Кој ги изградил пирамидите и зошто?

marinium

Even Cops Dial 911 -S.W.A.T !
Член од
5 мај 2013
Мислења
994
Поени од реакции
506
abe i 3 tona neka se ...kako mozat obični lugje da dignat [oltolku teški kamenja ? znači pak ima nesto.....dr....quote="Ipsissimus, post: 6018389, member: 41420"]Тоа е случај само во кралската одаја, инаку просечната тежина на останатите камени блокови е од 2 до 5 тони.[/quote]

skywallker77

realen pragmaticar
Член од
1 октомври 2009
Мислења
223
Поени од реакции
28
Vnimatelno gi procitav postovite na nazat,procitav hajrazlicni raboti i imam samo nemolku zbora da kazam.
Lugjeto koi ziveele vo vremeto koga se izgradeni piramidite nemale ni tehnologoja pa ni mok da gi izgradat pa sega dali ima prisustvo na tugji(vonzemski sili)vo nivnata izgradba treba sekoj sam realno i logicki da razmisli.
Ako stanuva zbor za moe mislenje toa e ova:
jas licno veruvam deka vonzemjani postojat(sigurno ne sme sami vo ovoj cel univerzum) no toa ne e klucno,postoi opcija da pred ovaa civilizacija sto ja ziveeme i istoriski ja poznavame da ima nekoja mnogu porazviena koja poradi nekoja zemska katastrofa isceznala i onie malku luge koj ostanale ja sozdale ovaa nasava pocnuvaki od nula,pisuvaki tora, bavaval gita, kuran i dr samo i samo da go stavat covestvoto vo red zasto znaeme porano duri i vo carskite lozi da ne zboruvam za obicnite luge imalo mn.devijantni pojavi (zboruvam pred verata vo eden bog)kako incest,ladnokrvni ubistva bez griza na sovest(t.e nemalo sovest) i mn drugi koj i so pojavata na hristijanstvoto i drugite religii ne se sosem iskoreneti.
So site matematicki ravenki i resenija koi gi otkrivaat piramidite i so samata nivna izrabotka mozeme da dojdeme samo do ovoj zaklucok.
ILI IMA VONZEMSKA SILA KOJA POMAGA ILI IMA DRUGA CIVILIZACIJA KOJA E MN PORAZVIENA OD SEGASNAVA VO MN DALECNOTO M
--- надополнето: 10 септември 2013 во 01:10 ---
MINATO.
Cvrsti dokazi deka postojat vonzemjani nema no ima nacrti vo pesteri i sl. na lugje koi togasnite luge ne mozele da si gi objasnat tuku samo da gi nacrtaat. Od tuka pa na tamu neka mu raboti na sekoj sopstvenata fantazija i logika

marinium

Член од
5 мај 2013
Мислења
994
Поени од реакции
506
Vnimatelno gi procitav postovite na nazat,procitav hajrazlicni raboti i imam samo nemolku zbora da kazam.
Lugjeto koi ziveele vo vremeto koga se izgradeni piramidite nemale ni tehnologoja pa ni mok da gi izgradat pa sega dali ima prisustvo na tugji(vonzemski sili)vo nivnata izgradba treba sekoj sam realno i logicki da razmisli.
jas licno veruvam deka vonzemjani postojat(sigurno ne sme sami vo ovoj cel univerzum) no toa ne e klucno,postoi opcija da pred ovaa civilizacija sto ja ziveeme i istoriski ja poznavame da ima nekoja mnogu porazviena koja poradi nekoja zemska katastrofa isceznala i onie malku luge koj ostanale ja sozdale ovaa nasava pocnuvaki od nula,pisuvaki tora, bavaval gita, kuran i dr samo i samo da go stavat covestvoto vo red zasto znaeme porano duri i vo carskite lozi da ne zboruvam za obicnite luge imalo mn.devijantni pojavi (zboruvam pred verata vo eden bog)kako incest,ladnokrvni ubistva bez griza na sovest(t.e nemalo sovest) i mn drugi koj i so pojavata na hristijanstvoto i drugite religii ne se sosem iskoreneti.
So site matematicki ravenki i resenija koi gi otkrivaat piramidite i so samata nivna izrabotka mozeme da dojdeme samo do ovoj zaklucok.
ILI IMA VONZEMSKA SILA KOJA POMAGA ILI IMA DRUGA CIVILIZACIJA KOJA E MN PORAZVIENA OD SEGASNAVA VO MN DALECNOTO M
MINATO.
Cvrsti dokazi deka postojat vonzemjani nema no ima nacrti vo pesteri i sl. na lugje koi togasnite luge ne mozele da si gi objasnat tuku samo da gi nacrtaat. Od tuka pa na tamu neka mu raboti na sekoj sopstvenata fantazija i logika
до негде си у право и се согласувам...за вонземјаните, зза постоењето ,за градбата али не се слагам за тоа што викаш дека имало др цивилизација понапредна.Тоа ми е малку лудно... :)

