Коронавирус (COVID-19)

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.884
Поени од реакции
36.939
Денеска 6 починати, имаме многу починати. Гледам на страната worldometars на милион жители имаме 21 починат, далеку највисок праг на починати во регионов. Знаеме дека имаме катастрофално здравство, ама не ќе да е само до тоа, очигледно е дека не сме многу здрави како нација.
Еден куп имаше што не ни стигнаа до болница или стигнаа веќе во многу лоша состојба. Ете за тестирање се чека две недели што е предолго и имаше случаи кај што цела недела ги барале на телефон да ги прегледаат и никој не дошол да ги види.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.953
Поени од реакции
23.811
Денеска 6 починати, имаме многу починати. Гледам на страната worldometars на милион жители имаме 21 починат, далеку највисок праг на починати во регионов. Знаеме дека имаме катастрофално здравство, ама не ќе да е само до тоа, очигледно е дека не сме многу здрави како нација.
Па загадувањето според мене е фактор плус за волкав број на починати.
Незнам точна статистика,ама сигурно сме лидери и во бројот на заболени од респираторни болести и рак на белите дробови.

D

Deleted member 12196

Гостин
Па загадувањето според мене е фактор плус за волкав број на починати.
Незнам точна статистика,ама сигурно сме лидери и во бројот на заболени од респираторни болести и рак на белите дробови.
Има неколкумина починати од Лабуништа. Не би рекол дека таму има загадување.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.121
Поени од реакции
19.526
Сериозни правите споредба со Шведска и како тие се справуваат добро без карантин? Шведска и без мерки изгледаат како да се во карантин, тие уствари во карантин се од роџење, не ме зафркавајте.
Кај нас со полициски час не можи полицијата на крај да излези,не гледате секој ден прекршуваат мерки, во Чаир или кај и да беше протестираат како од дивина пуштени за полицискиот час,замислете да нема мерки кај нас,ќе се сотриме за еден месец, седете мирни.
Карантинот не е за да исчезни вирусот 3627283838 пати е пишано на темата, карантинот е таа крива која ја викаат пополека да се качува,да не ни се пренатрупаат болниците.
Шпанија и Италија тој карантин ги спаси, секојдневно излегуваат доктори даваат изјави дека конечно болниците се растеретија.
Друго во тие земји се бунат за владата дека им ги олабавува мерките а кај нас се бунат оти карантинот го продолжуваат,абе за в г.. Е....ње сме ние јас да ви кажам

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Има неколкумина починати од Лабуништа. Не би рекол дека таму има загадување.
Taму уште оџата го слушаат што ќе каже, на доктор ќе иделе. Сигурно да ги прашаш фамилиите на починатите, од што умреа нивните, ќе ти кажат - од смрт :toe:

Малце лошо здравство, малце народот блесав, малце загадувања, малце нездрав живот и веќе имаш една рака фактори кои одат во прилог на смртноста.

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Сериозни правите споредба со Шведска и како тие се справуваат добро без карантин? Шведска и без мерки изгледаат како да се во карантин, тие уствари во карантин се од роџење, не ме зафркавајте.
Кај нас со полициски час не можи полицијата на крај да излези,не гледате секој ден прекршуваат мерки, во Чаир или кај и да беше протестираат како од дивина пуштени за полицискиот час,замислете да нема мерки кај нас,ќе се сотриме за еден месец, седете мирни.
Карантинот не е за да исчезни вирусот 3627283838 пати е пишано на темата, карантинот е таа крива која ја викаат пополека да се качува,да не ни се пренатрупаат болниците.
Шпанија и Италија тој карантин ги спаси, секојдневно излегуваат доктори даваат изјави дека конечно болниците се растеретија.
Друго во тие земји се бунат за владата дека им ги олабавува мерките а кај нас се бунат оти карантинот го продолжуваат,абе за в г.. Е....ње сме ние јас да ви кажам
Со одење на работа во фирми од по1000 лица "на куп" и банки, маркети, банкомати со по 50луѓе ќе ја исправеме кривата, да ми е жив стапо.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Член од
5 март 2018
Мислења
17.121
Поени од реакции
19.526
Со одење на работа во фирми од по1000 лица "на куп" и банки, маркети, банкомати со по 50луѓе ќе ја исправеме кривата, да ми е жив стапо.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Те разбирам ама ние не сме моќна држава да заприме и фабрики и све, ќе процекаме за јадење, да се прашувам јас подобро две недели строг карантин без фабрики без ништо од колку три месеци со вакви мерки, помалце штета ќе има економијата така.
Ене Шпанија од кога ги затворија сите фабрики и фирми освен неопходните почнаа да бележат резултати.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.450
Поени од реакции
7.734
Покрај загадувањето, не треба да се занемарува факторот цигари... Од кога почна таа кампања против цигарите во развиениот свет пушачите се намалија и за повеќе од 25% а во неразвиeниот свет е на рекордно ниво. Не за џабе имаше истражување за Филип Морис како им се кренала потрушувачката пошто тепаат пари во земјите од третиот свет и медитеранските земји.

Кај нас менталитетот е 'абе дај не дупи, ене го Менде од 5-ти има 92 години цел живот пуши по 3 кутии на ден, мене ќе ме фаќало рак, па и да ме фати еднаш се живее а? Хахахахаха? а?'

Па земале по кафичиве ставиле пластични кеси, оградиле со затворениот дел, па внатре кај што не треба да се пуши отвориле врати направиле димница. Али ајде да преживееме, нека дојде другата зима и главно хоби ќе ми биде пријавување на истите кафичи и ќе чекам надвор додека на дојде инспекција.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.468
Поени од реакции
18.482
Секој што има body index над 30кг треба да почни да слабее, за мене тоа значи дека треба да намалам 6кг.

Во САД ова дебеливе бајги умираат.

И другата најбитна работа е брзина на интервенција, еден ден закаснет потешки последици ќе си имаш, уште еден ден тогаш може да е во прашање живот или смрт.

Мислам дека и затоа е смртност кај нас повисока, некој од протоколиве по болнициве се безврска, ама најверојатно паниката кај медицинските лица е голема.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
22 дена со ниска температура, кашлица последниве денови, затнат нос константно, мускулите болат и при најмала активност. Зашеметеност и главоболка. Грлото гребе од време на време, а кога стануваш осеќаш ко шлајм да ти е заглавен во грло.
Сите доктори викаат ништо не е, до психа било. Така што немој да го достигнеш мојов левел :D
Имал сум сличин проблем со месеци. Тестираj за Ебштаjн Бар вирус.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Карантинов до 4 саат е срање.
Срање е и викенди да не можеш да излезеш. Сега ќе видите што ќе биде во петок во 3 саат, некни цела улица беше заглавена до паркинг, со свирки со пцуења, сега ако не почнат да се тепаат, добро ќе биде. Во јсп накрцани сите се возат, го регулира ли некој тоа? Џабе копирање мерки и глупости, кога се е наопачки, поарно Шведска да ја копиравме, бар неправење ништо спаѓа во наш менталитет.

И друга страшно битна работа. Сето ова да се сопре ширењето и да не го букираме здравството, држи вода ако и тоа здравство што го имаме, се организираше некако за и нас што сме здрави, да можеме да идеме некаде ако ни затреба нешто. Сега нема ни кој да ти поправи заб. Да не збориме за полошо. Ептен им е ситуацијата под контрола, ептен.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.450
Поени од реакции
7.734
Секој што има body index над 30кг треба да почни да слабее, за мене тоа значи дека треба да намалам 6кг.

Во САД ова дебеливе бајги умираат.

И другата најбитна работа е брзина на интервенција, еден ден закаснет потешки последици ќе си имаш, уште еден ден тогаш може да е во прашање живот или смрт.

Мислам дека и затоа е смртност кај нас повисока, некој од протоколиве по болнициве се безврска, ама најверојатно паниката кај медицинските лица е голема.
Јас на време успеав да скинам 10 кила, без некоја нездрава диета само со контрола и вежбање. Страшно е што ако си висок 180 а тежок 90 веќе е опасно, а не си многу дебел...

Kajgana Shop

На врв Bottom