- Член од
- 6 септември 2007
- Мислења
- 8.235
- Поени од реакции
- 8.339
Курсот се гледа спрема Народна банка,ако вадиш пари со странска картица.Курсната листа најчесто им е полоша од другите банки.
Курсот се гледа спрема Народна банка,ако вадиш пари со странска картица.Курсната листа најчесто им е полоша од другите банки.
Колку % од населението има странска картица? Колку провизија зема банката на картицата?Курсот се гледа спрема Народна банка,ако вадиш пари со странска картица.
Ako imas dovolno sredstva,javi im se na tel, go ima na karticktata i kazi kolku sakas da ti go napravat limitot za toj den. Utredenta vece ne vazi...t.e. treba pak da im se javis. Inaku mislam 20 ili 30 iljadi e dneven limitзнае ли некој колку може да се извади од банкомат на комерцијална наеднаш
okey falaAko imas dovolno sredstva,javi im se na tel, go ima na karticktata i kazi kolku sakas da ti go napravat limitot za toj den. Utredenta vece ne vazi...t.e. treba pak da im se javis. Inaku mislam 20 ili 30 iljadi e dneven limit
Најповолно би ти било да не вадиш воопшто кеш во странство. Повекето сметки можеш да ги платиш директно со картица, без провизија. Барем во странство беспрекорно функционира безготовинско плаќање.Треба да престојувам неколку месеци во странство и нормално, нема да носам кеш за целиот престој, нешто ќе треба да подигнам покасно во текот на престојот. Од тоа што разгледав, најповолно ми изгледа подигање од банкомат со МастерКард дебитна картичка, поради брзината и прилично ниските провизии од околу 3%.
Имал некој вакво искуство? Како всушност треба да се одвива ваквата трансакција? Треба да имам евра на мојата домашна трансакциска сметка, кои потоа странскиот банкомат ми ги исплаќа во странската валута или....? Има најдобра/најлоша банка за ваков вид трансакции?
sitno zemi nekoe evro, a drugoto samo so kartica.Треба да престојувам неколку месеци во странство и нормално, нема да носам кеш за целиот престој, нешто ќе треба да подигнам покасно во текот на престојот. Од тоа што разгледав, најповолно ми изгледа подигање од банкомат со МастерКард дебитна картичка, поради брзината и прилично ниските провизии од околу 3%.
Имал некој вакво искуство? Како всушност треба да се одвива ваквата трансакција? Треба да имам евра на мојата домашна трансакциска сметка, кои потоа странскиот банкомат ми ги исплаќа во странската валута или....? Има најдобра/најлоша банка за ваков вид трансакции?
ne se sekiraj u sekoja banka ima krazbi. ti nema da bides osteten. ce ti bide nadoknadena zagubata. uzivaj. kako i da gledas, karticka ti e najsigurna rabota@mambo2 @Mister No
А, вака нешто?Само што Шпаркасе не ми се од доверба, ваљда разбравте и вие за дечкото што му ги снема сите пари од сметка пред некое време.
Ќе ми треба повеќе од ситен кеш, бидејќи киријата ќе треба да ја плаќам како што ми стасуваат парите на сметка
Прегледај го приврзокот 154168
ne se sekiraj u sekoja banka ima krazbi. ti nema da bides osteten. ce ti bide nadoknadena zagubata. uzivaj. kako i da gledas, karticka ti e najsigurna rabota@mambo2 @Mister No
А, вака нешто?Само што Шпаркасе не ми се од доверба, ваљда разбравте и вие за дечкото што му ги снема сите пари од сметка пред некое време.
Ќе ми треба повеќе од ситен кеш, бидејќи киријата ќе треба да ја плаќам како што ми стасуваат парите на сметка
Прегледај го приврзокот 154168