Кошаркарска репрезентација на Македонија

П

Паспарту

Гостин
не бев на утакмица пошто не сум од скопје ама од телевизор не слушнав ни еден глас навивање .. те молам спореди

Еве ти линк од домашен натпревар во Арена на Србија, па спореди ја атмосферата слободно...

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
не бев на утакмица пошто не сум од скопје ама од телевизор не слушнав ни еден глас навивање .. те молам спореди

Алооо со кој памет споредуваш репрезентација и клуб ?!?

Ти е гајле, си седиш дома и јадеш гом*а на форуми, а скопјаништава нека трошат пари на утакмици на репрезентација.
Што не се собравте од твојот локален клуб навивачи ??? Или спопјаништата мора да организаат се ?

Член од
17 октомври 2009
Мислења
148
Поени од реакции
10
Како можеш да споредуваш атмосфера на Партизан и Македонија!? Ако гледаме така тогаш и Србија кога игра нема атмосфера како кога игра Партизан и дали тоа значи дека не ги бива!? Па ако играат МЗТ или Работнички во Евро Лига сигурен сум дека атмосферата ќе биде 10 пати подобра од денешнава, но за жал не играат, а тешко дека во овој милениум и ќе заиграат...

Друга работа, зарем очекуваш да има навивање на ФК Работнички против Ливерпул кога од 22 000 публика, 21 900 не беа навивачи на Работнички, а од тие 21 900, 70% беа вон Скопје!?

На крај, да ти го мочам партизан, па и звезда...
а да те прашам зошто тие навивачи на МЗТ не дојдоа да навиваат ? тие се за тоа да ја бодрат и македонија .. или чекаа карти ајде гаге .. па не добија карти и се повлекоа .. Скопје на секој 5 метра кола од 50000 евра а пари за карти немате ..навистина срамота за скопје град со 1 милион жители да нема навивачка група за македонија ЕЈ СРАМОТА

--- надополнето ---

Алооо со кој памет споредуваш репрезентација и клуб ?!?

Ти е гајле, си седиш дома и јадеш гом*а на форуми, а скопјаништава нека трошат пари на утакмици на репрезентација.
Што не се собравте од твојот локален клуб навивачи ??? Или спопјаништата мора да организаат се ?

БРАТУ 200 ДЕНАРИ СЕ ВО ПРАШАЊЕ 200 ДЕНАРИ ЕЈ .. ЈАС ДА ИДАМ ОД ПРИЛЕП МИ ТРЕБААТ 1000 ДЕНАРИ .. И НЕ ГО СПОРЕДУВАЈ ПРИЛЕП СО СКОПЈЕ .. НАЈГОЛЕМ ДЕЛ ОД ЛУЃЕТО ВО ПРИЛЕП ЖИВЕАТ ОД ЗЕМЈОДЕЛСТВО ...

П

Паспарту

Гостин
а да те прашам зошто тие навивачи на МЗТ не дојдоа да навиваат ? тие се за тоа да ја бодрат и македонија .. или чекаа карти ајде гаге .. па не добија карти и се повлекоа .. Скопје на секој 5 метра кола од 50000 евра а пари за карти немате ..навистина срамота за скопје град со 1 милион жители да нема навивачка група за македонија ЕЈ СРАМОТА
Јас колку што видов салата беше полна, односно сите карти беа продадени. Па што не се соберете вие од твоето село или град и да дојдете да навивате за Македонија!? Не ја знам причината зашто не дошле скопскиве навивачки групи, но ете сите вон Скопје кењате, а тешко ли ви е да дојдете!? Немој само сега да почнеш со муабетите далеку е, превозот е скап итн.

П

Паган-др

Гостин
НАВИВАЊЕ КАТАСТРОФА. СКОПЈАНИ СТРАМ ДА ВИ Е.
не знам дали од гордост, дали од слабо првенство .. не знам шо е ама жалосно беше навивањето .. зарем толку овие групиве што си ги спомнувате СБП , ФЕМИЛИ АЈРОДРОМ толку не можите да се организирате .. или вероватно немате пари .. трето нема

од сега иницијатива репрезентација кога игра натпреварите да се играат во помалите градови како Велес, Битола, Прилеп ..
гледајте го партизан ко че игра дома и учете како се навива .. тоа беше еден од клучните фактори за успехот на партизан ...