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
до негде си у право и се согласувам...за вонземјаните, зза постоењето ,за градбата али не се слагам за тоа што викаш дека имало др цивилизација понапредна.Тоа ми е малку лудно... :)
Кога веќе си застапник на алтернативни теории, ако би сакал да кажеш зошто би ти било чудно да постоела понапредна цивилизација пред оваа некогаш, а не ти е чудно во напредокот на цивилизацијата да имаат вмешано прсти вонземјани?

marinium

Член од
5 мај 2013
Мислења
994
Поени од реакции
506
Кога веќе си застапник на алтернативни теории, ако би сакал да кажеш зошто би ти било чудно да постоела понапредна цивилизација пред оваа некогаш, а не ти е чудно во напредокот на цивилизацијата да имаат вмешано прсти вонземјани?
зашто мислам дека др е на една планета да има 500 цивилизации а др е да си постои цивилизација -на друга планета во др дел од вселената...кој постоеле можда повеќе од нас и како може една цивилизација да биде мн напредна и да се изгуби така наеднаш ? всушност како може да има повеќе цивилизации па и да се губат....кога збориш цивилизација мислиш на голема работа, на огромен број луѓе со оформен начин на живот/живеење....

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
зашто мислам дека др е на една планета да има 500 цивилизации а др е да си постои цивилизација -на друга планета во др дел од вселената...кој постоеле можда повеќе од нас и како може една цивилизација да биде мн напредна и да се изгуби така наеднаш ? всушност како може да има повеќе цивилизации па и да се губат....кога збориш цивилизација мислиш на голема работа, на огромен број луѓе со оформен начин на живот/живеење....
Па пропаста на цивилизацијата сигурно не се случувала преку ноќ. Процесот траел генерално траел подолго време. Тоа е една работа, друга работа е што колку е технолошки понапредна една цивилизација, толку има поголем број можности и начини да се уништи самата себе. Трета работа се катаклизмите, разни метеори, комети, соларни бури, полови инверзии, цунамија...да не ја потценуваме моќта на природата и универзумот. Чисто онака, што би се случило со човештвото денес, доколку во Земјата се забие некој астероид од типот на Хермес?

Инаку, во врска со темата, и во врска со катаклизмите на Земјата, сигурно доста од вас кои ја следат оваа тема знаат за т.н. поместување на Земјината кора (shift of the Earth's crust). Теорија предложена од Чарлс Хапгуд и поддржана од ни помалку ни повеќе, Алберт Ајнштајн.
Со оваа теорија се објаснува и пропаста на Атлантида, и тоа кој ги изградил пирамидите, и мапите на Пири Реис, Меркатор и останати, се објаснува пронаоѓањето на замрзнатите мамути и слични животни на Сибир, кои се замрзнати скоро моментално (за што треба огромно и неверојатно брзо намалување на температурата) и тн.
На кратко, теоријата е дека поради нестабилноста на Земјината кора т.е на половите (најверојатно поради трупање мраз на едниот од половите - јужниот), доаѓа до нагло и брзо поместување на целата кора, проследено со огромни земјотреси, цунамија ,ерупции. Поради тоа, одредени места кои биле тропски или умерени, можат за неверојатно брзо време да се најдат во поларни области. (Процесот на поместување на земјината кора може да се замисли како движење на излупена кора од портокал, по самата површина на портокалот.)
Еве и некои линкови во врска со ова
http://www.bibliotecapleyades.net/sitchin/esp_sitchin_3g.htm

http://www.crystalinks.com/crustal.htmlhttp://www.skrause.org/writing/papers/hapgood_and_ecd.shtml

http://www.youtube.com/watch?v=3K0h_GgXbHQ

http://www.maar.us/crustal_displacement.html

http://www.skrause.org/writing/papers/hapgood_and_ecd.shtml

Кој сака може да копа и подетално низ нетот.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Колку неверојатно изгледа од оваа преспектива, замислете, се ова доаѓа од човечка рака, или не?

Еден блок.

Еден од најмистериозните делови од пирамидите е празниот кесон во кралската комора. Изграден е од гранит и е дури поцврст од самите ѕидови од кралската комора. Уште позбунувачко е тоа што нема никакви декорации на него. Се вели дека доаѓа од Атлантида, па дури и од Америка. Интересно е што се верува дека е ставен на неговото место дури и пред да се направи комората.

