Кошаркарска репрезентација на Македонија

Член од
19 август 2010
Мислења
4.099
Поени од реакции
10.137
Atmosverata vo sala bese nepovtorliva!! Toj so ne bil mnogu propustil!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Јас немам замерка за атмосверата .. атмосверата беше одлична ама траба да има понавивачки дух . да има неколку со тапани . да има навивачка група .. и вие си кажувате дека главни навивчи биле децата ..
Најнун ој море легни на тутун си сабајле,5 декара имаш да береш,а после да нижиш,башка општински ти е нетот ваљда...да се сере на се и свашта,па уште и клипови поставува од Гробари и Партизан кој што е КЛУБ,а не РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА.
Да ти фатеше малце тоа чутурата полна со слама,може ке сфатеше дека не се споредува тоа,ама сонцето ти ебало матер...

Јас не бев,да се разбереме,а сакав да одам ненормално многу,но јбг приватни обавези.Но,по тоа што го гледав на телевизија на моменти пукаше цела сала,дури и почнав да се ежам на крај кога цела сала пееше во еден глас Абре Македонче :vozbud:

В

Вори

Гостин
После утакмицата одма излегов во град и не бев во можност да пишам некој збор.
Значи горд сум на момците почнувајќи од докторот на репрезентацијата завршувајќи со Ристе Стефанов.
Сите до еден одлични,ја оставија душата на терен,секоја чест!

Победава над Британците ми го наполни срцето,излегов надвор порадосен од кога било.
И кога се пееше химната солзите на очи ми беа,појма неам зашто.
Излеа таква атмосферата беше.
Тоа е тоа,се надевам дека со победа ќе го завршиме циклусот против Босна!

:oeoeoe:

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
vo pravo e covekot ne mu ja mrcite odma na noz. da imase navivacki grupi na utakmica daleku pojak oset i vpecatok ke imase... ne 19, 30 razl ke gi tepavme... no za zal nekoj kako namerno da saka da go zamre toj navivacki zivot...

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
не бев на утакмица пошто не сум од скопје ама од телевизор не слушнав ни еден глас навивање .. те молам спореди

Добар си ти другар. Се гледа дека појма немаш од навивање ут еден. Најди ти некое клипче кај што игра србија (за кошарка прајме муабет) и види дали има исто навивање како за Партизан така и за србија!
И јас не бев на утакмицата пошто неможев да купам карта дека не сум од Скопје, ама јас колку шо ја пратев утакмицата слушав дека имапе и навивање.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
На обој Мираковси британците изглеа фетиш му се.:pos: Сигурен беше во влезовите во рекет,и што е најважно ги погодуваше положувањата,нешто што му беше проблем на претходните утакмици (не сметајќи ја таа со британците на гости )
Другите беа на ниво освен Антиќ,слаба партија дефинитивно,за Чековски нема потреба да зборувам. Бо уште еднаш одличен беше ( мора Македонски зет да го праиме типчето :tv: ). Се надевам на кикс на британците на некоа од следните утакмици,и на наша победа во Босна.
Таа би ми била уште подрага од оваа сега :)

Атмосферата во сала мора да ја пофалам,и на ТВ се слушаше навивањето. Посебно она МНОГУ СМЕ ЈАКИ.

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
Друга работа, зарем очекуваш да има навивање на ФК Работнички против Ливерпул кога од 22 000 публика, 21 900 не беа навивачи на Работнички, а од тие 21 900, 70% беа вон Скопје!?
На крај, да ти го мочам партизан, па и звезда...
ova me bendisa pa zatoa go citirav...
prvo cestiki za site sto vlozija pot i uspeavme vo ona sto bese cel.potesko ,polesno,toa e sega strucnjacite neka si pravat analizi.bitno detevo BOsko,ni se pogodi,alal da mu e pasosot biometriski,ja i vozacka nasa bi mu dal,pa i edna licna karta od novite.
denes sala prepolna,ali mislam dosta lugje so karti ne uspeaja da vlezat, samo jas vidov kako gaga vlagaat po 3,4,5 lugje koj so dzandari,koj so redari,koj kako stigna.
u sala zenski svet u izobilie,masala imase od sve po nesto.minici,fenirani frizuri,sportski kombinacii.javni licnosti eden kup.
atmosfera dosta jaka ,na momenti euforicna,so ogled na toa sto grupicka od 30 decinja(alal da im e) se obiduvaa kolku mozea da podignat atmosfera.od golemive znalci komiti,cpb,femili,ni traga ni glas,nema potreba da gi komentirame veke,posto oni se "visoka klasa" navivacki grupi,koj pred raspad,koj u film vlezen...
konstatacija e deka mnogu nedostasuva taa 4ta tribina sto ja nema vo salava,koja e neviden previd na tie sto ja proektirale salava,ama za da bideme pak unikat ,ete nie si imame arena so 3 tribini!
toa e toa decki,koj videl videl,nekoj vo zivo ,nekoj na tv,nema veze pobedata e za site sto si ja sakame i nosime SAMO MAKEDONIJA VO SRCATA,i ke ve zamolam ne stavajte i ne sporeduvajte navivanje od drugi drzavi,klubovi,zatoa sto sekoj NORMALEN I VISTINSKI PRIPADNIK na edna nacija vo srceto moze da ima mesto samo za SVOJATA i niedna druga reprezentacija ili klub sekako.ocigledno vo drzavava ima dosta koi se "dvonasocni" pa ete neka si uzivaat oni vo svoeto a nie sepak vo nasata i samo nasa pobeda! uste ednas NAPRED MAKEDONIJA!!!
ZABORAVIV I OVA ZA KRAJ!...ministerot antonio milosevski na ovoj mec nosese dres od FK VARDAR(trebalo nekoj da mu kaze deka fudbalskata gordost na makedonija e pred raspagjanje,ako voopsto toa nekomu mu e gajle vo drzavava)
...SE IZVINUVAM ZA OFF...

