Коронавирус (COVID-19)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.470
Поени од реакции
87.272
Жената што беше прв случај се излечи или лажни вести беа по некои портали??
Не покажувала веќе знаци на вирусот, а и тестовите и биле добри. Само незнам дали е пуштена од болница, или уште ја држат под контрола...

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Па ако знае дека пласница е торбешко село :)
Проблем е за постари луѓе, за млад чоек како и секој грип 4-5 дена ќе го прележи

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
Не мислев на тебе кога напишав дека тера мајтап, туку на членот што пишал поп погоре. Инаку ќе се вклучи алармот само ако има уште некој заболен од Корона. Колку што знам амбасадорите од земјите каде што се најпогодените подрачја испраќаат листа со имиња на тие кои ќе доаѓаат во Македонија. Ама не верувам дека на таков начин ќе успеат да спречат ширење.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.852
Поени од реакции
10.225
Не мислев на тебе кога напишав дека тера мајтап, туку на членот што пишал поп погоре. Инаку ќе се вклучи алармот само ако има уште некој заболен од Корона. Колку што знам амбасадорите од земјите каде што се најпогодените подрачја испраќаат листа со имиња на тие кои ќе доаѓаат во Македонија. Ама не верувам дека на таков начин ќе успеат да спречат ширење.
Уживај се разбираме
Никој не може да спречи ширење, само среќа во несреќа е што еве врне дожд па се успорува ширењето, како што објаснуваше една хрватска докторка во услови на голема влажност не може да преживее вирусот

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Не покажувала веќе знаци на вирусот, а и тестовите и биле добри. Само незнам дали е пуштена од болница, или уште ја држат под контрола...
Значи сега не мора веќе да се мијат раце :Р

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Уживај се разбираме
Никој не може да спречи ширење, само среќа во несреќа е што еве врне дожд па се успорува ширењето, како што објаснуваше една хрватска докторка во услови на голема влажност не може да преживее вирусот

Не знам за ова со дождот, ама нели тврдеа дека вирусот не опстојува на високи температури. Ако не опстојува на високи температури , како има позитивен случај во Австралија? Мене ми изгледа дека ќе се појават голем број на мутации на овој вирус, па правилата нема да важат.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Кај сте прочитале дека вирусот ќе запре на повисоки температури? Нигде го нема тоа потврдено од стручни лица, затоа што не знаат дали ќе се понаша ко сезонскиот грип кој намалува кога е потопло веќе.
Не знам, читате се и свашта од секакви фаци кој што ќе напише.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Кај сте прочитале дека вирусот ќе запре на повисоки температури? Нигде го нема тоа потврдено од стручни лица, затоа што не знаат дали ќе се понаша ко сезонскиот грип кој намалува кога е потопло веќе.
Не знам, читате се и свашта од секакви фаци кој што ќе напише.
Доналд Трамп така кажа :kafence:

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.852
Поени од реакции
10.225
Не знам за ова со дождот, ама нели тврдеа дека вирусот не опстојува на високи температури. Ако не опстојува на високи температури , како има позитивен случај во Австралија? Мене ми изгледа дека ќе се појават голем број на мутации на овој вирус, па правилата нема да важат.
Висока температура во комбинљција со голема влажност да, Австралија нема влажност барем такви се тврдењава на докторкава шѕо ја слушав

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.447
Поени од реакции
17.882
Каков Ц витамин на 3-4 саати по 2гр. ??
Тоа е ПРЕМНОГУ штетно. Што ќе кажат бубрезите и другите органи??
Медицински кажувам строго НЕ! :neetaka:
Максимална дозволена доза е 1гр/дневно.
Најубаво да не биде воопшто внесувањето по вештачки пат преку апче, туку природно преку здрава и богата храна со Ц.
Освен пролив, ништо друго нема да се случи. На долги стази не е препорачано суплементација со витамин Ц ради камчиња во бубрези, ама и за тоа не сум сигурен дали е студиски докажано.
Ај уште три недели ќе се грака и после сите како рипки ќе заборават на вирусов, како да не ни постоел.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.192
Поени од реакции
16.327
тврдат на влага се разблажува вирусот...
а температура го убива, ама веројатно 80+, значи кога ќе биде под сенка 40 на сонце ќе нема Корона:cool:..
уште посигурно пожар, кога ќе изгори кола или куќа нема таму ни вирус ни бутур

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Сегде по арапскиве држави има заразени и нови случаи ,а тука е преку ден знае да биде и над 30 степени во овој период од годината.
Ако мисли Трамп на сонцето дека нема , тогаш да , му држи Вода логиката.

Kajgana Shop

На врв Bottom