Кошаркарска репрезентација на Македонија

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Хехехе немој така сеа не му бил денот на човекот а ко дава по 15-20 коша тогаш требе да игра ...
 
Член од
27 август 2007
Мислења
30
Поени од реакции
0
Честитам браћо Македонци:) Потпуно заслужена победа!Све честитке!
 

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.345
Браво за победата ама не ми е јасно до кога ќе стрепам до последен момент. Еднаш барем да го дочекам крајот мирно...btw Струмикс ќе добиеше срцев удар ако изгубевме така да ќе морав да жалам за две работи одеднаш... сега е арен.
Па да...маркус беше кај мене, заедно гледавме...
Сепак, заслужена победа, 1-та четвртина не ја изгледавме (сите знаете зошто), водевме, но мора да ги отстраниме тие падови во играта.
Одиме на победа против Израел, па на ЕП !!!!!
 

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Браво...Врба мајсторе....Вилкинсон американската машина:)...73-63 нека губат
Сега како што кажа друг Струмикс:) идеме на победа против Израел...Босна да тепа тесно утре:)...и се ке биде како што треба!...

п.с Струмикс фала што корегира во насловот :) резултатот:)
 
Член од
18 јули 2007
Мислења
71
Поени од реакции
0
Prorabote i toa amerikanecot dobro e nekade do kraj na 3 cetvrtina imase 100% sut od pole mu go pogodija denot bosancite:pos2:.A za vrba ne znam izgleda na trening vezba toa sutot od pola teren,steta so use malce ke go gledame najavil povlekuvanje vo skoro vreme,posle ep izgleda (ako se plasirame).Za drugite ne znam,dime mnogu slabo ,riste igrase pod ocekuvanja ,gecevski standart ,ilievski ne znaes so igrac e kaj nego nema mu trgna ne mu trgna moze edno poluvreme e sjaen drugo za nikade stvarno ne znam
 

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
btw што фаца е оној бавчиќ :pos2: тој претставува крунски доказ дека човекот настанал од мајмун :pos2::pos2::pos2:
Со Аеродромка и ние иста констатација дадовме :pos: иначе пазете се од Аеродромка, она нема душа, кај ме начука, па и ми врза 7-8 шлаканици (од кои 3-4 цигански, кои беа болни :pos:) и ме изгоре со цигара 4 пати цел сум со рани. Аеродромке ќе ти вратам :pos:

Браво за нашите, особено Вилкинсон ми остави впечаток денес. Се извинувам за оскудниот коментар, ама Аеродромка е крива, незнае за доста кога се пие, ме начука и мене, така да за поасален коментар од моја страна, утре кога ѓе се отрезнам :)
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.536
Поени од реакции
47.978
Падна Босна БОЛАААААААНН!!! Сега треба да им влеземе на eвреите како Борат
''I NEEED A GUN TI KILL A JEW'':bilokojzbor:
 
Член од
10 август 2007
Мислења
160
Поени од реакции
0
dobra igra na momenti potfrlavme no toa e rezultat na vaznosta na natprevarot i pritisokot sto bese staven vrz igracite.siguren sum deka da igravme natprevar so pomalo znacenje ke gi tepavme 20 razlika
 

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Македонската кошаркарска репрезентација е на чекор од пласман на завршницата на ЕП во Шпанија. Во 1. коло од квалификацискиот турнир, кој се игра на Менорка, Македонија ја совлада Босна и Херцеговина со 73:63. Покрај фактот што победата не поставува на еден меч од нашето второ учество на ЕП, таа има историски карактер. Имено, Македонија победува во официјален кошаркарски натпревар игран на неутрален терен за првпат во осмиот обид.

Нашите репрезентативци имаа совршен старт на натпреварот. По водството од 2:0 на БИХ, македонските репрезентативци буквално го торпедираа противникот со прецизни удари, особено за 2 поени.
По 10 минути игра Македонија водеше со 31:13, сигурно чекорејќи кон премиерната победа.

Но, избраниците на Ненад Марковиќ се разбудија во 2. период. Максимално ја зацврстија одбраната, не дозволувајќи им на нашите кошаркари да стигнат до шут од чиста позиција. Тие ја намалија негативата на 6 поени, за во самиот крај на полувремето да блесне Врбица Стефанов. Капитенот првин сам украде една топка за лесни поени, а во последната секунда постигна феноменална “тројка“, шутирајќи неколку метра зад линијата на центарот на теренот. Тоа ни даде предност од 11 поени на полувреме.

Македонија имаше контрола на резултатот во најголем дел од 3. период. Покрај Стефанов и Илиевски, одлично одигра и Мајк Вилкинсон, кој немаше промашување од игра. Но, по неговото излегување во финишот на периодот кошаркарите на БИХ со серија од 11:0 сосема ја стопија предноста на Македонија, која изнесуваше само 2 поени.

Во најголем дел од последната четвртина се играше “кош за кош“. Македонија направи предност од 62:56, а во 38 минута Стефанов и Илиевски постигнаа 2 “тројки“ по ред, за водство од 69:60, кое го реши победникот на средбата.
Кошаркарите на БИХ се обидоа да се вратат, но шутовите од далечно растојание не беа прецизни, нашите кошаркари максимално го користеа времето дадено за напад, па противникот и немаше сила, мотив и желба да го нападне нашето водство со “пенал завршница“ во последната минута.

МАКЕДОНИЈА - БИХ 73:63 (детална статистика)
Резултат по четвртини: 31:13; 10:17; 12:21; 20:12.

МАКЕДОНИЈА: В. Стефанов 18, Илиевски 15, Петровски, Димитровски, Богоев, Р. Стефанов 4, Тасовски 2, Гечевски 8, Антиќ 4, Гоцевски, Вилкинсон 17, Самарџиски 5.
Селектор: Јовица Арсиќ.

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА: Васиљевиќ 9, Којадиновиќ 2, Крупалија 4, Нешовиќ 5, Касл 12, Хукиќ 2, Јазвин 2, Кикановиќ, Телетовиќ 16, Бавчиќ 4, Ѓедовиќ, Бајрамовиќ 7.
Селектор: Ненад Марковиќ.

Македонија е слободна во 2. коло од турнирот, кое се игра денеска. Во склоп на 2. коло Израел ќе се сретне со Босна и Херцеговина, а средбата стартува во 20.30 часот.

Утре Македонија ќе се исправи против Израел (со почеток во 20.30 часот) во дуел од 3. коло, кој најверојатно ќе го реши победникот во групата.

http://basketball.org.mk/novost.asp?id=1015
 

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Одлични бевме иако малце не изнамачија овие...ајде уште Израел да го земеме...леле Врба тројкатаааа :vozbud:
 
Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
jejeje jejeje jejeje jejeje jejeje jejeje jejeje

Сега уште со Израел. :zlo:
 

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Ај да се надеваме дека Босна ќе го победи Израел денес па ние и со евентуален пораз да поминеме.Ако играме како вчера во прво полувреме ќе биде добро.Ама пак мораше да не фати криза и да зафркнеме 18 поени разлика.Тоа е нашиот вечен проблем.
 
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Ај да се надеваме дека Босна ќе го победи Израел денес па ние и со евентуален пораз да поминеме.Ако играме како вчера во прво полувреме ќе биде добро.Ама пак мораше да не фати криза и да зафркнеме 18 поени разлика.Тоа е нашиот вечен проблем.
Kako so stoese rezultatot pred poslednata cetvrtina treba da sme srekni so pobedivme
 

Kajgana Shop

На врв Bottom