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Атмосферата беше супер. Ако се земе предвид дека немаше посета од официјална навивачка група, мислам дека гомна можат да јадат и гробари, кинези, јапонци и сите други. 95% од публиката си беа нормални луѓе, ама атмосферва имаше топ. Споредба може со утакмицата со Исланд во ракомет.

Гледам за друго никој не пишува. Јас кога влегував во сала имаше отворено само една врата. Па дали има некој нормален од тие таму, немам поим. Не знам зошто картиве не се нумерирани, не да се гушваат сите за да фатат поубаво место. Во сала имаше плус 500 луѓе, па седеа на сакали. За вентилација, што да правам муабет, те пуштена, те се потиш, мора нешто да се заштеди.
Тие што се бунеа за карти, вака ќе им кажам. Едно 1500 карти сигурно беа поделени, а за другите 5000, зарем мислат во толкав град, кога сите знаеја за натпреварот, ќе остане некоја карта. Јас бев да прашам уште во четврток за карта, и тој во билетара ми кажа, ќе бидат пуштени во сабота, и дека веќе до тогаш карти дошле да бараат околу 500 души.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Ова, бе ОВААААА !!! Ебате атмосферата, браво, браво, браво ... И пак, се почнува и завршува со ОДБРАНА ! Добрата игра во одбрана, со помош на пеколната атмосфера во Борис Трајковски ...Мотивираноста во напад е поголема и имавме лесна реализација, честитки до сите одиграа машки !

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ќе кажам три збора. АТМОСФЕРА !!!!!!!!!! ТОДОР !!!!!!!!!!!! БОООО!!!!!!!!!!! ТОЛКУ!

И на Фиба пишува дека имало 10.000 во сала што беше лудило и е рекорд!!!

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Алал нека ни е упм. Све на све, СИЛА СМО!!! Иако имаше и некои пропусти ништо не се рачуна, битно им одржавме лекција. Они нас таму ќе не тепаат у продолжение, епа на КУРАЦ овде исто сценарио, овде мие диктираме резултат.
Туку една мисла ми пројде низ глава прееска, не дај Боже да се организира Евробаскет кај нас, па ние ќе нема потреба да играме, шампиони ќе бидеме уште играчиве на терен не ступнати :)

Член од
17 октомври 2009
Мислења
148
Поени од реакции
10
Како прво Јас само се залагав за подобра атмосфера и подобро навивање .
Како второ Партизан го имам гледано само 2 пати на ТВ и го посочив само како пример како треба да се навива.
Како трето САМИТЕ СИ КАЖУВАТЕ ДЕКА ДЕЦАТА НАВИВАЛЕ НАЈМНОГУ . И ДЕКА ДОКОЛКУ КЛБОТ НАСТАПУВАЛ АТМОСВЕРАТА БИ БИЛА 10 ПАТИ ПОДОБРА !!! А ТОА ЗНАЧИ ДЕКА ПОВЕЌЕ КЛУБОТ СИ ГО САКАТА ОД ДРЖАВАТА !!!
Како четврто КУЛТУРАТА ВИ Е МНОГУ НИСКА . СРАМОТА НАМЕСТО ДА ДИСКУТИРАТЕ КАКО ЛУЃЕ ВАС ПРВИ ВИ СЕ НАВРЕДИТЕ . НЕМАТЕ НИ НАВИВАЧКА КУЛТУРА .
НАТПРЕВАРОТ ВО УНГАРИЈА БЕШЕ ПРИМЕР ЗА 2 ТЕ .. САМО КОЛКУ ГОЛЕМИ ДОМАЈЧИНИ И КУЛТУРНИ БЕА НАВИВАЧИТЕ . НЕ СЕ ИСПУШТИ НИ ЕДЕН ГЛАС ДОДЕКА ЈА СВИРЕА НАШАТА ХИМНА .. ГОЛЕМИНАТА ВО НАВИВАЊЕТО Е ВО КУЛТУРАТА А НЕ ВО ПЛУКАЊЕТО ПО ЦРНЦИТЕ ИЛИ СВИРАЊЕ НА ТУЃА ХИМНА .

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Ало бе, можете еднаш да уживате во нешто?Ебате народот, уживајте во победата ... Не навивале навивачи групи, па не ни мораат, ми е гајле ... Атмосферата беше повеќе од прекрасна денес, уживајте во победата.

Kajgana Shop

На врв Bottom