Која "пастрмајлија" е подобра?

Која Пастрмајлија е подобра?

• Велешката дефинитивно!

Гласови: 103 32,4%
  • Штипската!

Гласови: 157 49,4%
  • Не знам, немам пробано никогаш

Гласови: 58 18,2%

• Вкупно гласачи
    318

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Ај, колку да нема расправии, вака би ги подредил и би пообјаснил малку:

1. Цуна - според мене најдобра пастрамајлија, иако не мора да значи за сите, бидејќи големо внимание има носталгијата во овој случај. Уште кога бев мал фамилијарно земавме од таму, па оттука вкусот има влијание на ранг-листата исто колку што има влијание традицијата и некоја си моја субјективност базирана на емоции. Предност плус: услужлив персонал.

2. Даблин - еднакво добра пастрамајлија, но во овој случај предност има атмосферата бидејќи според мене Даблин е најдобро уреден ресторан во Штип. Плус, пријатна музика во позадина и добра локација во центарот на градот.

3. Нецко - за нијанса послаба од претходните две места, чинам дека и тестото е потенко. Што не значи дека пастрамајлијата е лоша, да не ме сфати некој погрешно. Атмосфера - типична кафеана/ресторан, понекогаш со турбо-фолк во позадина. Не сум бил во последните 6-7 месеци, ако е нешто сменето се извинувам.

Во секој случај, ако некој избере било кое од овие три места нема да погреши.

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.750
Поени од реакции
7.268
Изгледа дека насекаде во Штип има добри пастрмајлии. Нормално, се работи за традиција.

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.731
Поени од реакции
3.115
Pa sto znam dvete mi se dobri ne bi gi odvojuval, nekad sakam bez jajce nekad pa so jajce zavisi :D

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Кога сме кај пастрмалија, каде во Скопје е најубава пастрмалија и не мора да е скапо оти што велаат што поскапо толку поубаво,но не мора да значи ???

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.283
Поени од реакции
9.067
Што ти е тај болд, у Штип е пастрмајлија, а во другите градови се смешни пити
Во право си, јас не можам да разберам како може да има луѓе кои ми фалат печено лепче со јајца и некоја мрвка месо.

Па јајцата се ставаат од трговци (власи, евреи) за да им излезе поевтино ;)

Кој фали пита со јајца или е локал патриот или трговец, логика друга нема!

Член од
20 јануари 2013
Мислења
1.591
Поени од реакции
3.608
Во право си, јас не можам да разберам како може да има луѓе кои ми фалат печено лепче со јајца и некоја мрвка месо.

Па јајцата се ставаат од трговци (власи, евреи) за да им излезе поевтино ;)

Кој фали пита со јајца или е локал патриот или трговец, логика друга нема!
како може да ја нарекувате пастрмајлија кога во неа не ставате пастрма ??? најдете и некое друго име ...

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.944
Поени од реакции
30.938
како може да ја нарекувате пастрмајлија кога во неа не ставате пастрма ??? најдете и некое друго име ...
А демек ако отидеме у Скопје, Радовиш, Велес, Струмица или било каде и порачаме пастрамајлија ќе ни ја донесат со пастрма ??? Не заебавај !

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.726
Поени од реакции
31.836
,,,,:icon_mrgr:,,,,znachi pak tepachka okolu toa ,,,deka se drugo e neshto drugo ,,dokolku nema pastrma vo recepturata,, shto ja prestavuva vistinata,,,,vo bazar tetovo kaj pejchin/ne e reklama ,koga veke drugite kazhuvaat kade ima vistinska pastrmajlija/,,,,,,ako ve navede patot,,,,,pobarajte pastrmajlija no so pastrma/,,bidejki siromashkiot mora da pravi za mnoguznajnite koi porachuvaat pastrmajlija so bechka shnicla i kranjski kolbas,,/,,a gledam deka gi ima i tuka takvi,,,,
,,,i zatoa,,,ae abe vie razmisluvate so glava ili zadnik,,,pa i samoto ime kazhuva ,,pastrmajlija,,,shto po sila na sekoja logika ,,,sekoja druga testenina ,,e najobichna pita,,,,
,,aj pozdrav za tie shto im e seedno ili neznaat shto jadat,,,,:)

Член од
20 јануари 2013
Мислења
1.591
Поени од реакции
3.608
А демек ако отидеме у Скопје, Радовиш, Велес, Струмица или било каде и порачаме пастрамајлија ќе ни ја донесат со пастрма ??? Не заебавај !
многу нормално доколку дојдеш во Велес ќе добиеш пита со пастрма :)

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.750
Поени од реакции
7.268
- PASTIR-MALI PİDE
- KAVUR-MALI PİDE
- SUCUKLU PİDE
- KIYMALI PİDE
- KUŞBAŞILI PİDE
- KAŞARLI PİDE

Ova e samo del od ponudata, ako vi tekne na vakvo nesto vo Turcija. Potoa doagjaat pitite (pastrmajliite) so razni vidovi zelencuk, taka sto ponudata e pogolema nego vo picerija.
Zatoa, spored mene, ne bi trebalo da ima pravilo, od sto da bide ili kako da se vika pastrmajlijata, pa zaradi toa se i nepotrebni raspraviite koja e podobra ili koja e “pooriginalna”.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom