Која "пастрмајлија" е подобра?

• Креатор на темата Креатор на темата Madonna77
  • Време на започнување Време на започнување

Која Пастрмајлија е подобра?

• Велешката дефинитивно!

Гласови: 103 32,4%
  • Штипската!

Гласови: 157 49,4%
  • Не знам, немам пробано никогаш

Гласови: 58 18,2%

• Вкупно гласачи
    318
како може да е вегетаријански хамбургер кога има свинско месо во питата???!!!:nenene:

Е тоа да видиш ти:pos2:
Инаку фала богу велешката е симпли д бест

најдобро,домашна,со јајца секако потоа печурки(троа повеќе) и добро печен пилешки стек јас така си ја правам...мама ми помага со тестото а потоа декорација местење(перфекциониста сум) на месото и печурките подеднакво,печење ја си правам...ете тоа е здраво ако имате сос домашен од патлиџани може малце да истурите ете тоа е убаво.:smir:

најдобро,домашна,со јајца секако потоа печурки(троа повеќе) и добро печен пилешки стек јас така си ја правам...мама ми помага со тестото а потоа декорација местење(перфекциониста сум) на месото и печурките подеднакво,печење ја си правам...ете тоа е здраво ако имате сос домашен од патлиџани може малце да истурите ете тоа е убаво.:smir:
Не бива печурки во питата...тоа веќе не е пита-пица е:smir:Инаку си во право-дома како шо ќе си ја направиш со богат мастраф нигде не ти ја прават така...

Гласам за Штипска...некако ми е померачка...и што е тоа ставање јајце сегде :tapp:

Velesani ne krekajte dzabe koga stipskata e podobra. Prasajte go Jockata on sekoja nedela od Veles za Stip ide samo pastramajlija da jade:vozbud:

иам пробано велешка само, штипска не. Велешката е уба не мом да речам не, ама штипската некако е попозната, дури и песна има :) , така да не мом да дам баш релевантен одговор на прашањето :)

како може да е вегетаријански хамбургер кога има свинско месо во питата???!!!:nenene:

Изгледа не ме сфати.

Нема потреба од јајце во пастрамајлија. Тоа што во Велес си праат свои рецепти е друго.

Пастрамајлија се знае - тесто, маст и свинско месо! Се јаде со фиферончиња или со буковец, и се пие обично црвено вино, но тоа е по вкус.

Значи без јајца, печурки, пилешко месо итн итн.

Штипскиот рецепт е најблиску до оригиналот, а оригиналот како што кажа некој се прави од пастрма, или овчо месо.

Штипската се знае дека си е најубава, татко ми кога и да оди обавезно носи на Ск едно 5-6 пастрмајлии да го мине мерак :)

луѓе за штипската можам да кажам дека е супер дека сум јадел повеке пати а за велешката незнам така да штипската засега е подобра според мене!:smir:

Едно прашање за тие што пробале пастрмајлија, штипска, велешка (демек некој традиционален рецепт). Дали има пастрма во „пастрмајлиите„ или не? Оти ако нема, тогаш тоа не е пастрмајлија.

Штипската ми се допаѓа многу повеќе од велешката. И двете ги имам одамна пробано, ама убаво знам дека штипската ми го направи меракот:)

Мене штипската ми е поубава, тоа јајцето во велешката ама ич не ми оди.
Не сум пробал велешка, мислев дека е некоја бледа имитација на штипската, ама ако има јајце во неа, бљак, не фала.

Back
На врв Bottom