4-5 души ги падна на газ и на крајот со пета...но голот на камбиасо е еден и единствен!
зборовите на коментаторот после постигнатиот гол кажуваат се!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.482
Јок, тој на Роналдо вс Компостела е врвот :)

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Јок, тој на Роналдо вс Компостела е врвот :)
Гигс против Арсенал, Меси против Гетафе, Веа против "заборавив кој", Марадона против Англија и уште мал милион. Искрено мене на Гигс ми е најдобар.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.482
Ти не го гледаш голот на ист начин како мене, јас од друга страна гледам. Роналдо таа година е дебитант у Барса, има само 20 години со топка е, влечен надвор од баланс, падна скоро на земја пак стана и успеа да ги помине сите и да даде гол, Тоа со оглед на околностите (физички) е неизводливо. Да голот на Меси е исто така многу добар или на Марадона, но во нив нема воопшто физички контакт...што ги прави релативно полесни за постигнување. Види го само Боби Робсон што прави, за глава се фаќа.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Точно, но една работа забораваш, Марадона го даде голот на Светско против една Англија, Гигс против Арсенал, а Роналдо против новиот прволигаш Компостела. Затоа на Марадона голот на векот има поголема тежина и е ценет повеќе од голот на Меси против Гетафе (ненормално слични голови), иако Меси помина 6 играчи (еден играч повеќе од Диего), и побрзо стигна до голот.

Kajgana Shop

На врв Bottom