Која банка е најдобра? (ваши искуства со банки)

Член од
17 јануари 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.359
Која е најдобра банка за пракса според ваше искуство? Или во сите е стандард за бруцоши т.е. бришење папки и трчање по јадење? :rolleyes:
(само оваа тема ми изгледаше најокеј за прашањево:D)

Член од
8 октомври 2010
Мислења
144
Поени од реакции
103
Дали некој користи visa electron картица од Шпаркасе за плаќање преку paypal?
Сакам да вадам картица само за онлајн шопинк, досега не сум имал проблем со оваа од НЛБ. Шпаркасе ја земам како респектибилна банка користена низ европа па сакам да извадам картица од кај нив.
Ако не е правилан тема за ова прашњае опростете ;)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Која е најдобра банка за пракса според ваше искуство? Или во сите е стандард за бруцоши т.е. бришење папки и трчање по јадење? :rolleyes:
(само оваа тема ми изгледаше најокеј за прашањево:D)
Прокредит.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Дали некој користи visa electron картица од Шпаркасе за плаќање преку paypal?
Сакам да вадам картица само за онлајн шопинк, досега не сум имал проблем со оваа од НЛБ. Шпаркасе ја земам како респектибилна банка користена низ европа па сакам да извадам картица од кај нив.
Ако не е правилан тема за ова прашњае опростете ;)
Мислам дека не можеш Paypal да направиш со картица од Шпаркасе.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не знам колку е прашањето за во оваа тема, ама не ми се отвараше нова. Значи, дали банка може да одбие девизен прилив на физичко лице од странска фирма, по било каков основ?

Значи дали има легален начин да го направи тоа? На тој и тој човек пристигаат пари од таа и таа странска фирма, и банката во Македонија ги враќа парите назад.

Возможно е ова, и како?

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
Не знам колку е прашањето за во оваа тема, ама не ми се отвараше нова. Значи, дали банка може да одбие девизен прилив на физичко лице од странска фирма, по било каков основ?

Значи дали има легален начин да го направи тоа? На тој и тој човек пристигаат пари од таа и таа странска фирма, и банката во Македонија ги враќа парите назад.

Возможно е ова, и како?
Ne bi trebalo kolku jas sto znam, primer za mene, mi stigaat devizi na devizna smetka od stranska firma po osnov PLATA, a imam primano i onaka sredstva samo kako "trasnfer na pari" znaci iznosi do 20 000$ e sega za pogolama suma neznam, imam ednas zboreno so bankata KB deka (ne se sekavam do koja suma mi kaza, mislam 30 000ev) ako e pogolema sumata od taa bankata mora da gi izvesti UJP za da proverat poteklo na pari i se sto sledi po nivni pravila i zakoni a mozno e i odanocuvanje na golema suma. pozzz

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ne bi trebalo kolku jas sto znam, primer za mene, mi stigaat devizi na devizna smetka od stranska firma po osnov PLATA, a imam primano i onaka sredstva samo kako "trasnfer na pari" znaci iznosi do 20 000$ e sega za pogolama suma neznam, imam ednas zboreno so bankata KB deka (ne se sekavam do koja suma mi kaza, mislam 30 000ev) ako e pogolema sumata od taa bankata mora da gi izvesti UJP za da proverat poteklo na pari i se sto sledi po nivni pravila i zakoni a mozno e i odanocuvanje na golema suma. pozzz
Јас тргнав пари од Moneybookers во Прокредит. Парите не се на мое име, меѓутоа бевме со човекот на чие име се, и идиотите не сакаат да не исплатат, затоа што добиле допис од Министерството за финансии дека он лајн обложувањето е забрането, и дека не треба да прифаќаат пари од Манибукерс. Сега се закануваат дека ќе гу вратат парите назад.

Какви дегенерици, мајко мила, да ти ебам банката лихварска да ти ебам...

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Јас тргнав пари од Moneybookers во Прокредит. Парите не се на мое име, меѓутоа бевме со човекот на чие име се, и идиотите не сакаат да не исплатат, затоа што добиле допис од Министерството за финансии дека он лајн обложувањето е забрането, и дека не треба да прифаќаат пари од Манибукерс. Сега се закануваат дека ќе гу вратат парите назад.

и ти си нашол со прокредит краставици да садиш:place:
си требал да го прочиташ мојот пост од порано на темава. тоа ти е се’, само не е банка.
ако можете вратете ги парите на манибукерс и после тоа направете некоја друга комбинација. дали со тутунска или стопанска зависи од вас. со лесно

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181

Toa e toa sto ti kazav deka imaat nekoi glupi pravila i zakoni (no ima razlika od banka do banka) sto moraat da izvestat nadlezna institucija ako nesto ne im stima ili se somnevaat

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
и ти си нашол со прокредит краставици да садиш:place:
си требал да го прочиташ мојот пост од порано на темава. тоа ти е се’, само не е банка.
ако можете вратете ги парите на манибукерс и после тоа направете некоја друга комбинација. дали со тутунска или стопанска зависи од вас. со лесно
Човекот на чие име беше акаунтот имаше сметка само кај тие гнасите, па реков да не се гњавиме со отварање сметка во друга банка.

Глупаци ретардирани, лихварска организација која функционира само кај сиромаштијата.[DOUBLEPOST=1396957323][/DOUBLEPOST]
Toa e toa sto ti kazav deka imaat nekoi glupi pravila i zakoni (no ima razlika od banka do banka) sto moraat da izvestat nadlezna institucija ako nesto ne im stima ili se somnevaat
Нема тие ретардираните што да се сомневаат. Пристига банковна дознака на физичко лице кое име сметка кај нив, и тие се должни да исплатат, после нека пријавуваат кај мајка им ако сакаат.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
ставро, памет за друг пат, и за тебе и за сите останати во воаа наша земја.
ми се чини дека да дојде и некоја си банка од тунгузија, со неа би правел трансфери и сл, него со овие.
убаво рече, само кај сиромаштијата ги има. примети дека неаат ниедна експозитура во некоја “нормална“ земја. можда само во австрија, пошто нели се тамошна банка, на друго место никаде

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
ПроКредит се германска банка, од минатата година имаат банка и во Германија. Иначе, многу се ригорозни во овој дел, знам дека кога имав картичка од нив не можев да ставам пари на онлајн страниците за обложување, ниту да плаќам на страници како Амазон. Ама ако имаш добар основ, не гледам причина зошто да не ти ги префрлат парите ако се веќе пристигнати. Ама не гледам каква е поврзаноста на Moneybookers со сајтови за обложување.

Член од
23 април 2014
Мислења
18
Поени од реакции
0
Знае ли некој колку е провизија за подигнување на готовин од шалтер во Халк Банка? Над колку пари треба да се најави? Се работи за поголема сума. Треба ли да се објасни зошто се подига ќеш од трансакциска?

Член од
18 април 2014
Мислења
3
Поени од реакции
0
A da prasam poiskusni za stranska penzija kaj zemaat najmala provizija ako podignes na primer mene mi rekoa deka za zemjite od eu bila nlb tutunska banka najmala provizija zemala aj nekoe iskustvo so stranski penzii ve molam hitno mi treba odgovor od poiskusni so bankarive

Kajgana Shop

На врв Bottom