Еве и слика

marinium

Член од
5 мај 2013
Мислења
994
Поени од реакции
506
Па пропаста на цивилизацијата сигурно не се случувала преку ноќ. Процесот траел генерално траел подолго време. Тоа е една работа, друга работа е што колку е технолошки понапредна една цивилизација, толку има поголем број можности и начини да се уништи самата себе. Трета работа се катаклизмите, разни метеори, комети, соларни бури, полови инверзии, цунамија...да не ја потценуваме моќта на природата и универзумот. Чисто онака, што би се случило со човештвото денес, доколку во Земјата се забие некој астероид од типот на Хермес?

Инаку, во врска со темата, и во врска со катаклизмите на Земјата, сигурно доста од вас кои ја следат оваа тема знаат за т.н. поместување на Земјината кора (shift of the Earth's crust). Теорија предложена од Чарлс Хапгуд и поддржана од ни помалку ни повеќе, Алберт Ајнштајн.
Со оваа теорија се објаснува и пропаста на Атлантида, и тоа кој ги изградил пирамидите, и мапите на Пири Реис, Меркатор и останати, се објаснува пронаоѓањето на замрзнатите мамути и слични животни на Сибир, кои се замрзнати скоро моментално (за што треба огромно и неверојатно брзо намалување на температурата) и тн.
На кратко, теоријата е дека поради нестабилноста на Земјината кора т.е на половите (најверојатно поради трупање мраз на едниот од половите - јужниот), доаѓа до нагло и брзо поместување на целата кора, проследено со огромни земјотреси, цунамија ,ерупции. Поради тоа, одредени места кои биле тропски или умерени, можат за неверојатно брзо време да се најдат во поларни области. (Процесот на поместување на земјината кора може да се замисли како движење на излупена кора од портокал, по самата површина на портокалот.)
Еве и некои линкови во врска со ова
http://www.bibliotecapleyades.net/sitchin/esp_sitchin_3g.htm

http://www.crystalinks.com/crustal.htmlhttp://www.skrause.org/writing/papers/hapgood_and_ecd.shtml

http://www.youtube.com/watch?v=3K0h_GgXbHQ

http://www.maar.us/crustal_displacement.html

http://www.skrause.org/writing/papers/hapgood_and_ecd.shtml

Кој сака може да копа и подетално низ нетот.
за тоа за природата за тие појави можности те подржувам али пак за цивилизацијата не...(значи јас искажувам мој личен став во кој мислам дека предсходна цивилизација пред нас не постоела ) :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.912
Поени од реакции
7.007
MINATO.
Тука некаде е и моето размислување (y)

skywallker77

realen pragmaticar
Член од
1 октомври 2009
Мислења
223
Поени од реакции
28

Epa za da ne ti bidi mn ludno da ti pojasnam malku.
Kolku vreme postoi zemjata ,milioni, odnosno milijardi godini i sto te tera tebe da mislis deka nie sme bas prvata civilizacija?
Sega pojasni ti kako moze nie da sme prvite . :)
--- надополнето: 14 септември 2013 во 03:14 ---
A procitav pogore ako imalo kako isceznale,toa e barem lesno se objasnuva so dva tri zbora,kometa, golem meteor,golem vulkan i da ne nabrojuvam poveke sto moze da zbrise cela civilizacija i ako vnimatelno me procita ,jas nikade ne napisav deka site pocinale(zaginale)tuku onie koi ostanale morale da pocnat od nulaaaaaaaa.A od nula se znae do kade i za kolku vreme se stignuva, eve gledas samo poslednive 150 godini ima napredok pogolem od pocetokot na poznatiot pocetok covestvoto.

Член од
21 април 2010
Мислења
100
Поени од реакции
33
Со теоријата дека имало понапредна цивилизација која исчезнала не се ни сложувам, не ја ни негирам зошто сепак е можно. Али скептик сум дека таа цивилизација била понапредна од ова што сме ние последниве 100 години. Морало да останат некои докази од некаква технологија, а не во главно камења и слично. Сепак можно е да постоела цивилизација која стигнала некаде до „нашиот“ 16-17 век.

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
FAKT br. 1.:

Sekoja ggodina (sledna godina) tehnicko-tehnoloskiot napredok e pogolem od progresot vo prethodnite godini (od pocetokot na Covestvoto pa do krajot na minatata godina).

Kolku za informacija:

Civestvoto (od prviot covek-ne bibliski) e staro 600.000. godini (ne erectus ili pitekantropus), a za toa vreme na nasata planeta brojot na ludjeto (pocinati) se procenuva na okolu 85. milijardi

Tie sto ce se posomnevaat vo ovie podatoci - treba da se posomnevaat i nivnata informiranost... Mnogu, navista mnogu, ne se dovolno i argumentirano informirani...

Drug pat za piramidite.

Kajgana Shop

На врв Bottom