Коронавирус (COVID-19)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па имаше и тогаш вируси, не значи дека бил корона. По пола одделенија и класови од основно и средно беа грипосани и не одеа на школо. И сега има други вируси што можеш да ги закачиш, а да не е коронава.
Незнам....заебани се вирусите ама ако му додадеш ноцебо ефект резултатот можеби е ова....чисто си размишљам.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Многу е чудно ова што ако не се лажам сите мртви за кои јавно се пишува, освен бабата на претседателот се позитивни на корона, без оглед кој како умрел, ако не беше лажна вест и онаа вчера дека човек што се самоубил има корона, не знам гарант сега некој во сообраќајка што ќе загине да го тестираат ќе покаже дека има корона.

Може уствари сите го имаме вирусот, да не тестираат посмртно кај сите ќе покаже позитивен. :cool:

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Како пред 3 месеца жената била мртва а била позитивна на вирусот а нејзиниот син негативен. Па чекајте луѓе како кога пред 3 месеца не беше ни раширен низ Кина. И плус симпотимите покрај темперетура се и отежнато дишење. Стварно чудно..

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Во Вухан на 20ти Јануари мислам дека се воведе комплетен карантин за целото население. Тоа ти се скоро 3 месеци, а вирусот е иначе официјално откриен уште ноември/декември од доктори што потоа "исчезнаа" на одреден период.

B

Beginner

Гостин
Во Вухан на 20ти Јануари мислам дека се воведе комплетен карантин за целото население. Тоа ти се скоро 3 месеци, а вирусот е иначе официјално откриен уште ноември/декември од доктори што потоа "исчезнаа" на одреден период.
Ако па толку рано се појавил во Кина како поминаа само со 80 к заразени или па кријат бројки. Чудно како и да е ќе си пуштам серија се релаксирам оти ова вака веќе премногу информации :D како некоја трилер серија ќе испадни и ова со вирусот.

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.788
Само преку тастатура си размислувам. :D На 20 јануари негде татко ми се разболе, кашлаше лошо, ама брзо му помина. После тоа мене ме фати и добри 3-4 недели ме држеше. Имав температура 38, грлото и кашлање лом, отидов кај матичнава, нејќеше ни да ми се приближи. Преку бирото нејзино од далеку ми рече отвори уста. Ааа, гнојна ангина имаш (не знам како успеа да види али ај), на ти амоксиклав. Ајдееее без прашања, вируси, грипови има сега, право дома. Културно ме избрка после 2 минути.

Таман ги завршив првите антиниотици, мислев ми помина, пак ме повтори истото. Аајде уште една доза антибиотик. 2 сирупи, 3 опаковки стрепсилс и септолете заедно, тајлол хот милион. И оноа што се шприца директива у грло, не ми текнува како се вика, цело го истрошив, џабе. И дуовит витамини и минерали. Ми се плачеше више, нејќев да зборам од што се напнував.
Се будев од спиење за да се искашлам.

Да не знае човек што да мисли. :D

Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135
Многу е чудно ова што ако не се лажам сите мртви за кои јавно се пишува, освен бабата на претседателот се позитивни на корона, без оглед кој како умрел, ако не беше лажна вест и онаа вчера дека човек што се самоубил има корона, не знам гарант сега некој во сообраќајка што ќе загине да го тестираат ќе покаже дека има корона.

Може уствари сите го имаме вирусот, да не тестираат посмртно кај сите ќе покаже позитивен. :cool:
Јас од човек кој е повеќе запознаен со работите слушнав дека друга е работата тука. Колку повеќе случаи - то повеќе пари ќе лапат после :zloo:

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
973
Поени од реакции
1.601
нели пост мортем не се правеа тестови бе дечки?

сите бевме болни јануар и фебруар ама тоа беше грипче , кој имал недостаток на ваздух нека дигне ДВА прста

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ако па толку рано се појавил во Кина како поминаа само со 80 к заразени или па кријат бројки. Чудно како и да е ќе си пуштам серија се релаксирам оти ова вака веќе премногу информации :D како некоја трилер серија ќе испадни и ова со вирусот.

Мхм 80к, колку кај нас шо се 700 и нешто:rolleyes:
Па уште се пофалија дека направиле РЕКОРДНИ 496 теста:D
Ама ај не коментирам натаму :)

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Јас од човек кој е повеќе запознаен со работите слушнав дека друга е работата тука. Колку повеќе случаи - то повеќе пари ќе лапат после :zloo:
Тој човекот од прва рака запознат е со работава, како пријателите на Ѓоко?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.530
Поени од реакции
114.733
Види ја оваа глупава што го праша Филипче, е ама мразам вака ууууу :yid::yid: Значи новинар си, информирај се пред да прашаш ебате тоа. Земала го прашува Филипче демек во Загреб тестираат од автомобил за да се избегнат контакти бла бла, а кај нас во Биотек така тестираат, не знам можда и на други места има.

Многу се глупи новинариве жими се, чест на исклучоци али греота се повеќето.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Тој човекот од прва рака запознат е со работава, како пријателите на Ѓоко?
Ко мамичкине на ФБ што викаат им нуделе 4,000 евра за да ги пишат корона дека имаат :pos: Да им понудеа на сиротите 4,000 евра ќе го лижеа подот на Инфективна за корона да фатат не па да се бунтуваат на ФБ.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Мислам дека пресов на министеров треба или да прекине со livestream на facebook, пошо и така сите се дома. Ако си дома и имаш интернет, сигурно имаш и тв. На сите телевизии иде.
Сум приметил дека заради големиот публицитет има наплив од идиотски коментари. „Продавам гуми тел...“ се бенигни, ама „фундаменталистичкине 5г црква џамија дебили“ прво повикуваат на непочитување на мерките, а второ ствараат опасна психоза и сомнеж дури и кај разумни и рационални луѓе. Ако ништо друго барем да напраат да нема коментари....малку ли се глупите прашања на Точи, Мочи и слични шо до утре ги забораваат, а кога ги поставуваат истите, нагласокот им е како да откриле не знам каква мистерија.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
Ајдее. Уредникот на Канал 5 те немал доволно симптоми за да го тестираат та направил приватно тест преку крв па бил негативен. Те потоа пак направил па бил позитивен. Тестовиве ми се ептен неуверливи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ајдее. Уредникот на Канал 5 те немал доволно симптоми за да го тестираат та направил приватно тест преку крв па бил негативен. Те потоа пак направил па бил позитивен. Тестовиве ми се ептен неуверливи.
Зависи кој тест е направен.

Kajgana Shop

На врв Bottom