и ова не е само во кошарка ... секаде сме катастрофа .. Во Скопје Ливерпул ви дојде .. на стадионот беше како да закопувате умрен човек ..
Да им се фатиш на Скопјани и на нивното навивање.
Навивањето беше на одлично ниво. Неможеш да споредуваш како прво клуб и репрезентација. Како второ многу јасно дека ќе бидат погласни кога имаат поголеми сали и кога во Белград се само 2 милиони, колку цела Македонија. Ти што си седел дома и што си го прчел во фотеља на глас 2ка на телевизор неможеш да кажеш дека немаше добро навивање. Уште грло ме боли и гласот ми е фатен. Сите песни беа пеени најгласно што може. Го слушна тоа "Многу сме јаки", "Излези момче" и "Ма-ке-донија"? Јас се кладам ова кога се пееше и скандираше се слушаше во радиус од 500 метри. А да, "MVP" кога се скандираше за Бо? Мислам дека салата ќе се срушеше.

Нареден пат, место дома да седиш, дојди на трибини па процени дали е тивко или гласно. Дали е за срамота или не.

И секоја чест за децата што се собраа да го одржуваат навивањето. Да не беа они навивањето ќе беше на многу пониско ниво.

Самарџиски ме израдува единствено кога ја скуца топката што Бо ја утна. Треба да почне побрзо да размислува. Можеше многу напади сам да влезе под кош, а он ја вадеше топката. Исто и Соколов. За Бо и за Гечевски немам коментар. Нема доволно зборови да ја опишам нивната игра. Антич беше добар во одбрана ама во напад потешко малце. Се на се, одличен натпревар.

Многу сме јаки. :oeoeoe:

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868

Дај бе доста тупиш со овие, да им ебам мајката и нив и на ѕвезда. Македонија ја декласираше Британија, а ти ја труеш темава со овие куртониве!

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Прв натпревар да го следам од дома и можам да кажам дека многу слабо се доловува на телевизор атмосферата од сала. Затоа се бунат луѓе што цело време гледаат од ТВ, да одат еднаш ќе видат дека грешат. :)

Член од
17 октомври 2009
Мислења
148
Поени од реакции
10
Јас немам замерка за атмосверата .. атмосверата беше одлична ама траба да има понавивачки дух . да има неколку со тапани . да има навивачка група .. и вие си кажувате дека главни навивчи биле децата ..

П

Паспарту

Гостин
Јас немам замерка за атмосверата .. атмосверата беше одлична ама траба да има понавивачки дух . да има неколку со тапани . да има навивачка група .. и вие си кажувате дека главни навивчи биле децата ..
Ете бе србче, ти дадов линк па спореди ја атмосферата на србија со таа против Британија... И да, дупло повеќе гледачи имало на тој натпревар.

Член од
23 јуни 2007
Мислења
134
Поени од реакции
8
НАВИВАЊЕ КАТАСТРОФА. СКОПЈАНИ СТРАМ ДА ВИ Е.
не знам дали од гордост, дали од слабо првенство .. не знам шо е ама жалосно беше навивањето .. зарем толку овие групиве што си ги спомнувате СБП , ФЕМИЛИ АЈРОДРОМ толку не можите да се организирате .. или вероватно немате пари .. трето нема

од сега иницијатива репрезентација кога игра натпреварите да се играат во помалите градови како Велес, Битола, Прилеп ..
гледајте го партизан ко че игра дома и учете како се навива .. тоа беше еден од клучните фактори за успехот на партизан ...

и ова не е само во кошарка ... секаде сме катастрофа .. Во Скопје Ливерпул ви дојде .. на стадионот беше како да закопувате умрен човек ..

абе мрсул еден.....смешен си

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586

Абе ти стварно си неписмен или што е работава? Па ова е снимано од телефон, нормално дека ќе биде погласно... бог да чува и да брани, иди дркај на србите и не замарај у репрезентација на Македонија.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.480
Аман бре...да ви кажам само дека во салата денес имаше 10 000 луѓе,и ако денес немало навивање и не се слушало ништо тогаш А1 имаат некој проблем...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733

Она твојон клип не е од ТВ колку што глеам.... Види клип од вечерва снимен од телефон да видиш како грми, по после да тресеш зелени.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.566
Секоја утакмица едно те исто, Чековски е послаб дури и од Кромидче моментално. Али, мора да се попуни место коа сме слаби на четворка јебига. Боље да го глеам Перо Блажевски кој со триесет и кусур години едвај се враќа до пола терен, али ипак поише придонесува од овој крмаков. Бо - MVP! А, останатите солидни, како и на претходните утакмици уствари.

И Да, по незнам кој пат престанете више да ги спомињате Family Aerodrom у цела оваа прича за навивање на репрезентација затоа што официајлниот став на групата е дека нема да се навива на овие квалификации. Има дечки кои си одат самостојно на репрезентација и тоа си е сечие право.

Kajgana Shop

На врв Bottom