Која "пастрмајлија" е подобра?

Која Пастрмајлија е подобра?

  • Велешката дефинитивно!

    Гласови: 103 32,4%
  • Штипската!

    Гласови: 157 49,4%
  • Не знам, немам пробано никогаш

    Гласови: 58 18,2%

  • Вкупно гласачи
    318
T

tinkerbelll

Гостин
Нормално, каква си навикнеш таква ќе ти е најубава. Ако ми е вкусно за јадење баш ќе ме заболе откај потекнувало името и дали морало да има пастрма :facepalm:
До толку не сум фанатик, за разлика од некои таму погоре.
 

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Таа шо е направена со пастрма, а таква тешко да најдеш.

Пастрмата што се продава не може да се спореди со таа што некогаш се правела по дома.
 
Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Радовишани,
ќе каже ли некој како се приготвува „Саздрма“?;)
Вашите самуни се најдобри!
 

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Самуни рулз!!! Да можам секој ден би ручал само самун! Немам пробано од Штип и Велес ама во иднина мора и тоа да се види за споредба :)
 
Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Нема што да се споредува, различни се. Секоја убава на свој начин...
Според мое мислење, си ја пробал најдобрата
 

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.759
Поени од реакции
1.155
Велешани ја почнаа традиционално јадење за град Велес послем почнаа Штипјани па уште што нема да видам ( Радовишка ) :D можеби подобро е наместо Сараевски бурек да се вика Кривогаштански ................
 
Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Велешани ја почнаа традиционално јадење за град Велес послем почнаа Штипјани па уште што нема да видам ( Радовишка ) :D можеби подобро е наместо Сараевски бурек да се вика Кривогаштански ................
Колку што јас знам, имињата пастрмајлија, па и бурек се турски. Факт е дека на Балканот се одамна одомаќени до толку, што веќе секој сака да си ги претстави како свои.
И, според мене, тие се сите убави, ако се убаво спремени и правилно испечени, слично како со пиците...
Штипјаните отидоа најдалеку, направија бренд, ја заштитија, а на интернет има добри рецепти.
Затоа овде прашав како се прави Радовишкиот самун, со саздрма. Се надевам дека ќе се јави некој Радовишанец.
 

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Колку што јас знам, имињата пастрмајлија, па и бурек се турски. Факт е дека на Балканот се одамна одомаќени до толку, што веќе секој сака да си ги претстави како свои.
И, според мене, тие се сите убави, ако се убаво спремени и правилно испечени, слично како со пиците...
Штипјаните отидоа најдалеку, направија бренд, ја заштитија, а на интернет има добри рецепти.
Затоа овде прашав како се прави Радовишкиот самун, со саздрма. Се надевам дека ќе се јави некој Радовишанец.
Не сум од Радовиш, ама сум пробал самун таму, со што сакаш ќе ти направат...ама да претежно со тоа саздрма...иако многумина рекоа дека така било тешко за јадење, мирисало месото...затоа со пилешко си јадам јас :)
 

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.759
Поени од реакции
1.155
Колку што јас знам, имињата пастрмајлија, па и бурек се турски. Факт е дека на Балканот се одамна одомаќени до толку, што веќе секој сака да си ги претстави како свои.
И, според мене, тие се сите убави, ако се убаво спремени и правилно испечени, слично како со пиците...
Штипјаните отидоа најдалеку, направија бренд, ја заштитија, а на интернет има добри рецепти.
Затоа овде прашав како се прави Радовишкиот самун, со саздрма. Се надевам дека ќе се јави некој Радовишанец.
Објективно сакам да напишам во врска со ова дека Велешката е најдобра
 

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Да препорача добро место каде што прават ептен добра пастрмајлија во Штип....:)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom