Кошаркарска репрезентација на Македонија

Член од
16 мај 2012
Мислења
27
Поени од реакции
0
И Огнен Стојановски би можел да го замени,но сепак мислам Јане е подобар

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ќе не насамараат Литванците и тоа дебело ама битно е да се спремиме добро за Венецуела. И битно е што повеќето играа сезона па да се надеваме дека ќе бидат во добра форма.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
еве едно видео од маркуз грин

http://www.youtube.com/watch?v=GziN9vxht6I
На видеово само шутерски способности се покажани, ама јас од она што го имам видено од играчов, доста е подобар во разигрување, настапи за Македонија на два меча во квалификациите и немавме пораз на истите.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
На видеово само шутерски способности се покажани, ама јас од она што го имам видено од играчов, доста е подобар во разигрување, настапи за Македонија на два меча во квалификациите и немавме пораз на истите.

И тоа клучната утакмица против украина на гости со грин ја добивме, а со мекелеб изгубивме на гости од унгарија.

Нека погледне некој статистика ќе види дека грин го разигрува тимот, а мекелб дава највише кошеви ама другите не дават.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.047
Џабе кога Грин и Мекелеб неможе да бидат во исто време во составот... :(

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
И тоа клучната утакмица против украина на гости со грин ја добивме, а со мекелеб изгубивме на гости од унгарија.

Нека погледне некој статистика ќе види дека грин го разигрува тимот, а мекелб дава највише кошеви ама другите не дават.
Да али на себе навлекува по 2 играчи Мекејлеб да го чуваат и со тоа отвара простор за другите плус мислам дека не фер така да го претставуваш Мекејлеб како да е себичњак па се шутира зошто има доста асистенции.Во нашата репрезентација владо е организатор на напади а мекејлеб е пробивач,сега тоа што владо е веќе во поодминати години и не е до толку брз да го разигрува целиот тим е друга работа.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Да али на себе навлекува по 2 играчи Мекејлеб да го чуваат и со тоа отвара простор за другите плус мислам дека не фер така да го претставуваш Мекејлеб како да е себичњак па се шутира зошто има доста асистенции.Во нашата репрезентација владо е организатор на напади а мекејлеб е пробивач,сега тоа што владо е веќе во поодминати години и не е до толку брз да го разигрува целиот тим е друга работа.
Значи така изгледа од страна, јас не реков можеби дека мекелјб е најзаслужен за успехот на мкд репрезентацијата на европското во литванија. Тоа е факт, без него од група немаше да излеземе. Но јас зборев за квалификацискиот турнир каде сите на гости ги изгубивме со мекелеб, дури и припремните натпревари. Што се случи во литванија каде исто така не почнавме добро тоа не знам кој може да го објасни. И никој исто така не може да знае што би бил ода играше грин на место на мекелеб. Ал ифакт е дека едната на гости што ја победивме беше со грин. Поентата ми е и се надева дека и грин кога би играл за нас би требало да имаме одличен успех. Тоа мислев ако не дај боже мекелб не игра имаме исто така добра замена.

Член од
30 август 2009
Мислења
584
Поени од реакции
212
има ли некое видео грин коа играл у репрезентација да видам ? :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
На сител3 беа гости прецедателот и Лазовски. И пак со муабетот дека не смее да се претера со притисок дека сме фаворити во Венецулеа и со товарот на грб што си го носиме. А програмава за подготовкиве им е одлична уште ако темпираме форма и сите да бидат фит може и чудо да се случи.

Член од
2 февруари 2012
Мислења
186
Поени од реакции
104

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Не го земал Огнен :facepalm:

Биваше ли бе толку глуп тренер да ни стават баш кога е најпотребно???

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Огнен не е ставен на првичниов список, а Мираковски ПО ГРЕШКА се нашол на истиот. :pos:
А уште посмешно ми е што Караџовски ни на поширок список не се најде, али ај Костовски е >>>>>>>> Огнен и Караџовски заедно.:tapp:
Очекувам и Кире да не биде на финалниот список, пошто сигурен сум дека ќе импресионира ТОД играчиштето, а ништо чудно и ОГРОМНИОТ македонски талент Стојан Ѓуровски да биде земен. :facepalm:
Маки максимално го уништи оптимизмот што ми беше за престојниве квалификации, ме уби. Па уште изјавува да не се врши притисок, па кој притисок ни еден медиум до сега нема пишано за кошаркариве, кој притисок?
Со Господ напред само со дибечинава.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
На сител3 беа гости прецедателот и Лазовски. И пак со муабетот дека не смее да се претера со притисок дека сме фаворити во Венецулеа и со товарот на грб што си го носиме. А програмава за подготовкиве им е одлична уште ако темпираме форма и сите да бидат фит може и чудо да се случи.
Јас денеска го гледав снимка, и да и јас сум задоволен со програмата која ја истакнаам а што мислиш за Зафировски? Искрено го немам гледано детево ама доволно е што слушнав оти студира на DUKE и оти тренер му е Крижевски па сигурен сум оти тој, Бо и Перо можат да ја носат репрезентацијава уште неколку години....ама јас мислам оти нема да избори место за турниров освен ако Лазовски не го отфрли Чековски па место него да го земе Зафировски, или пак да влета место Кире Николовски. Како и да е најдени се две одлични замени на центарските позиции за Гечевски и Чековски а тоа се Кире Николовски и Тод Зафировски, во иднина ќе имаме одлични играчи на високите позиции-Перо Антич-Пеџа Самарџиски-Кире Николовски- Тод Зафировски....

Kajgana Shop

На врв Bottom