Коронавирус (COVID-19)

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Го прашаа Филипче за некоја во јануари што умрела а имала ковид-19 и како е тоа можно, ама не го чув одговорот, по дома галама се создаде ...

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743
Ајдее. Уредникот на Канал 5 те немал доволно симптоми за да го тестираат та направил приватно тест преку крв па бил негативен. Те потоа пак направил па бил позитивен. Тестовиве ми се ептен неуверливи.

Во СИСТИНА правел тест.

Треба конечно некоја инспекција да ги забрани.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.542
Поени од реакции
2.727
Го прашаа Филипче за некоја во јануари што умрела а имала ковид-19 и како е тоа можно, ама не го чув одговорот, по дома галама се создаде ...
Кажа дека не ја исклучува можноста да вирусот бил присутен и порано од ситуацијата во која сме со оглед дека имаше многу повеќе заболени од сезонскиот грип годинава едно 17 000 повеќе од нормалниот број.

Али сега не е време да се занимаваат со тоа поради корона ситуацијата и цело внимание е посветено на сегашнава ситуација.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
Да прашам можда е глупо ама по цели денови сум како во затвор. Дали е забрането во двор или во влез на зграда (помалку од тројца) затоа што вели забрана за движење, а јас седам во двор/влез, не мрдам никаде. Или и тоа е забрането?
Зависи кој тест е направен.
Во СИСТИНА правел тест.

Треба конечно некоја инспекција да ги забрани.
Првин преку крв на 7 април во приватна фирма рекоа (значи Систина од каде колку што се сеќавам се заканија со тужба за министерот), потоа во Воена болница на 9 април кога откриле дека е позитивен.

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.879
Поени од реакции
4.409
Тестовите што им ги направија и на Заев и на Мицкоски немаат благе везе ,човеков бил на 30ти во Прилеп,а дури денеска се дознало дека е позитивен.Значи и на Заев и на Мицкоски многу лесно тестовите може да им бидат позитивни за некои 5-7 дена :) Притоа тоа ќе повлече уште можни заразени со оглед на контактите кои ги имаат

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456

Не знам дали е ова точно, ама ако е, тогаш вирусов можи и да не потекнува од Кина.

На докторкава иначе познат вирусолог, на крајот од видеото зборува за нешто што и е чудно во приказнава за вирусот, и таа мисли дека може да потекнува и од друго место или напоредно од повеќе места.

Последно уредено:
D

Deleted member 12196

Гостин
Постои ли шанса да сме го имале вирусот негде после нова година...моите беа ептен болни....сите со кои бев во контакт беа болни. И мене ме фати, еден ден до два температура и два три дена нос течење....немав ништо на плуќа, додека другиве се откорнаа од кашлање. Мајка ми вика најболна у живот била тогаш. Слушам искуства и од други...ептен заебани симптоми имале.
Може лупам глупости, ама не сум во тек...онака ми текна да прашам.
Филипче: Не е исклучена можноста коронавирусот да бил присутен во нашата земја од порано

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Прво се тестирал во Систина каде тестовите се нерелевантни.

Sent from my Redmi
Да, логично ми е мене да е така, на поинаков принцип е таму тестот.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Да прашам можда е глупо ама по цели денови сум како во затвор. Дали е забрането во двор или во влез на зграда (помалку од тројца) затоа што вели забрана за движење, а јас седам во двор/влез, не мрдам никаде. Или и тоа е забрането?
Првин преку крв на 7 април во приватна фирма рекоа (значи Систина од каде колку што се сеќавам се заканија со тужба за министерот), потоа во Воена болница на 9 април кога откриле дека е позитивен.
Во двор сигурно можи. За во влез не знам. И јас живеам во зграда ама не живеам со клетите комшии :D

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.413
Поени од реакции
4.460
Паралелно да се ловат луѓето што уште мислат и тврдат дека ова е теорија на заговор, местено, и слично за да ни наштетат на нас македонскиот народ, и да се сместат во соодветни установи. Исто и оние што се против полицискиот час од 16ч со изговор демек "abe bratmi demek ne moze denski da se zarazam u banka hhhh" ГЛУПИ ЛУЃЕ!!!! Ако е така не треба да постојат никакви забрани за ништо, пошо секогаш ќе има за и против зошто не би или би функционирала забраната. Некои седнале, се договориле да постават правила и закони, кои треба да се почитуваат за доброто на сите. Дали е за полициски час, за забрана за алкохол на малолетници, за прекумерна брзина, или било што друго, постојат факти и информации врз чија основа се поставени тие забрани, од тим стручњаци, а не од Петко и Станко, што мислат дека короната е намештаљка и дека 5Г зрачењето ќе не убие сите за некој месец.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.542
Поени од реакции
2.727
Во двор од куќа нема логика никој ништо да ти забрани сепак си во својот дом.А за пред влез во зграда мислам дека е забрането.Ако пуштат тоа по некоја логика сите ке висат пред зграда :)

Плус баш преска имам доктор комшија дојде една кола да земе нешто од него и имаше полиција шетаа пешки и ги застанаа пред влез и ги легитимираа.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Дали е забрането во двор или во влез на зграда (помалку од тројца) затоа што вели забрана за движење
Ако е двор од куќа, дозволено е колку што знам во рамки на твојот имот. Ама како е со зграда, не знам, можеби зависи дали дел од дворот е во твоја сопственост? Како во Аеродром зградите, најдолните станови си имаат свое дворче

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743
Заразени

Europe.............. 803,996
North America......510,900
Asia..................273,617