Која "пастрмајлија" е подобра?

Која Пастрмајлија е подобра?

• Велешката дефинитивно!

Гласови: 103 32,4%
  • Штипската!

Гласови: 157 49,4%
  • Не знам, немам пробано никогаш

Гласови: 58 18,2%

• Вкупно гласачи
    318

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
како може да е вегетаријански хамбургер кога има свинско месо во питата???!!!:nenene:
Е тоа да видиш ти:pos2:
Инаку фала богу велешката е симпли д бест

S

smart ass

Гостин
најдобро,домашна,со јајца секако потоа печурки(троа повеќе) и добро печен пилешки стек јас така си ја правам...мама ми помага со тестото а потоа декорација местење(перфекциониста сум) на месото и печурките подеднакво,печење ја си правам...ете тоа е здраво ако имате сос домашен од патлиџани може малце да истурите ете тоа е убаво.:smir:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
најдобро,домашна,со јајца секако потоа печурки(троа повеќе) и добро печен пилешки стек јас така си ја правам...мама ми помага со тестото а потоа декорација местење(перфекциониста сум) на месото и печурките подеднакво,печење ја си правам...ете тоа е здраво ако имате сос домашен од патлиџани може малце да истурите ете тоа е убаво.:smir:
Не бива печурки во питата...тоа веќе не е пита-пица е:smir:Инаку си во право-дома како шо ќе си ја направиш со богат мастраф нигде не ти ја прават така...

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Гласам за Штипска...некако ми е померачка...и што е тоа ставање јајце сегде :tapp:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.882
Поени од реакции
30.801
Velesani ne krekajte dzabe koga stipskata e podobra. Prasajte go Jockata on sekoja nedela od Veles za Stip ide samo pastramajlija da jade:vozbud:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
иам пробано велешка само, штипска не. Велешката е уба не мом да речам не, ама штипската некако е попозната, дури и песна има :) , така да не мом да дам баш релевантен одговор на прашањето :)

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
како може да е вегетаријански хамбургер кога има свинско месо во питата???!!!:nenene:
Изгледа не ме сфати.

Нема потреба од јајце во пастрамајлија. Тоа што во Велес си праат свои рецепти е друго.

Пастрамајлија се знае - тесто, маст и свинско месо! Се јаде со фиферончиња или со буковец, и се пие обично црвено вино, но тоа е по вкус.

Значи без јајца, печурки, пилешко месо итн итн.

Штипскиот рецепт е најблиску до оригиналот, а оригиналот како што кажа некој се прави од пастрма, или овчо месо.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.864
Поени од реакции
20.415
Штипската се знае дека си е најубава, татко ми кога и да оди обавезно носи на Ск едно 5-6 пастрмајлии да го мине мерак :)

--N-SOUND--

Street Dragster
Член од
22 февруари 2009
Мислења
252
Поени од реакции
6
луѓе за штипската можам да кажам дека е супер дека сум јадел повеке пати а за велешката незнам така да штипската засега е подобра според мене!:smir:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Едно прашање за тие што пробале пастрмајлија, штипска, велешка (демек некој традиционален рецепт). Дали има пастрма во „пастрмајлиите„ или не? Оти ако нема, тогаш тоа не е пастрмајлија.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Штипската ми се допаѓа многу повеќе од велешката. И двете ги имам одамна пробано, ама убаво знам дека штипската ми го направи меракот:)

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.034
Поени од реакции
8.741
Мене штипската ми е поубава, тоа јајцето во велешката ама ич не ми оди.
Не сум пробал велешка, мислев дека е некоја бледа имитација на штипската, ама ако има јајце во неа, бљак, не фала.

Kajgana Shop

На врв Bottom