Додека сите земји се во колапс, во Кина животот си продолжува да се одвива нормално,денеска во Хубеи се укинаа забраните граѓаните да ги напуштат своите домови,сеуште има некои строги мерки ама таму работата се враќа во нормала.
Додека сите земји се во колапс, во Кина животот си продолжува да се одвива нормално,денеска во Хубеи се укинаа забраните граѓаните да ги напуштат своите домови,сеуште има некои строги мерки ама таму работата се враќа во нормала.
Во кладилница бар да ги стават за типување
Не сум бил во Италија, али ако се поздравуваат како што ги имаа прикажано во Сопранови, Кум со бакнување не им се пишува добро, еден заболен има лом направено се што видел.
Кај мене со грлоболење почна, па другиот ден кивање, нос, очи ми лутеа, и тогаш се јавив на броевите, ми рекоа - настинка. Третиот ден само имав температура - 37, и помина. Болки чудни во вратот, како фатено од промаја (иако не беше промаја), ама два дена, па и тоа помина. Дишам нормално, кашлање нормално ради цигарите ( ) и полека поминува, што значи сигурно беше настинка. Петти ден денеска, и веќе се чувствувам поарно.
Ама па јас сум на планина веќе 10 дена, секој ден сме по 2-3 часа на чист воздух, може и тоа помага?
Кај мене со грлоболење почна, па другиот ден кивање, нос, очи ми лутеа, и тогаш се јавив на броевите, ми рекоа - настинка. Третиот ден само имав температура - 37, и помина. Болки чудни во вратот, како фатено од промаја (иако не беше промаја), ама два дена, па и тоа помина. Дишам нормално, кашлање нормално ради цигарите ( ) и полека поминува, што значи сигурно беше настинка. Петти ден денеска, и веќе се чувствувам поарно.
Ама па јас сум на планина веќе 10 дена, секој ден сме по 2-3 часа на чист воздух, може и тоа помага?
Да, и мене така ми рекоа на телефон, значи не со повратник од критична зона, туку позитивен на корона треба да е.
А од лекарства: кафетин колд, парацетамол, и сите витамини и минерали што ми паднаа под рака (Ц, Б комплекс, цинк, магнезиум, гинко...)
Си кажа убаво еден лекар пред неколку дена во италија, имаат голем процент на старо население и кога во болница имаат постаро и помладо лице, предност му даваат на помладото а постарото го оставаат на милост и немилост, не можат да постигнат, немаат доволно капацитети
Да, и мене така ми рекоа на телефон, значи не со повратник од критична зона, туку позитивен на корона треба да е.
А од лекарства: кафетин колд, парацетамол, и сите витамини и минерали што ми паднаа под рака (Ц, Б комплекс, цинк, магнезиум, гинко...)
Еве како излгеда ситуацијата во Италија по реони, Во Ломбардија (Милано и околината) е катастрофално, пример во споредба со другите поголеми градови Рим има 1190 случаеви, Неапол 844 на Сицилија "само" 490 заразени. Од резултатите се гледа дека скоро секој четврт тестиран е позитивен.
Леле човече намали со паранончјата жити очи, убаво пишаа наназад не сме ние милионска нација па за една недела 2000 да се заразат, не ги гледај ти Италија 60 милиони држава, само колку туристи им влегуваат во земјата од кои најмногу Кинези,плус излегуваат на вода.
Исто и Шпанија, еден Мадрид е скоро 5 милиони, туристички градови се, има многу движење, само во метро илјадници народ се претерва, бапка молови, трговски итн.
Па до пред две недели со илјадници заразени кај нив сеуште им работеа ресторани, кафичи, училишта, се одржуваа натпревари од 50 000 народ на едно место,фестивали итн
Во очекување е бројката да расте ама не паѓајте во несвест дека готово 10 000 ќе се заразат кај нас
Автоматски споено мислење:
Дури не почни да мава полицијата како во Шпанија нема да му иди умот
Какви кинези, какви туристи - каква параноја бе,цела италија е заразена ЛОКАЛНО. Воловиве шо шетаат по паркови, по дворови и по седенки ( а веруам дека еден куп такви има и тука, на форумов) ќе не заразат сите. Подитно треба полициски час пошо ко што сите живееме со родители и прародители дома има да ја надминеме и италија и кина заедно.
Не гледате ли дека Венко планира со парацетамол домашно да не лечи?
Какви кинези, какви туристи - каква параноја бе,цела италија е заразена ЛОКАЛНО. Воловиве шо шетаат по паркови, по дворови и по седенки ( а веруам дека еден куп такви има и тука, на форумов) ќе не заразат сите. Подитно треба полициски час пошо ко што сите живееме со родители и прародители дома има да ја надминеме и италија и кина заедно.
Не гледате ли дека Венко планира со парацетамол домашно да не лечи?
А со шо сакаш Венко да те лечи кога нема лек сеуште ???
Мислиш дека сите заразени треба се хоспитализираат ? Мислиш дека ако фатиш Корона и готово одма респиратор ќе ти треба, кој знае како го замислуваш вирусот ти.
И јас камо и други сум уплашена и си седам дома ама нема потреба од такви хистерии.
Споредуваш држава со 15 пати поголемо население од нас.
Ене ти доказ дека во помалите провинции во Италија не е толку страшен бројот на заболени,истото е и во Шпанија од 10 000 заболени 5000 се во Мадрид,ај погоди зошто
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.