Коронавирус (COVID-19)

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
Па кажаа тука дека немале толкава контрола,абе најдобро полиција да му седи пред врата,друго чаре нема.
Друго, јас сум да се користи некој хотел пример како карантин и сите кои се враќаат од надвор да седат таму во изолација, можеби звучи глупо ама мислам дека ќе функционира.
Вака со самата изолација дома ги загрозуваат и домашните.
ZNACI VONREDNA SOSTOJBA ABRE LUGE 4 DENA BEZ VODA A 10 BEZ HRANA PREZIVUVAAT VIE PANICITE ZA VONREDNA SOSTOJBA od 14 dena

Член од
5 март 2018
Мислења
17.190
Поени од реакции
19.599
Јас сум искрено за вондредна состојба, најповеќе заради тие што се прават курнази дека ништо не ги фаќа и не сваќаат сериозно

Член од
23 август 2010
Мислења
39.894
Поени од реакции
116.225
Неофицијално од инфо што го добив една од вработените во КАМ од Ченто е веројатно заразена од корона (непотврдена од надлежните се уште). Ако ова е вистина си ебавме матер ние од Ченто со оглед на тоа дека таму и без корона има тепачки на каса. Дај боже да е грешка ама инфото не е од штогоде човек така да...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.270
Поени од реакции
46.688
Јас сум искрено за вондредна состојба, најповеќе заради тие што се прават курнази дека ништо не ги фаќа и не сваќаат сериозно
Od toa sto go razbrav pendarovski, razlicni se merkite pri vonredna sostojba primer u srbija i bugarija i kaj nas, iako nema kaj nas takva situacija, pak merkite se gore dole isti, ne rabotat ucilista, ne rabotat kafici, fakulteti, nema javni sobiri i tn i tn, nesto so koe bugarite na primer i srbite mnogu podocna reagiraa.
Stepenot ide taka nekako, krizna na odreden region, opstina, krizna situacija na cela makedonija, i na kraj vondredna, sega za sega so merkite koi se prevzemeni nemalo potreba od vonredna, sto ne e iskluceno deka vo idnina ke bidat so ist stav. Moze da se zabrani i prevoz od opstina u opstina a da nema vonredna sostojba, da bide ovozmozen samo transfer za lekovi, hrana i drugi neophodni stvari.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
1.075
Поени од реакции
1.572
Неофицијално од инфо што го добив една од вработените во КАМ од Ченто е веројатно заразена од корона (непотврдена од надлежните се уште). Ако ова е вистина си ебавме матер ние од Ченто со оглед на тоа дека таму и без корона има тепачки на каса. Дај боже да е грешка ама инфото не е од штогоде човек така да...
Оу шит

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
нема уште инфо за денешниве тестирани??
Едит: Прес во 8 и пол е закажан ко шо разбрав на Сител.

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
ke jademe ova znaes kolku zaliha ima toa tie ako te fati a.b.x.o vo slucajot bioloski virus -pandemija pred da jades koprivi i slivi deca sme na chernobil bar postarite generacii ama ke bideme za primer zar negledas deka ova e biolosko oruzje pandemija samo po zemjen pat ne lansirana ako si za spas sedi doma socuvaj zivot ima koj da izdefencira

M

Macedon1um

Гостин
мене друго ме збуни сега.
Денеска на пресот (слободно поправете ме ско сум разбрал погрешно). Кога една новинарка спомна дали полицијата ги проверува лицата под карантин, Филипче одговори дека и тоа е во план, полицијата да почни да проверува.
Сакаше да кажи дека полицијата досега не проверуваше?
Не ми е јасно како Филипче не е информиран за ова, ама во внатрешноста во неколку градови веќе полицијата ги проверува 1 дневно лицата под карантин

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Многу луѓе се во самоизолација, но истата (убеден сум) скоро и да не се спроведува како што треба и истовремено се стапува во контакт со луѓе при изолацијата, свесно или несвесно.

Бидејќи голем дел од луѓето се несовесни и верувам дека половично ќе ги испочитуваат тие 14 дена, може да настане голем проблем. Верувам дека многумина може да/ќе ја закомплицираат ситуацијата така што на 8от ден ќе добијат кураж и ќе мислат дека не им е ништо и ќе си лабават по комшии и со друштво, а симптоматологијата е доста специфична и не може да се најде НЗС.
Ова само колку е точно, посебно за стариве се однесува. Сестра ми вчера се врати од Хрватска и од Центар за јавно здравје на телефон кажаа да седи во самоизолација. Мака мачам дома да се придржуваат моите до правилата за самоизолација. Осеќам дека за 1 недела ќе почнат да се однесуваат ко се да поминало.

Иначе, на граница ништо немало, нит ја прашале сестра ми од кај оди, ни дали има симптоми, ни им дале формулар, нит решение за самоизолација, ништо.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Докторка од клиника за кожни болести која е затворена по случајот со скијачката и треба да е во самоизолација како и сите останати вработени, од страна на колега е видена како се шета низ град неколку дена, откако се откри ова. :tapp:
Однесување како да е на годишен одмор.

Колегата нејзин ми е роднина и работи на друга клиника.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.479
Поени од реакции
18.504
ke jademe ova znaes kolku zaliha ima toa tie ako te fati a.b.x.o vo slucajot bioloski virus -pandemija pred da jades koprivi i slivi deca sme na chernobil bar postarite generacii ama ke bideme za primer zar negledas deka ova e biolosko oruzje pandemija samo po zemjen pat ne lansirana ako si za spas sedi doma socuvaj zivot ima koj da izdefencira
Мислам дека многу паничиш или барем голема нервоза се сеќава кај тебе.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Како изгледа карантинот во Италија ? Дозволено е да излегувате по храна или ви ја носат дома, и освен аптеките и маркетите дали други институции работат
Маркетите работат , и аптеките бензинските табакериите исто , само што се чека ред за да влезеш . Скоро сите носат маски.. Има луѓе кој трчат возат велосипед ги шетаат кучињата.. мал број но ги има. Но дозволено е само индивидуално или со дистанцирање , спротивно летат казни. На секој влез излез од градовите има контролни пунктови , секој кој нема сертификат од фирма дека се движи во склоп на работата , има исто ригорозни казни па и можен притвор. Сабота навечер немаше живо пиле по градот, денес Понеделник на пладне исто бев до центар , не пее живо пиле, така да се почитуваат мерките за карантин скоро до перфекција.

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Истиве муабети што ги збориш ти, ми ги правеше сабајле еден колега што ставаше маски на фаца од други луѓе предходно користени. Кога го прашав дали знае што е тоа Контаминација и Деконтаминација ми рече дека првпат ги слуша тие зборови. Така да претпоставувам дека и ти си толку глуп.
glup sum sto si go gubam vremeto tuka so neobrazovani lica i samonareceni eksperti. Digajte panika cim tolku vi e interesno, ne e problem.
Zatoa i sme tamu kajsto sme. Na dnoto.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.767
Country,
Other
Total