Коронавирус (COVID-19)

Z

zmej gorjanin

Гостин
Јас сеуште се чудам што мозок имаат оние жени, што и покрај сите препораки да не патуваат во Италија, земале денес ко за инат да заминат во огништето на корона вирусот само за да прослават 8 Март...
https://denesen.mk/stopanska-komora-za-turizam-na-makedonija-otkazani-se-site-aranzmani-za-italija/

Колку што ми е познато сите ги откажаа аранжманите за Италија, ако мислиш на агенциите.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Во Бугариja првите 4 пациенти во градовете Плевен и Габрово. Предоставува се дека виросот е увезен от Грциjа.
Штабот на ВМА забрани сите собири,концерти, театрите, оперите и кината затварат.
Ставена е забрана за извоз на медицински производи како маски, предпазна облека, ракавици и други.
Сите школи во БГ 1 неделја уште нема да работата. Во областите Плевен и Габрово и детските градинки и университети се затварат.
Подготвуват се лекерски екипи от другите областни градови, кои да бидат пратени во двете области. Двете областни болници во Плевен и Габрово са затворени и ставени под карантина . Примат се само итни операции и луге со инсулти и со инфаркти.
Днес икономическото министерство побара фирми от текстилната индустриja за итно да се премине ком производство на заштитна опрема и маски.
Сите фирми со работници от Италиja са контактирани и се следат лугето за нивната здравна состоjба.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.967
Поени од реакции
5.830

Последно уредено:
Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
Во Бугариja првите 4 пациенти во градовете Плевен и Габрово. Предоставува се дека виросот е увезен от Грциjа.
Штабот на ВМА забрани сите собири,концерти, театрите, оперите и кината затварат.
Ставена е забрана за извоз на медицински производи како маски, предпазна облека, ракавици и други.
Сите школи во БГ 1 неделја уште нема да работата. Во областите Плевен и Габрово и детските градинки и университети се затварат.
Подготвуват се лекерски екипи от другите областни градови, кои да бидат пратени во двете области. Двете областни болници во Плевен и Габрово са затворени и ставени под карантина . Примат се само итни операции и луге со инсулти и со инфаркти.
Днес икономическото министерство побара фирми от текстилната индустриja за итно да се премине ком производство на заштитна опрема и маски.
Сите фирми со работници от Италиja са контактирани и се следат лугето за нивната здравна состоjба.
На вести во Италија кажаа дека двајца од Бугарите кај кој е потврден вирусот ниту биле надвор од државата ниту биле во контакт со лица кој биле надвор од државата во скоро време... Ако е така ова може да значи дека во Бугарија веќе подолго време има заразени и се во поголем број , само што не појавиле симптоми или ги третирале само како сезонски грип...

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Чим оваа Велков вели дека е обична настинка ќе почнам да се сомневам дека стварно е така.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Со нетрпение сакам да ги слушнам оние коронаши кои викаа да сме се запрашале како се чувствувала гускана која дојде од Италија кај нас. Фала курцу им текна на визејрон да ги стопира летовите од таму.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.493
Поени од реакции
18.750
Со нетрпение сакам да ги слушнам оние коронаши кои викаа да сме се запрашале како се чувствувала гускана која дојде од Италија кај нас. Фала курцу им текна на визејрон да ги стопира летовите од таму.
Оти со вреѓање одма бе, таа гуската можи да беше твојата мајка, сестра, сопруга, пријателка ...
И шо дека Визер ги забрани летовите, ко божем само со авиони патуваат луѓето или пак само визер постои.
Илјадници коли поминуваат на граничните премини.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Јас сеуште се чудам што мозок имаат оние жени, што и покрај сите препораки да не патуваат во Италија, земале денес ко за инат да заминат во огништето на корона вирусот само за да прослават 8 Март...
Инстаграм не смее да трпи по нидена цена :свиркам:

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Оти со вреѓање одма бе, таа гуската можи да беше твојата мајка, сестра, сопруга, пријателка ...
И шо дека Визер ги забрани летовите, ко божем само со авиони патуваат луѓето или пак само визер постои.
Илјадници коли поминуваат на граничните премини.
Секоја превентивна мерка е добредојдена. Секој коронаш нека си седи во местото каде се наоѓа, нема потреба од ширење на вирусот. Се знае, ако била во такво подрачје големи се шансите да е заразена.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.967
Поени од реакции
5.830
Чим оваа Велков вели дека е обична настинка ќе почнам да се сомневам дека стварно е така.
Над информацијата за Слаѓана Велков имаш и исповед на хрватски имунолог кој го тврди истото.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.493
Поени од реакции
18.750
Секоја превентивна мерка е добредојдена. Секој коронаш нека си седи во местото каде се наоѓа, нема потреба од ширење на вирусот. Се знае, ако била во такво подрачје големи се шансите да е заразена.
Добро ама нема потреба од погрдни зборови.
Баш ме занима некој близок твој да беше таму дали ќе го имаше истото мислење :)

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Добро ама нема потреба од погрдни зборови.
Баш ме занима некој близок твој да беше таму дали ќе го имаше истото мислење :)
Имам мои блиски. Знаат дека не треба да доаѓаат ваму моментално. Пола фамилија моја е таму.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.493
Поени од реакции
18.750
Не се губи.
:facepalm:
Автоматски споено мислење:

Имам мои блиски. Знаат дека не треба да доаѓаат ваму моментално. Пола фамилија моја е таму.
Абе во ред за тие шо живеат а што е со тие кои се ојдени службено, или немаат право на престој повеќе ?
Инаку и јас сум против да се патува додека трае ова чудо,поготово во тие загрозени подрачја, да не ме свати некој погрешно.

Kajgana Shop

На врв Bottom