Кошаркарска репрезентација на Македонија

Член од
23 декември 2007
Мислења
385
Поени од реакции
16
Му го имаат дадено играчине од Партизан,што да праи тој мора да ги испоштуа.
И нашето ќе го крене,има време без секирации!
go krena i nasheto na krajot...valjda kje daat slika,ja vidov od tribini:)

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Што бе сеа најдобри ли сме?Па до вчера нели бевме најслаби,дрва и све најлошо?Денес глеам радости сите.За таквите само што серат после порази ги опиува само еден збор,извинете на изразот али тие се ПИЧКИ!Се кладам дека имаше денес такви у сала што после поразот ги правеа сите до еден од г.мна подоле.Иначе да не испадне све било на продажба кога се гледа дека картите беа раздадени на сите познати фаци у Македонијава.Ондак сите што шиткаа карти за 4-5 повеќе него ли што беа да ги потршат парите во аптека и згора на тоа да не им стасаат.Какви сељаци!Атмосфера топ само што ми се виде дека на Украина беше подобра(преку тв така барем ми се причини,нека ме поправи некој ако грешам).За играта неам зборови освен за една работа а тоа се скоковите.Не смееме да дозволуваме да ни прават толку офанзивни.Премногу ни направија Британците.Не знам дали се секад вакви,или поради атмосферата или не им беше ден или нешто четврто денес шутот им беше катастрофален.Можевме и повеќе да тепаме али малце се позаебаваа на крајот али добро.Се на се одлична игра им покажаа,и заслужуваме да идеме на европско!Гечевски браво за храброста,се гледа дека имаше малце страв али доста направи денеска.Литванија доаѓаме!!

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.577
Поени од реакции
6.714
Кој тепаше?!?! не гледав под знамето бев :pos: Добра партија на нашите, атмосфера лудница. Браво за сите поготово за Тоде кој беше мотивиран до даска :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Атносферата можеше да биде и подобра ако имаше барем една навивачка група,али глупаците од кфм не им дадоа карти на спб!!Слушнав дека имало една мала навивачка група создадена од деца кои самостојно се собрале колку некој да води навивање,коа игра Партизан во сала да видиш Гробари што прават ке се чудиш
Извини ама морам да ти кажам.... НЕ СЕРИ мали!!!! Децава направија 100 пати подобра атмосфера и 100 пати повеќе се дереа од Сити парк бојс. Бев и на утакмицата со Босна, СТБ беа нула!

Значи вака чинам не било на баскет до сега. Преполна сала, скалите полни, стотина седеа станати. Атмосфетата топ!
Играта одлична, сите изиграа со срце. Едино Чековски не знам што бара у репрезентација. А и Самарџиски дрво! Гечевски се виде дека е незаменлив моментално, добро е што и Ристе се врати.

Иначе јаки моменти беа кога шутираа слободни британциве и кога им мавтаа од позади кош, и цела сала свиреше и лупаше, им се тресеа рацете на сиротите. :)

Ми се чини дека со ваква игра и атмосфера можеме и САД да ги тепаме :icon_lol:

Идеме со ладни глави понатаму! МНОГУ СМЕ ЈАКИ!!!!!!!!!!!!

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Јас само што се вратив од сала и стварно атмосверата беше добра (од време на време малце стивнуваше ама тоа е),нашиве (освен бо)не покажаа ништо посебно но важна беше мотивацијата и подршката и тука победивме.Незнам дали беа од некоја навивачка група ама еден дел од навивачите (20-30)нонстоп го диктираа темпото на навивање.Стварно добро беше.Истотака дојдов до заклучок (конечен)дека самарџиски е големо дрво само малце подобро да шутираше можеше да има повеќе поени и од бо.Ристе ме изненади добро изигра и напад и одбрана(и 2 тројки рецна)антич не беше лош ама не беше ни сјаен,другите горе доле беа стандард Тоше остави срце на терен како и секогаш
добро тоа ми се првичните импресии уште адреналинот работи затоа повеќе утре:pipi:

Член од
17 октомври 2009
Мислења
148
Поени од реакции
10
НАВИВАЊЕ КАТАСТРОФА. СКОПЈАНИ СТРАМ ДА ВИ Е.
не знам дали од гордост, дали од слабо првенство .. не знам шо е ама жалосно беше навивањето .. зарем толку овие групиве што си ги спомнувате СБП , ФЕМИЛИ АЈРОДРОМ толку не можите да се организирате .. или вероватно немате пари .. трето нема

од сега иницијатива репрезентација кога игра натпреварите да се играат во помалите градови како Велес, Битола, Прилеп ..
гледајте го партизан ко че игра дома и учете како се навива .. тоа беше еден од клучните фактори за успехот на партизан ...

и ова не е само во кошарка ... секаде сме катастрофа .. Во Скопје Ливерпул ви дојде .. на стадионот беше како да закопувате умрен човек ..

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Преполна сала, скалите полни, стотина седеа станати. Атмосфетата топ!
Играта одлична, сите изиграа со срце. Едино Чековски не знам што бара у репрезентација. А и Самарџиски дрво! Гечевски се виде дека е незаменлив моментално, добро е што и Ристе се врати.
Абе како седеа станати стотици...:pos::pos::pos:
Чековски ко за поискусен не знај кај тера, уште за во репрезентација е.
Гечевски е ѕвер, ништо без него, исто и Бо, Антиќ можеше и подобро, али не важно видоа што е игра и публика, уште Босна останува и в година Литванија.:eek:lee:

Член од
4 февруари 2010
Мислења
5
Поени од реакции
0
Posto sum upaten vo arhitekturata spored orginalniot proekt trebase da ima montazna pregrada i golemata i malata sala da mozat da se spojata za da ima 8000 mesta a imase i preporaka za 10000 da se napravi. Ama posle od gradot se premislija i go namlaija proektot za da zastedat na pari

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.577
Поени од реакции
6.714
не знам дали од гордост, дали од слабо првенство .. не знам шо е ама жалосно беше навивањето .. зарем толку овие групиве што си ги спомнувате СБП , ФЕМИЛИ АЈРОДРОМ толку не можите да се организирате .. или вероватно немате пари .. трето нема

од сега иницијатива репрезентација кога игра натпреварите да се играат во помалите градови како Велес, Битола, Прилеп ..
гледајте го партизан ко че игра дома и учете како се навива .. тоа беше еден од клучните фактори за успехот на партизан ...

и ова не е само во кошарка ... секаде сме катастрофа .. Во Скопје Ливерпул ви дојде .. на стадионот беше како да закопувате умрен човек ..

Топ си кисче... нуб.

Беше на утакмица или ова рандом го кажуеш да нарушиш атмосфера?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Абе како седеа станати стотици...:pos::pos::pos:
Чековски ко за поискусен не знај кај тера, уште за во репрезентација е.
Гечевски е ѕвер, ништо без него, исто и Бо, Антиќ можеше и подобро, али не важно видоа што е игра и публика, уште Босна останува и в година Литванија.:eek:lee:

:pos: :pos: :pos:
Уште ме држи возбудата де :pos:

Многу значи и Бо, треба таков плеј кој знае да направи продор и да даде кош, а и Мираковски многу добри асистенции прави така до крилата. Уште ако им тргне на Соколов и Стефанов... мераци. :)

Не тресете зелени дека атмосферата била лоша... атмосферата беше одлична! Како за кошаркарси натревар кој е динамичен и неможеш цела песна да ја допееш беше супер. Моментите кога цела сала беше на нозе (а имаше повеќе такви вечерва) ....priceless. :)

П

Паспарту

Гостин

Како можеш да споредуваш атмосфера на Партизан и Македонија!? Ако гледаме така тогаш и Србија кога игра нема атмосфера како кога игра Партизан и дали тоа значи дека не ги бива!? Па ако играат МЗТ или Работнички во Евро Лига сигурен сум дека атмосферата ќе биде 10 пати подобра од денешнава, но за жал не играат, а тешко дека во овој милениум и ќе заиграат...

