Коронавирус (COVID-19)

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Неофицијално од инфо што го добив една од вработените во КАМ од Ченто е веројатно заразена од корона (непотврдена од надлежните се уште). Ако ова е вистина си ебавме матер ние од Ченто со оглед на тоа дека таму и без корона има тепачки на каса. Дај боже да е грешка ама инфото не е од штогоде човек така да...
Што очекуваш....
http://skopjeinfo.mk/vo-singelikj-zhiteli-begale-preku-prozor-za-da-ne-gi-testiraat-za-korona-virus

O

ob1

Гостин
Неофицијално од инфо што го добив една од вработените во КАМ од Ченто е веројатно заразена од корона (непотврдена од надлежните се уште). Ако ова е вистина си ебавме матер ние од Ченто со оглед на тоа дека таму и без корона има тепачки на каса. Дај боже да е грешка ама инфото не е од штогоде човек така да...
Има телефонско бројче, пријавете ја. Реагирајте на време.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.487
Поени од реакции
18.513
@teneke jas sum da nervozen zosto cekam da stapan na teren i cekam izjava za da pomognam na mojata familija prvenstveno pa i na vas inaku sum laden ko spricer ti ,palacanski,anco gi primetiv deka se od postarite mene veke mi e rezervirano mestoto i sum prosol suga,bruceloza emigtantski bran i cekam za pomos na vas ne na tebe ti si stara garda <3
Добро, те разбирам, само со твоите постови ствараш нервоза кај другиве, треба малце да смируваш оти овие паничариве ќе се избудалат со муабетиве.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.423
Поени од реакции
4.335
Веројатно не сте свесни кој последици ќе ги имаат сите мерки што ги наброја. Зашто не е проблем неколку недели, туку не се знае колку ќе трае целава ситуација.
Rabota a e dali ke gi prevzemes tie merki sega I ke go sprecis ili zabvis sirenjeto na virusot ili tie merki samite ke se prevzemat koga ke nema koj da odi na rabota I koga mnogu semejstva ke se zavijat vo crno. Sekako deka ke dojde denot koga mnogu fabrikI ke se zatvorat no dali nedela ili dve profit za gazdite vredi tolku zivoti I tragedii? Kolku cini eden zivot? Pari se pecalat ama zivot ne.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.291
Поени од реакции
46.776
Член од
5 март 2018
Мислења
17.256
Поени од реакции
19.700
Маркетите работат , и аптеките бензинските табакериите исто , само што се чека ред за да влезеш . Скоро сите носат маски.. Има луѓе кој трчат возат велосипед ги шетаат кучињата.. мал број но ги има. Но дозволено е само индивидуално или со дистанцирање , спротивно летат казни. На секој влез излез од градовите има контролни пунктови , секој кој нема сертификат од фирма дека се движи во склоп на работата , има исто ригорозни казни па и можен притвор. Сабота навечер немаше живо пиле по градот, денес Понеделник на пладне исто бев до центар , не пее живо пиле, така да се почитуваат мерките за карантин скоро до перфекција.
Значи исто како во Шпанија, тоа не е карантин, штом одат луѓето на работа и можат да се движат низ град без разлика на дистанцирањето значи не е карантин, затоа и бројките растат на заразени, ама добро подобро така одколки ништо

Член од
17 август 2011
Мислења
10.386
Поени од реакции
18.532
Rabota a e dali ke gi prevzemes tie merki sega I ke go sprecis ili zabvis sirenjeto na virusot ili tie merki samite ke se prevzemat koga ke nema koj da odi na rabota I koga mnogu semejstva ke se zavijat vo crno. Sekako deka ke dojde denot koga mnogu fabrikI ke se zatvorat no dali nedela ili dve profit za gazdite vredi tolku zivoti I tragedii? Kolku cini eden zivot? Pari se pecalat ama zivot ne.
Не е недела, две во прашање туку неколку месеци најмалцр. А дека ќе го спречиш тешко. И не е профитот за газдите, они немаат гајле туку ќе го јадат вработени. Глеајте ги пошироко малце работите.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.256
Поени од реакции
19.700
Докторка од клиника за кожни болести која е затворена по случајот со скијачката и треба да е во самоизолација како и сите останати вработени, од страна на колега е видена како се шета низ град неколку дена, откако се откри ова. :tapp:
Однесување како да е на годишен одмор.

Колегата нејзин ми е роднина и работи на друга клиника.
Пријавете ја

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Со оние мерки во Италија што ги превзема имаат преку 3000 нови,а овде некои се бунтуваат за за мерките кај нас што се превземаат.Страшна работа

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.423
Поени од реакции
4.335
Не е недела, две во прашање туку неколку месеци најмалцр. А дека ќе го спречиш тешко. И не е профитот за газдите, они немаат гајле туку ќе го јадат вработени. Глеајте ги пошироко малце работите.
Vrabotenite najmnogu Ke go jadat stapot ako zabolat ili ja prenesat bolesta doma na decata ili roditelite. Dali sega ke prekine rabotata I ke se zastitat ili ke prekine posle eden mesec koga ke se razbolat I se ke otide vo pm e mnogu razlicno...

Kajgana Shop

На врв Bottom