Кошаркарски актуелности

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Гледам нема пишано.Словенија ќе биде домаќин на ЕП во кошарка 2013 година.

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
За сите кои сакат да гледат добра кошарка и некои от вашите репрезентативци во бугарски тимове како Дамjан Стоjановски , Георги Чековски , Никола Гаjдаджиев и поранешиот кошаркар на Фени Дончо Коул денеска започнува Купа Бугариjа . Еве и линкови за следене на мачовете .
http://bgbasket.com/new.php?id=24880- Горе во десно прозорец .
http://www.sportmedia.tv/programme.phpj
На вториот линк има програма за сите мачове . Турнирот ке се одаржи от 11 до 14 март . Започнува во 13: 30 бугарско време со мачот Лукојл Академик на Стоjановски и Арсич срешту малите бугарски надежди от Черно Море . Пријатно гледане на сите кои сакат.

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Ќе ве замолам да ми кажете КК Торус во која сала игра? На пример, денес имаат натпревар, и сакам да знам каде треба да се оди.
Фала однапред. :)

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Во сала "Македонија" во Кисела Вода, од новите сали е, од тие на Агенција за Млади и Спорт :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Naslovna - Košarka - Ostalo - Naumoski sportski direktor Efesa?

Naumoski sportski direktor Efesa?

Napisao: Sportal Petar Naumoski, momak čije se ime sa ogromnim poštovanjem izgovara u Turskoj, mogao bi uskoro da sedne u fotelju sportskog direktora Efes Pilsena.

Naumoski koji je dugo godina nosio dres „pivara" sastao se sa čelnicima tog kluba još tokom meča sa Partizanom u Evroligi i razgovarao o povratku.

Veliki navijač Partizana (često izjavljivao da mu je želja da odigra jednu sezonu u crno-belom dresu prim. aut.) neće imati lak posao, jer se očekuje promena imena kluba, jer Efes Pilsen po novom zakonu o reklamiranju ne može više da bude sponzor turske ekipe.

http://www.sportklub.info/vest.php?id=naumoski-sportski-direktor-efesa-

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
По се изгледа легндарниот Шек ќе стави крај на неговата кариера....

Shaq odlazi u mirovinu?!

Generalni menadžer Boston Celticsa, Danny Ainge, je medijima iznio svoje mišljenje o budućnosti Shaquillea O’Neala u zelenom dresu. Na pitanje misli li da je Shaq odigrao svoju posljednju utakmicu u NBA ligi, Ainge je odgovorio: “Vjerojatno. Teško je u ovom trenutku donositi tako velike odluke, no ja mislim je.”

Ovaj 39-godišnji veteran je na početku sezone izjavio kako bi volio i sa 40 godina igrati u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Između ostalog, u ugovoru sa Celticsima ima opciju da odradi još jednu sezonu za plaću od 1,4 milijuna dolara. Ipak, Shaq je ove sezone imao ogromnih problema sa ozljedama, te je u playoffu odigrao ukupno tek 12 minuta, zbog čega će moguće ipak otići u zasluženu mirovinu ranije no što je prvotno planirao.

U regularnom dijelu sezone se u 37 utakmica, koliko je odigrao, pokazao kao sasvim solidno pojačanje pod koševima za Boston. U 20,3 minute na parketu postizao je prosječno 9,2 poena uz 4,8 skokova, no već spomenute ozljede su ga možda i zauvijek odvojile s NBA parketa.

Ako Shaq prestane s aktivnim igranjem košarke, svakako će ostaviti iza sebe jednu veličanstvenu karijeru kroz koju je osvojio četiri naslova prvaka i postao jednim od najdominantnijih igrača svih vremena.

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.932
Поени од реакции
509
Според информациите од српските медиуми Предраг Самарџиски потпишал за Литвос Ритас. Литванците покрај Пеџа го ангажирале и српскиот тренер Александар Џикиќ кој ја предводеше Крка до титула во Еврочелинџ Купот оваа сезона.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Крстич во Цска, најверојатно и Милош Теодосич, ќе се знае следниве денови.Во ќеш 1 200 000 на Олимпијакос, плус плата од најмалце 2 000 000 годишно за Тео.Цска го зема и Мехијин, т.е најдобриот играш на Шоле минатата сезона кој имаше по 15 поена просек во Евролига, а типот треба да замени Ленгдом што не е нималку лесно.Го земаа и Дариуш Лавринович, Цска сака да го искористи финансискиот крах на многу клубови во европа, па изгледа сакаат пак да освојат евролига.

Фоцис отиде во Барса, Касун во Монтепаски.

Бојан Богданович од Цибона во Фенербахче отиде, многу добар шутер, цела сезона слабата Цибона сам ја носеше, добар трансфер на Фенер.Го земаа и дуото од Партизан Џерелес, Гист.Само што Гист бил допингуван на правата утакмица во финалето со Хемофарм и незнам што ќе се случува со него ( позитивен бил на марихуана ).

Рики Рубио отиде во Минестоа, па на Барса и е потребен нов плеј.Очигледно е дека и Барса го сака Теодосич, но ќе видиме како се со финансиите, слободен е и Спанулис.

Ако испуштив нешто, нека ме дополни некој :)

Спасев

Партизан, Мајами Хит
Член од
30 април 2009
Мислења
1.947
Поени од реакции
239
Фоцис потпиша за Армани Џинс.
--- надополнето: Jul 4, 2011 2:00 PM ---
Монтепаски во своите редови го врати и Дејвид Андерсон, Омар Кук најверојатно во Армани, Чак Ејдсон од Макаби во Барселона, одличниот сега поранешен играч на Валенсија Саванович во Ефес, Џаваи во УНИКС, Халперин од Олимпијакос во Макаби, Лука Зорич кој оваа сезона беше главен играч на Загреб потпиша за Уникаха, Јавтокас во Жалгирис.

Kajgana Shop

На врв Bottom