- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 8.146
- Поени од реакции
- 8.544
Не сум „ повозрасна личност “ туку сум „ со орлите “ имам 63 годиниВиди тотално се сложувам со тебе за фактот дека не треба да се јадат гомна за нешто лично што не си го осетил на своја кожа но работата е во тоа зошто близок човек би те лажел уште пред да се дигне фамава од вчера наваму, одамна е правен овој муабет.
А за болдираново, зошто не се пријави прво затоа што завршија со факултетот раскрстија и најмалку што сакаат сеа е да се плеткаат со професорите.
Второ - Професорот не е луд да не си ги покрие траговите и самите знаат што и како одело преку трети лица, ке го пријават ке го изедат на суд ке треба оштета да му плаќаат затоа што ке треба да се борат со силни адвокати и врски кои ги поседуваат истиве професори, за кои патем знаеме дека се и влијателни луѓе во нашево општество.
Трето - за студентите што моментално студираат зошто не пријават најчесто одговор ти е - да го пријавам па после јас да нае*ам од неговите колеги, затоа што секој професор има 3-4ца други што му се блиски како и на секој човек на секое работно место. Или .. јас ке го пријавам па после најубаво да си се отпишам.
Доколку некој ги снимал секоја чест на храброста и на стискавецот, ни смрди системот во ваков систем најмалку имаш доверба во правосудството затоа што е една ШАРАДА ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ДО ЧИСТАЧИТЕ ВО ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ...
Ти прошетав низ профилот гледам луѓе бараат совети од тебе за проблеми со паркирања, па претпоставувам дека си повозрасна личност, а ми звучиш премногу наивно за една повозрасна личност.
Зато ти велам, не брзај со заклучоци без да имаш докази
Сега многумина велат сите крадат а јас ги прашувам кој краде - дајте докази
Бидејќи ако зборуваме дека сите крадат, тоа значи дека крадењето е некаква нормална појава, а тоа значи дека ние кои не крадеме сме ненормални
Но тоа не е така: Во природата на човекот не е да краде и крадците се релативно ретки.
А вистина е дека во Македонија е создадена една атмосфера на недоверба и тоа е многу лошо. Да се надеваме дека тоа зло наскоро ќе се победи