Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде малце позитивни вести, знам дека е на Шпански ама преведете на твитер транслејт, ме мрзи да пишам голем текст.
Имаш и линк во постот

Све добро и накрај за 2-3 месеца :(

„Кога би знаеле дали оваа дрога е ефикасна против новиот коронавирус? Може да биде прашање од два или три месеци “, додава Енџуанс.

Имаш и линк во постот

Све добро и накрај за 2-3 месеца :(

„Кога би знаеле дали оваа дрога е ефикасна против новиот коронавирус? Може да биде прашање од два или три месеци “, додава Енџуанс.
Да е за два три месеца треба да се слави, тие година денс предвидуваат за вакцина.
Туку во коментари на постот прочитав дека ова ќе било лек кој ќе се користел само кај случаевите кај што е агресивен вирусот, шо значи кај најкритичните, а не лек кој ќе го сопре вирусот.
Појма немам искрено од овие работи, само го постирав постот, знам дека тука коментираа медицински лица па нека дадат тие коментар

Некоја шпекулација има дека жената што беше на респиратор починала.
Последната изјава на Филипче беше дека уште не е ни приклучена на апарати..

Ај две лаички прашања, можда се глупи али морам:
1. Дали може да се прележи корона без притоа да бидеш свесен за истата? Тука пред се мислам на тоа да не те опфатат сите симтоми, пример само да киваш цело време.
2. Како човек што не патувал периодов нигде и што официјално немал контакт со некој од критичните подрачја може да знае дали е болен од корона? Или треба да се дојде до крајна фаза? Јасно ми е дека немаме премногу ресурси за да испитаме многу луѓе, ама чисто ме занима.

Конкретно за себе зборам, работам во банка, имам контакт со илјадници банкноти и клиенти секојдневно, а сеа за сеа само кивам чат пат. Али да напоменам, ова со кивавицава ми трае бар 2 месеци сигурно, а до неодамна имав и големо чешање на очите, секако на алергиска база. 99 посто кивањето ми е на алергиска база зашо немам ни температура, нит ме боли грло, нит нешто трето, ама онака чисто ме занима за горенаведените две прашања.
Дека работиш со пари да не е?Движење од/до трезор?(прашини и слично, машините за броење дали/колку се чистат редовно итн.)
И парите како ни се чисти, ставаш нараквици и одма ќе сменат боја...:unsure:

Деновиве кој се не дочекав да држи проповеди за морал и етика, да повикува на општествена одговорност, да врши јавен линч и да лепи етикети. Лицемерието достигна нови височини. Лик кој што лично го познавам, сопственик на туристичка агенција до пред недела две, пред срањето да стане сериозно објавуваше хехе досетки на сметка на ситуацијата, релативизирајќи со стари слики од него по Италија демек нема вирус, се е безбедно. Сега истиот тој лик се претвора во гласот на разумот, држи виртуелни морални проповеди, повикува на одговорност...
Се ова се претвори во парада на его-манијаци и шарлатани кој што низ целиот хаос ги пронајдоја своите пет минути да ја доусерат ситуацијата и да ја направат уште понеподнослива.

Или гадно те излажале или си копито кое сака само да се прави интересен.Недела дена ништо не смее да мрдне од Италија,ни влез ни излез има.
Има едно копито во случајов а тоа си ти
Reddit.jpg

Полиција растера група млади луѓе кои на Водно се забавувале.

За момент прочитав растепа и се израдував. :( Штета...

Бај д веј,Силбо само кашикара заслужуваат ако е точно дека цела ноќ си работат и било фул

Не знам колку следите ама изгледа Шпанија и Италија водат битка кој ќе пријави повеќе случаи, во Мадрид е алармантна ситуацијата, денес владата објави најстроги мерки и све им испозатвори, ама изгледа бетер од кај нас се тие, денес гледам на видеа со колите колони бегаат од Мадрид,ама за брзо под карантин ќе го стават градот, ептен брзо се шири кај нив, да не речам и полошо од Италија

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom