Прво, нема 2 глави, па едната таква, другата таква....поимот “глава“ за тоа второто нешто е измислена за заебанција...А одговорот е секако...главата на рамениците...зашто се што правиш потекнува од мислата...раката нема сама да скокне автоматски до фрижидерот за да ти даде храна в уста...Прво ти текнува дека ти се јаде па после одиш и прајш со прајш...
Ako toa za shto prashav e ne razdvoivo vo tvoite svakanja,zoshto lugeto imaat razdeleno svakjanje za bog i chovek?
Pri takvo razdeleno razbiranje ednoto e sozdatel ,drugiot ke bide pochinet,ako edniot e nagraden,dugiot ke bide falen.
Edniot e gore na neboto(mislata-zborot),a drugiot dole na zemjata,koj e tatkoto?
Moze sega vtoroto da bide izmisleno (sozdadeno)za zaebancija?
Adam ne pomislil,go vodela strasta,zelbata.
A vo toj sluchaj ulogata na tatko ja prezema slepiot,gluviot koj ke zachne sinovi koj nema da bidat poslushni,ke se duvaat ke bidat gordelivi,ke imaat misla krv da proleat,da izgradat svet vo koj svojata sloboda na dejstvuvanje nikoj nema da im ja uskrati,da plukaat na site.
Kako i onaa narodnata,kakov tatko,takov sin.
Iskazuvam svoj razmisluvanja,so istite ne mora da se soglasish.
Slepite nemaat grev,bidejki ne gledaat shto pravat,moze samo da bidat izbrkani od rajot i da bide stavena mega od ogin pomegu ednite i drugite,one koj ke napreduvaat vo svetot i onie koj ke go baraat nebesniot tatko,koj znaat deka samo preku ogin mozat da se vratat nazad t.s. onie koj podnesuvaat stradanje.
I vtoriot tatko koj go spomna,ima li takov koj gi slushnal trite zbora "ova e mojot sin" da pomisli i da se sozdade?