Коронавирус (COVID-19)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
https://off.net.mk/video/zabava/avtogol-vo-bitkata-so-virusot?fbclid=IwAR3Dwe_3Z1eoSJAjcRWMtvV4X1kX_MDo7pwa30UQtqz2uN41pH7QVSYgUZI

на времето касиерките, при броење пари тоа прст во уста, па се добиваа разноразни болести

Или сега тоа уролозите и гинеколозите, кој знае дали мијат раце, што прават, само прсти бутаат кај ќе стигнат

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.155
Поени од реакции
10.154
https://off.net.mk/video/zabava/avtogol-vo-bitkata-so-virusot?fbclid=IwAR3Dwe_3Z1eoSJAjcRWMtvV4X1kX_MDo7pwa30UQtqz2uN41pH7QVSYgUZI

на времето касиерките, при броење пари тоа прст во уста, па се добиваа разноразни болести
Парите се највалкани и тие се најголеми преносители на вируси и бактерии, оти нив никој не ги пере нели, само по грешка ако ги оставиш во панталони и женати ги испере со се нив...но, шала на страна, се уште по бурекџилнициве ти сечат бурек, ти дава геврек па ти наплаќа, враќаат кусур, се со исти валкани раце....:facepalm:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Кога ќе залиже прст со која ја листа таа хартијата у која ти витка геврек :sick:
Како кај нас се носи лебот, месото, пиците, пецивата, све што има од вируси и баКцили ги збираме уште при транспорт ко дете цреши

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Уживај се разбираме
Никој не може да спречи ширење, само среќа во несреќа е што еве врне дожд па се успорува ширењето, како што објаснуваше една хрватска докторка во услови на голема влажност не може да преживее вирусот

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
Не треси глупости @kano веќе објасни дека ќе биде тешко на азијциве кога ќе дојдат монсуните. Врска нема таа докторката.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.851
Поени од реакции
10.225
Не треси глупости @kano веќе објасни дека ќе биде тешко на азијциве кога ќе дојдат монсуните. Врска нема таа докторката.
Добро ти знаеш да читаш?
Ова е мое тврдење па да тресам глупости или на доктор во емисија?
Ја ни знам ни разбирам нешто од ова, само кажав што сум слушнал, многу глупо е да реплицираш со "не треси глупости"

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.601
Поени од реакции
17.438
Парите се највалкани и тие се најголеми преносители на вируси и бактерии, оти нив никој не ги пере нели, само по грешка ако ги оставиш во панталони и женати ги испере со се нив...но, шала на страна, се уште по бурекџилнициве ти сечат бурек, ти дава геврек па ти наплаќа, враќаат кусур, се со исти валкани раце....:facepalm:
Мислам дека тастатурата има најмногу бактерии според експертите.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.064
Во Кина се стабилизираат работите полека, сега ние останатите остануваме да се справиме со можните заболени. Јас лично позитивно се изненадив од нашиве надлежни што веднаш ги изнајдоа и ги прегледаа сите лица во превозните средства, прво со првиот случај, а после и со тие двајцата од Дебар.
Имам сега верба дека ќе нè биде :)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Добро ти знаеш да читаш?
Ова е мое тврдење па да тресам глупости или на доктор во емисија?
Ја ни знам ни разбирам нешто од ова, само кажав што сум слушнал, многу глупо е да реплицираш со "не треси глупости"

Сега ќе дојди @kano од аусралија и ќе ти објасни се

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.064
Другарка моја што работи во Кина, и сега е овде заради тоа што во Кина сè им било блокирано (туристички места, молови, домашна достава, дури и строгите контроли за излегување од дома), ја побараа да се врати на работа, со тоа што другава недела си оди назад во Кина и ќе биде таму 2 недели во карантин - да не им донесе повратен вирус на Кинезите :)

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.155
Поени од реакции
10.154
Во Кина се стабилизираат работите полека, сега ние останатите остануваме да се справиме со можните заболени. Јас лично позитивно се изненадив од нашиве надлежни што веднаш ги изнајдоа и ги прегледаа сите лица во превозните средства, прво со првиот случај, а после и со тие двајцата од Дебар.
Имам сега верба дека ќе нè биде :)
на кинезите треба цел свет да им биде благодарен, оти они со својата свесност и брза интервенција го заштитија цел свет да не отиде епидемијата у огромни размери...само нашата несовесност, неукост, како и во Италија гледаш како се одвиваат работите, е тоа е што многу млако и несериозно ја сфативме опасноста.
не дај боже да дојде кај нас епидемија, па немаме ниту машини за дишење, на што ќе се приклучуваат луѓето заболени од вирусот, нели прво напаѓа на бели дробови....не дај боже.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.064
немаме ниту машини за дишење, на што ќе се приклучуваат луѓето заболени од вирусот, нели прво напаѓа на бели дробови
Значи истото и јас го мислам, 1% народ овде да заболи, не можат на апарати за дишење да ги стават, од проста причина - ги немаме

Член од
25 февруари 2020
Мислења
196
Поени од реакции
174
Knigava e napisana pred 40 godini , vo vrska so korona virusov

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења