Коронавирус (COVID-19)

Член од
5 март 2018
Мислења
16.547
Поени од реакции
18.798
Вакцина ќе се најде ама дури се тестира истата на луѓе дури се поминат сите тие процеси ќе потрае повеќе од година дури да биди достапна за имунизација.
А до тогаш, стеј калм анд чил :)

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.778
Поени од реакции
2.755
Ибопруфенот е генерално еден од најбезбедните NSAID достапни незнам од кај ти се тебе приказниве, ај ако не да се клукаме тогаш Аналгин што е баниран во 90% од цивилизираниот свет.

source: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1855338/
Јас пак, прст да ме заболи, аналгин стегам ....

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Добро е што има барем една земја, Шведска, што тера по свое. Чисто да видиме кој пристап подобро работи. Нешто како природен експеримент.

Многу паѓа во очи разликата во смртност, посебно Италија Шпанија и Франција е висока. Макар што и таму има регионални разлики. Брат ми живее во Шпанија и вика повеќето случаи се Мадрид и Баскија, доле на југ Андалузија многу помалку и, што е најважно, многу малку смртни случаи. Италија е слично, најлошо е горе на север, Сицилија скоро и да нема ништо.

Така што се чини исходот зависи од комбинација на генетика, клима и здравствен систем.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Германската компанија CureVac смета дека до почеток на летото ке ја пронајде вакцината за корона вирусот
Трамп бара ексклузивни права да ја откупи вакцината пред да биде готова со плафонски суми - Германија не го дозволува тоа.
Иначе за тие што првпат го слушаат имево на компанијата , таа е една од ретките која создава вакцини против секаква зараза , вирус , инфекција и лекови против специфични дијагнози.
Тоа беше демонтирано от германската влада.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.530
Поени од реакции
22.185
Фала ти и на тебе за исцрпниот одговор, ти посакувам исто да останеш во добра и здрава состојба.
Да надоврзам само: Германија е една од земјите која по бројките е доста погодена од вирусов. Околу сите држави забрануваат влез а и други држави или држат луѓе од Германија во карантин или не ги пуштаат внатре, значи е сметаат за рисична земја. Чудно чувство иако засега ништо не се осетува кога и онака патувањето е скоро изчезнато.
Автоматски споено мислење:

Германската компанија CureVac смета дека до почеток на летото ке ја пронајде вакцината за корона вирусот
Трамп бара ексклузивни права да ја откупи вакцината пред да биде готова со плафонски суми - Германија не го дозволува тоа.
Иначе за тие што првпат го слушаат имево на компанијата , таа е една од ретките која создава вакцини против секаква зараза , вирус , инфекција и лекови против специфични дијагнози.
Фирмата по некоја случајност е од Хоп, оној газдата на САП или Хофенхајм клубот. Веќе најавил дека нема шанси воопшто да размислува за некоја си продажба.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Почнале ретардиве да се берат по бензински на кафе и таму седенки да си прават. Треба некој со камшик да трча по градов или? Земи пиштолот со гориво, попрскај ги и фрли го отпушокот, природна селекција.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Почнале ретардиве да се берат по бензински на кафе и таму седенки да си прават. Треба некој со камшик да трча по градов или? Земи пиштолот со гориво, попрскај ги и фрли го отпушокот, природна селекција.
Вчера беа на бензиската у Влае према Ѓорче едно 20тина рамковни,поседоа некои 20 минути и со шкрипотници си заминаа
Автоматски споено мислење:

Правец Сарај-Кондово,којзнае таму какви собиранки има

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
ako nekoj veke napisal znaci se izvinuvam poradi povtoruvanjeto vonredna sostojba vo kosovo,isto i srbija denes vo 9 casot ke ima sednica so precedatelot redno e i ovde da se proglasi samo sinoka se zatvoreni vo SKOPJE 7 kafeterii poradi nepocituvanje na merkite so vonredna sostojba ke e drugo

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Не може да прикриваат,мора се да иде во СЗО,и ако нашиве прикриваат,СЗО нема да прикрие
Од западна вчера еден другар ми спомна дека се слушале муабети низ комшилук оти има многу повеќе со висока температура, само вика голтаат по една рака парацетамоли за да не отидат во болница. Таму вика дека пола гастарбајтери од: Италија, Немачка, Белгија и Швицарска се вратени дома, мислиш Август е за на одмор. Ништо чудно да има многу повеќе заболени кои се лечат дома со парацетамоли и лековите од Баба Рада.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Од западна вчера еден другар ми спомна дека се слушале муабети низ комшилук оти има многу повеќе со висока температура, само вика голтаат по една рака парацетамоли за да не отидат во болница. Таму вика дека пола гастарбајтери од: Италија, Немачка, Белгија и Швицарска се вратени дома, мислиш Август е за на одмор. Ништо чудно да има многу повеќе заболени кои се лечат дома со парацетамоли и лековите од Баба Рада.
Статистички не е можно барем некој од нив да нема компликации, ќе се појават кат тад и ќе биде журка

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
nemora od baba rada tamu ima specijalisti,se aj da ne lajam

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Добро е што има барем една земја, Шведска, што тера по свое. Чисто да видиме кој пристап подобро работи. Нешто како природен експеримент.

Многу паѓа во очи разликата во смртност, посебно Италија Шпанија и Франција е висока. Макар што и таму има регионални разлики. Брат ми живее во Шпанија и вика повеќето случаи се Мадрид и Баскија, доле на југ Андалузија многу помалку и, што е најважно, многу малку смртни случаи. Италија е слично, најлошо е горе на север, Сицилија скоро и да нема ништо.

Така што се чини исходот зависи од комбинација на генетика, клима и здравствен систем.
Густина на население

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.162
Поени од реакции
30.313

Nekoj postirase statistika deka u lombardija ima mnogu staro naselenie.
Toa e vajda ishodot.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.939
Поени од реакции
4.432
Кликбејт наслов за пандемија....
Гадови.
Не знам зошто воопшто ги следите. Откачи ги таму нека се носат у 3 лепе! Јас курир немам отворено сигурно 4-5 години.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Нека ги соберат во притвор и нека пијат кафе таму 2-3 дена.:mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom