Коронавирус (COVID-19)

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Ајде малце позитивни вести, знам дека е на Шпански ама преведете на твитер транслејт, ме мрзи да пишам голем текст.
Имаш и линк во постот

Све добро и накрај за 2-3 месеца :(

„Кога би знаеле дали оваа дрога е ефикасна против новиот коронавирус? Може да биде прашање од два или три месеци “, додава Енџуанс.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.204
Поени од реакции
19.616
Имаш и линк во постот

Све добро и накрај за 2-3 месеца :(

„Кога би знаеле дали оваа дрога е ефикасна против новиот коронавирус? Може да биде прашање од два или три месеци “, додава Енџуанс.
Да е за два три месеца треба да се слави, тие година денс предвидуваат за вакцина.
Туку во коментари на постот прочитав дека ова ќе било лек кој ќе се користел само кај случаевите кај што е агресивен вирусот, шо значи кај најкритичните, а не лек кој ќе го сопре вирусот.
Појма немам искрено од овие работи, само го постирав постот, знам дека тука коментираа медицински лица па нека дадат тие коментар

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.873
Поени од реакции
21.779
Некоја шпекулација има дека жената што беше на респиратор починала.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.257
Ај две лаички прашања, можда се глупи али морам:
1. Дали може да се прележи корона без притоа да бидеш свесен за истата? Тука пред се мислам на тоа да не те опфатат сите симтоми, пример само да киваш цело време.
2. Како човек што не патувал периодов нигде и што официјално немал контакт со некој од критичните подрачја може да знае дали е болен од корона? Или треба да се дојде до крајна фаза? Јасно ми е дека немаме премногу ресурси за да испитаме многу луѓе, ама чисто ме занима.

Конкретно за себе зборам, работам во банка, имам контакт со илјадници банкноти и клиенти секојдневно, а сеа за сеа само кивам чат пат. Али да напоменам, ова со кивавицава ми трае бар 2 месеци сигурно, а до неодамна имав и големо чешање на очите, секако на алергиска база. 99 посто кивањето ми е на алергиска база зашо немам ни температура, нит ме боли грло, нит нешто трето, ама онака чисто ме занима за горенаведените две прашања.
Дека работиш со пари да не е?Движење од/до трезор?(прашини и слично, машините за броење дали/колку се чистат редовно итн.)
И парите како ни се чисти, ставаш нараквици и одма ќе сменат боја...:unsure:

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Деновиве кој се не дочекав да држи проповеди за морал и етика, да повикува на општествена одговорност, да врши јавен линч и да лепи етикети. Лицемерието достигна нови височини. Лик кој што лично го познавам, сопственик на туристичка агенција до пред недела две, пред срањето да стане сериозно објавуваше хехе досетки на сметка на ситуацијата, релативизирајќи со стари слики од него по Италија демек нема вирус, се е безбедно. Сега истиот тој лик се претвора во гласот на разумот, држи виртуелни морални проповеди, повикува на одговорност...
Се ова се претвори во парада на его-манијаци и шарлатани кој што низ целиот хаос ги пронајдоја своите пет минути да ја доусерат ситуацијата и да ја направат уште понеподнослива.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Или гадно те излажале или си копито кое сака само да се прави интересен.Недела дена ништо не смее да мрдне од Италија,ни влез ни излез има.
Има едно копито во случајов а тоа си ти
Reddit.jpg

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.759
Поени од реакции
9.812
Полиција растера група млади луѓе кои на Водно се забавувале.

За момент прочитав растепа и се израдував. :( Штета...

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Бај д веј,Силбо само кашикара заслужуваат ако е точно дека цела ноќ си работат и било фул

Член од
5 март 2018
Мислења
17.204
Поени од реакции
19.616
Не знам колку следите ама изгледа Шпанија и Италија водат битка кој ќе пријави повеќе случаи, во Мадрид е алармантна ситуацијата, денес владата објави најстроги мерки и све им испозатвори, ама изгледа бетер од кај нас се тие, денес гледам на видеа со колите колони бегаат од Мадрид,ама за брзо под карантин ќе го стават градот, ептен брзо се шири кај нив, да не речам и полошо од Италија

Kajgana Shop

На врв Bottom