Друга работа, зарем очекуваш да има навивање на ФК Работнички против Ливерпул кога од 22 000 публика, 21 900 не беа навивачи на Работнички, а од тие 21 900, 70% беа вон Скопје!?

На крај, да ти го мочам партизан, па и звезда...

Член од
17 октомври 2009
Мислења
148
Поени од реакции
10
Топ си кисче... нуб.

Беше на утакмица или ова рандом го кажуеш да нарушиш атмосфера?
не бев на утакмица пошто не сум од скопје ама од телевизор не слушнав ни еден глас навивање .. те молам спореди

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Атносферата можеше да биде и подобра ако имаше барем една навивачка група,али глупаците од кфм не им дадоа карти на спб!!Слушнав дека имало една мала навивачка група создадена од деца кои самостојно се собрале колку некој да води навивање,коа игра Партизан во сала да видиш Гробари што прават ке се чудиш
Глупаците од КФМ не се будали да им дадат стотици бесплатни карти на некои само за да направат атмосфера. До кога бре со бесплатни карти, плати па клати. Атмосферата беше фантастична, мислам дека најдобра во овој циклус, гласот цел ми е зарипнат.
^ Абе слушај секогаш ќе има народ што нема да влезе колку и да собира. Факт е дека фалат уште 2000 седишта ама и факт е дека тој што сакаше можеше да си купи карти. Еве ќе ви кажам пример бев на сите утакмици и секогаш првиот ден купував карти. Тогаш билетарата беше ПРАЗНА а карти имаше еден куп. Ако сакате во последен момент да барате никој не ви е крив инаку и сега пред врата ќе има што ќе ги продаваат по 600 денари.
А и многу мислат дека Енглезиве се Америка во баскет па се залетале на утакмица. Енглезиве се 80 на ФИБА што е пласман 35 места позади нас и имаат еден НБА играч што инаку игра втора постава таму другите се горе доле аматери тешки ама нашиот менталитет ни пресуди кога можевме да губиме и 15 од Унгарија која е Б дивизија екипа не беше чудно ни од овие.
Не пратам многу NBA во последно време, ама мислам дека Денг е еден од водечките играчи на Чикаго. Ама јебига, не е научен на европска кошарка :) И уште нешто, ранкинзите на FIBA се без врска и не се никакво мерило за тоа колку е некоја репрезентација квалитетна.
Што бе сеа најдобри ли сме?Па до вчера нели бевме најслаби,дрва и све најлошо?Денес глеам радости сите.За таквите само што серат после порази ги опиува само еден збор,извинете на изразот али тие се ПИЧКИ!Се кладам дека имаше денес такви у сала што после поразот ги правеа сите до еден од г.мна подоле.Иначе да не испадне све било на продажба кога се гледа дека картите беа раздадени на сите познати фаци у Македонијава.Ондак сите што шиткаа карти за 4-5 повеќе него ли што беа да ги потршат парите во аптека и згора на тоа да не им стасаат.Какви сељаци!Атмосфера топ само што ми се виде дека на Украина беше подобра(преку тв така барем ми се причини,нека ме поправи некој ако грешам).За играта неам зборови освен за една работа а тоа се скоковите.Не смееме да дозволуваме да ни прават толку офанзивни.Премногу ни направија Британците.Не знам дали се секад вакви,или поради атмосферата или не им беше ден или нешто четврто денес шутот им беше катастрофален.Можевме и повеќе да тепаме али малце се позаебаваа на крајот али добро.Се на се одлична игра им покажаа,и заслужуваме да идеме на европско!Гечевски браво за храброста,се гледа дека имаше малце страв али доста направи денеска.Литванија доаѓаме!!
Целосно се сложувам со овој пост, тежок беше поразот, но едноставно мораше да гледаме напред...

:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
Дај не сери, атмосферата си беше топ..
И како моеш да споредуваш натпревар на клуб co натпревар на репрезентација ??:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom