Коронавирус (COVID-19)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
Ne sum panicar okolu virusot iako go smetam kako seriozen. Ama ovie sto seuste ne sfatile deka od sekoj poedinec zavisi sirenjeto i gi ignoriraat preporakite treba da bidat ostro kazneti. Ne za drugo ama ocekuvajte vaka za nedela dve potvrdenite slucaevi pa i slucaevite koi se za intenzivna da eksplodiraat ke nema kaj da gi smestat lugjeto. Posebno starite ke izumiraat. Za dzabe site merki.

Член од
24 јули 2018
Мислења
57
Поени од реакции
235
Само што видов на работа тројца колеги како пробуваат една иста маска. Кога ги прашав зошто го прават тоа, одговорија дека пробуваат димензија...
Не ми се верува колку глупав народ постои.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Само што видов на работа тројца колеги како пробуваат една иста маска. Кога ги прашав зошто го прават тоа, одговорија дека пробуваат димензија...
Да се избркаат од работа.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
Maskite i onaka imaat mal efekt ako voopsto imaat. Nie kaj nas vo firmata imame golem broj maski od onie najjakite (ne znam kako da gi opisam) i gi cuvame kako rezerva za slucaj da snemaat bolnici ovde. I normalno na lugjeto sto odat po dezurni slucaevi imaat vkola za da se cuvstvuvaat bezbedno neli negde ako treba da vlezat ama ne deka bi bile 100% bezbedni.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.187
Поени од реакции
13.822
@коцка
Може да споделиш инфо како е изведен карантинот во Италија? Во Чешка само што прогласија карантин на ниво на цела држава, ама никаде нема информации како тоа ќе се изведе. Не знам какво значење има ова на работата, напоменаа само дека дозволено е излегување за храна и лекови, ама кој ќе го регулира тоа?
ТВОЈАТА СВЕСТ ќе го регулира тоа!!! Зарем треба полиција пред секоја врата да стои? тука Вози полиција и војска наоколу, не секаде, меѓутоа 90посто луѓето самите знаат дека не треба да излагаат и не го прават тоа, за нивно добро, за добро на сите!
Точно е дека се оди до продавница, по лекови, по нешто итно. Храна ИМА НАСЕКАДЕ! Тоа не е проблем, проблемот се 5-6 пијаници што не можат да издржат да не си купат пиво и со другарите во парк да го пијат

п.с. извини ако звучеѓе малку дрско, ништо против тебе туку така малку растревожена од сабајле

Последно уредено:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Во Марибор од денес све затворено, освен продавници (работат само до 18:00), бензински, апотеки и банки. На работа одат сите колку толку нормално, додека не се открие некој позитивен. Колегиве не сакаат да дадат одмор, за да останат дома со децава, затоа што ќе немале после денови за одмор за летово. Тоа е, побитно е летово да се иде на море, отколку да останат здрави дома :tapp:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Него, колку пари се сега заштитните маски сега? И дали воошто ги има?
Не зборам за оние медицинските :)

Член од
26 декември 2019
Мислења
85
Поени од реакции
279
Јас прашав тука вчера ми одговорија дека обичните маски одат по 60 денари

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Ауто школа полага некој,5 души волови у кола напикани ко сардини,само вратовите им се гледаат.Решење само двајца спремни со палки за безбол да ги извадат од кола и ќотек дур не се посерат
Автоматски споено мислење:

Абе леб и сол неќа мацаат сите дома само да не се рашири вирусов све ви ебем ненормално

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
Maski i sredstva za dezinfekcija momentalno zlato vredat. Kolku e racionalno sto doma cuvaat zalihi? Ic ne e posto tokmu poradi toa ke im fali na bolnicite koi nemaat od kade da poracat za dzabe im e na lugjeto doma koga tamu, kaj sto ke pobaraat pomos, nema.

Kolku sto znam vrvnite virolozi vo Germanija ja otfrlija ovaa vest deka imalo razni vidovi od ovoj segasen virus. Ist e sekade. Ja bi se drzel poveke na tie izjavi nego vestite na net od razni portali.

Kolku sto znam vrvnite virolozi vo Germanija ja otfrlija ovaa vest deka imalo razni vidovi od ovoj segasen virus. Ist e sekade. Ja bi se drzel poveke na tie izjavi nego vestite na net od razni portali.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Почнале ретардиве да се берат по бензински на кафе и таму седенки да си прават. Треба некој со камшик да трча по градов или? Земи пиштолот со гориво, попрскај ги и фрли го отпушокот, природна селекција.
Лажичката во уста не смее да трпи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Во Марибор од денес све затворено, освен продавници (работат само до 18:00), бензински, апотеки и банки. На работа одат сите колку толку нормално, додека не се открие некој позитивен. Колегиве не сакаат да дадат одмор, за да останат дома со децава, затоа што ќе немале после денови за одмор за летово. Тоа е, побитно е летово да се иде на море, отколку да останат здрави дома :tapp:
Не ги разбирам ваквите, ова ако потрае и лето и се ќе се види. Како да ќе ти се сронат бисерите едно лето ако испуштиш за провод во Грција.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.389
Поени од реакции
3.596
Dali nekoj razmislil shto ke se sluci koga ke go ukinat karantinot? Dali togash magicno ke bide reshen virusot?
Virusot ne izgleda kako da moze da se izlekuva i so krevanje na karantinot ke se krene i cifrata na novo zaboleni.
Do koga mozeme da ostaneme vo karantin?

Vo toj pogled mislam deka Angliskata vlada razmisluva mnogu po dolgorocno i bi rekol deka go imaat pravoto reshenie.
Karantinot (pogotovo ovoj preemptivniot) ne se dolgorocni reshenija zatoa sto se doneseni pod panika i pod pritisok.

Kajgana Shop

На врв Bottom