Darling
High Value
- Член од
- 5 јуни 2009
- Мислења
- 14.352
- Поени од реакции
- 30.718
Da be i Skopje e Paris.Што ти е тај болд, у Штип е пастрмајлија, а во другите градови се смешни пити
Da be i Skopje e Paris.Што ти е тај болд, у Штип е пастрмајлија, а во другите градови се смешни пити
Колку што јас знам, имињата пастрмајлија, па и бурек се турски. Факт е дека на Балканот се одамна одомаќени до толку, што веќе секој сака да си ги претстави како свои.Велешани ја почнаа традиционално јадење за град Велес послем почнаа Штипјани па уште што нема да видам ( Радовишка ) можеби подобро е наместо Сараевски бурек да се вика Кривогаштански ................
Не сум од Радовиш, ама сум пробал самун таму, со што сакаш ќе ти направат...ама да претежно со тоа саздрма...иако многумина рекоа дека така било тешко за јадење, мирисало месото...затоа со пилешко си јадам јасКолку што јас знам, имињата пастрмајлија, па и бурек се турски. Факт е дека на Балканот се одамна одомаќени до толку, што веќе секој сака да си ги претстави како свои.
И, според мене, тие се сите убави, ако се убаво спремени и правилно испечени, слично како со пиците...
Штипјаните отидоа најдалеку, направија бренд, ја заштитија, а на интернет има добри рецепти.
Затоа овде прашав како се прави Радовишкиот самун, со саздрма. Се надевам дека ќе се јави некој Радовишанец.
Објективно сакам да напишам во врска со ова дека Велешката е најдобраКолку што јас знам, имињата пастрмајлија, па и бурек се турски. Факт е дека на Балканот се одамна одомаќени до толку, што веќе секој сака да си ги претстави како свои.
И, според мене, тие се сите убави, ако се убаво спремени и правилно испечени, слично како со пиците...
Штипјаните отидоа најдалеку, направија бренд, ја заштитија, а на интернет има добри рецепти.
Затоа овде прашав како се прави Радовишкиот самун, со саздрма. Се надевам дека ќе се јави некој Радовишанец.
Нецко, Верона или ГрофДа препорача добро место каде што прават ептен добра пастрмајлија во Штип....
Даблин.Да препорача добро место каде што прават ептен добра пастрмајлија во Штип....
Цуна.Да препорача добро место каде што прават ептен добра пастрмајлија во Штип....