Јас пак, прст да ме заболи, аналгин стегам ....Ибопруфенот е генерално еден од најбезбедните NSAID достапни незнам од кај ти се тебе приказниве, ај ако не да се клукаме тогаш Аналгин што е баниран во 90% од цивилизираниот свет.
source: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1855338/
Тоа беше демонтирано от германската влада.Германската компанија CureVac смета дека до почеток на летото ке ја пронајде вакцината за корона вирусот
Трамп бара ексклузивни права да ја откупи вакцината пред да биде готова со плафонски суми - Германија не го дозволува тоа.
Иначе за тие што првпат го слушаат имево на компанијата , таа е една од ретките која создава вакцини против секаква зараза , вирус , инфекција и лекови против специфични дијагнози.
Да надоврзам само: Германија е една од земјите која по бројките е доста погодена од вирусов. Околу сите држави забрануваат влез а и други држави или држат луѓе од Германија во карантин или не ги пуштаат внатре, значи е сметаат за рисична земја. Чудно чувство иако засега ништо не се осетува кога и онака патувањето е скоро изчезнато.Фала ти и на тебе за исцрпниот одговор, ти посакувам исто да останеш во добра и здрава состојба.
Фирмата по некоја случајност е од Хоп, оној газдата на САП или Хофенхајм клубот. Веќе најавил дека нема шанси воопшто да размислува за некоја си продажба.Германската компанија CureVac смета дека до почеток на летото ке ја пронајде вакцината за корона вирусот
Трамп бара ексклузивни права да ја откупи вакцината пред да биде готова со плафонски суми - Германија не го дозволува тоа.
Иначе за тие што првпат го слушаат имево на компанијата , таа е една од ретките која создава вакцини против секаква зараза , вирус , инфекција и лекови против специфични дијагнози.
Вчера беа на бензиската у Влае према Ѓорче едно 20тина рамковни,поседоа некои 20 минути и со шкрипотници си заминааПочнале ретардиве да се берат по бензински на кафе и таму седенки да си прават. Треба некој со камшик да трча по градов или? Земи пиштолот со гориво, попрскај ги и фрли го отпушокот, природна селекција.
Од западна вчера еден другар ми спомна дека се слушале муабети низ комшилук оти има многу повеќе со висока температура, само вика голтаат по една рака парацетамоли за да не отидат во болница. Таму вика дека пола гастарбајтери од: Италија, Немачка, Белгија и Швицарска се вратени дома, мислиш Август е за на одмор. Ништо чудно да има многу повеќе заболени кои се лечат дома со парацетамоли и лековите од Баба Рада.Не може да прикриваат,мора се да иде во СЗО,и ако нашиве прикриваат,СЗО нема да прикрие
Статистички не е можно барем некој од нив да нема компликации, ќе се појават кат тад и ќе биде журкаОд западна вчера еден другар ми спомна дека се слушале муабети низ комшилук оти има многу повеќе со висока температура, само вика голтаат по една рака парацетамоли за да не отидат во болница. Таму вика дека пола гастарбајтери од: Италија, Немачка, Белгија и Швицарска се вратени дома, мислиш Август е за на одмор. Ништо чудно да има многу повеќе заболени кои се лечат дома со парацетамоли и лековите од Баба Рада.
Густина на населениеДобро е што има барем една земја, Шведска, што тера по свое. Чисто да видиме кој пристап подобро работи. Нешто како природен експеримент.
Многу паѓа во очи разликата во смртност, посебно Италија Шпанија и Франција е висока. Макар што и таму има регионални разлики. Брат ми живее во Шпанија и вика повеќето случаи се Мадрид и Баскија, доле на југ Андалузија многу помалку и, што е најважно, многу малку смртни случаи. Италија е слично, најлошо е горе на север, Сицилија скоро и да нема ништо.
Така што се чини исходот зависи од комбинација на генетика, клима и здравствен систем.
Nekoj postirase statistika deka u lombardija ima mnogu staro naselenie.Добро е што има барем една земја, Шведска, што тера по свое. Чисто да видиме кој пристап подобро работи. Нешто како природен експеримент.
Многу паѓа во очи разликата во смртност, посебно Италија Шпанија и Франција е висока. Макар што и таму има регионални разлики. Брат ми живее во Шпанија и вика повеќето случаи се Мадрид и Баскија, доле на југ Андалузија многу помалку и, што е најважно, многу малку смртни случаи. Италија е слично, најлошо е горе на север, Сицилија скоро и да нема ништо.
Така што се чини исходот зависи од комбинација на генетика, клима и здравствен систем.
Не знам зошто воопшто ги следите. Откачи ги таму нека се носат у 3 лепе! Јас курир немам отворено сигурно 4-5 години.Кликбејт наслов за пандемија....
Гадови.
Нека ги соберат во притвор и нека пијат кафе таму 2-3 дена.Почнале ретардиве да се берат по бензински на кафе и таму седенки да си прават. Треба некој со камшик да трча по градов или? Земи пиштолот со гориво, попрскај ги и фрли го отпушокот, природна селекција.