Кошаркарска репрезентација на Македонија

A

Aruna_Kone

Гостин
Иначе гледам нигде не се напиша за престојниов настап на нашиве млади кошаркари во Б дивизијата што се игра во Струмица. И екипа и мкд и другите портали ги забораја нашиве " надежи " Какви такви ама наши се, па претпоставувам кога веќе нема пренос, да има нешто напишано, амбиции изјава или нешто сл колку да се посвети внимание. Тука е иднината тука треба да се види дали имаме потенцијал генерација или све е тоа мачкање очи и лажење народ, демек се уложува у младите...Срамота! Освен на мкф страната едно срамежливо текстче друго ја не сум видел.
Иначе колку за информација водиме на полувреме против Унгарија 13 разлика...

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041
Иначе гледам нигде не се напиша за престојниов настап на нашиве млади кошаркари во Б дивизијата што се игра во Струмица. И екипа и мкд и другите портали ги забораја нашиве " надежи " Какви такви ама наши се, па претпоставувам кога веќе нема пренос, да има нешто напишано, амбиции изјава или нешто сл колку да се посвети внимание. Тука е иднината тука треба да се види дали имаме потенцијал генерација или све е тоа мачкање очи и лажење народ, демек се уложува у младите...Срамота! Освен на мкф страната едно срамежливо текстче друго ја не сум видел.

Читам веќе неколку дена за ова не знам оти мислиш дека се запоставени... А за преноси да бидеме реални, никој не пренесува натпревари од Б-дивизија младинско првенство...

А инаку со среќа на дечките гледам ја победиле првата утакмица. Се надевам дека ќе се изборат за А дивизија што според мене е многу значајно за напредок на македонската кошарка.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Читам веќе неколку дена за ова не знам оти мислиш дека се запоставени... А за преноси да бидеме реални, никој не пренесува натпревари од Б-дивизија младинско првенство...

А инаку со среќа на дечките гледам ја победиле првата утакмица. Се надевам дека ќе се изборат за А дивизија што според мене е многу значајно за напредок на македонската кошарка.
Сепак се игра во Македонија и можеле некој да стават некоја камера.

дЏанго

Gunslinger
Член од
21 август 2010
Мислења
366
Поени од реакции
791
Вчера имаше пренос Летонија - Бугарија во А дивизијата која се игра во Летонија. Барем една камера и коментатор за stream на basketball.mk би било доволно, како што пренесуваа во Гевгелија, Кавадарци и сл.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Вчера имаше пренос Летонија - Бугарија во А дивизијата која се игра во Летонија. Барем една камера и коментатор за stream на basketball.mk би било доволно, како што пренесуваа во Гевгелија, Кавадарци и сл.

Има разлика. Плус гледаност реално не би имало нешто на младинска Б дивизија. Да имаше интерес, ќе имаше повеќе реакции...

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Само инсерти од поените се ова, ама се гледа дека младите играат доста брза кошарка.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Нападот ништо посебно, индивидуални акции и тројки, се надевам одбраната е барем на пола ниво од она од сениорите на ЕП 2011. :)

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Барем тројките ги шутираа бекови, не како оние недокваканине на медитеранското :LOL:
Инаку, баш го гледав ростерот, имаат 4ца центри над 2,04, а имаат по 17-18 години, што значи уште ке растат. Ако се работи правилно, пред се мислам на тоа физички да се оформат, уште од сега у теретана, мислам дека можат да направат солидни центри од нив.
И нормално, да се научат дека центарот е да стои под кош и да се тепа, а не да си пуца тројки.

Член од
18 јули 2013
Мислења
6
Поени од реакции
9
Подобро да нема ништо за нив само ке им ствара притисок дебилнава македонска јавност инаку според мене сите се повеќе од надежни почнувајќи со Магдевски, Николов па преку Двојаковски кој беше дел од кампот на Џордан до Љубо и Шалев.. А се вложува во младинската кошарка, можда не сме на ниво на србија, шпанија и слично ама подобри сме од година во година..

A

Aruna_Kone

Гостин

Не знам кај си читал ама ок нема везе... Знаат да ги отечат јајцава порталиве како Балотели напраил нова фризура или каде Меси отишол на одмор, а нашиве дечки ги запоставуваат. Бар ние што пратиме знаеме што и како се случува, ама оние не упатените после ќе скокаат и ќе бараат успеси преку ноќ, а не ни знаат дека нашите млади играат квалификации за влез у А дивизија и тоа во СТРУМИЦА. Тоа ми беше поентата на постот. :)
--- надополнето: 19 јули 2013 во 19:22 ---
Подобро да нема ништо за нив само ке им ствара притисок дебилнава македонска јавност инаку според мене сите се повеќе од надежни почнувајќи со Магдевски, Николов па преку Двојаковски кој беше дел од кампот на Џордан до Љубо и Шалев.. А се вложува во младинската кошарка, можда не сме на ниво на србија, шпанија и слично ама подобри сме од година во година..

Да другар, и ја мислам дека има потенцијал, посебно кај првите тројца што ги кажа, но федерацијата не гледам како придонесува за развој на кошарката. Се се тоа приватни школи од кај што со многу многу работа дечките успеваат да се докажат и продадат. Како и да е јас искрено се надевам дека полека работите ќе тргнат во права насока. поз

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Кошарка добро стоиме, има скоро во сите градови школи кој одлично работат, е само лошо е што федерацијата не ги пријаувава и не прави репрезетнации во младинскиве категории, па макар тоа биле и б-првенства, освен кога само ние сме домаќини на тоа првенство, само и тогаш настапуваме, а да ги пријавуваше до сега сигруно ќе игравме веќе во некој од категроитие во А дивиизјата.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Војдан и Дамјан да не се кај ќе ни е крајот. Плус без Трајковски резултатов е добар. Е сега Црногорците исто со далеку послаб состав играле. Следна со Кина играат.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Ги гледам нашиве денес, играат без центри. Каде е педерчето Самарџиски, или па имаше многу напорна сезона и сега одмара... Како само играат браќава Стојановски, секоја чест.

Kajgana Shop

На врв Bottom