Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.182
Поени од реакции
17.994

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
17.783
Поени од реакции
21.188
Што вика баба ти за вакциниве, добри се или тапа?
Umrena e babamu , neznam sto vika
:toe:.
Ti nutricionivce so vikas? Smuti od krastajci jaca imunitet, stiti od virusi ili tapa?
P. S i dedomi e umren vo slucaj da te interesirase.
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.182
Поени од реакции
17.994
Еден од нашите, напиша песна за нашата борба :D

 
Последно уредено:

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.411
Поени од реакции
2.753
какви 2 години..еве Делта го дрма светот3-4месеца, сега се кажува Делта +, а се најавува Ламбда....а грчка збука има 24 букви, еве по 3 годишно ТРЕБА 8 години до Омега да дојдеме :eek:
Чекај, ќе има и Делта Pro и Делта Pro Max. Првава ќе го дрма светот 999 дена а другава следни 1099 дена. А каде и да е и Делта Pro Max 5G ќе се појави.
 

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.667
Види со оглед дека си бот овде со намена, само сега ќе ти се обратам.

Вакцината е во ред, не е проблем, но НЕ Е и НЕМА ДА БИДЕ единствено решение за пандемијата.

Ќе биде потребна терапија.

Затоа е сета оваа лавина против Ивермектинот. Затоа што во моментов има неколку скапи лекови против Ковид и плус еден куп кои се на чекор до одобрување.

Сите се со цени од илијадници долари. Ивермектин чини 20$, кај нас 5 еур.

Вакцините само ќе помогнат, но луѓето и понатаму ќе се заразуваат. Оваа пандемија ќе заврши откако сите ќе го прележиме ковидот и ќе биде обична настинка.

Тие што го прележаа си ја завршија обврската, џабе ги малтретираат.
Браво Луј, ја откри Америка. А сеа трк на вакцина.
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.656
Поени од реакции
34.946
Ништо не планирам, а и не треба, едноставно универзумот функционира обратнопропорционално на тврдењата на Филипче и Заев :D
Муабетот за вакцините не е од Филипче туку на светско ниво.

А се залета како да се спремаш да го дигнеш во воздух Biontech :D
Автоматски споено мислење:

Како е поделбата кај нас партиски? СДС=проваксајн, ВМРо=Анти Ваксајн? :pos:
Мешано е, мислам дека пола Сдсм (албанскиот и ромскиот блок) се антиваксери, а пола другите се проваксери.
Кај ВМРО пола што го поддржуваат Мицко се анти, а тие што гледаат дека имаме далеку поголем проблем од вакцината (Заев + Мицко, исто се) се провакцинација.
Има и некој залутан на двете страни, али тоа е статистичка грешка.
 
Последно уредено:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.141
Поени од реакции
28.897
Нешто што се случува на глобално ниво неможе да се дели политички, сепак мислам дека требаше подобра кампања во врска со вирусот од двете страни, не про ваксерски и анти ваксерски туку едноставно како се шири и што претставува и како да се спречи побрзо ширење на истиот.
 
Член од
8 февруари 2020
Мислења
4.884
Поени од реакции
7.264
Ефикасноста на вакцините се гледа најмногу по стапките на смртност, сите објави од квалитетни журнали прикажуваат огромна разлика, тој е консензусот за кој зборам, кога несаканите ефекти ќе го надминат бенефитот тогаш ќе имате право да се буните.
А ако ги немаше вакцините, од кај си сигурен дека смртноста иста ќе беше... или и ти му веруваш на Филипче дека историски пандемиите завршиле поради вакцинацијата и дека прележан има помала заштита од вакциниран?
Консензус имало претходно дека ако смртноста е поголема од 5%, тогаш може да се прогласи пандемија. Ама ете некој решил дека не важи тоа.

Историски ако земеш, научен консензус имало и дека шеќерот е здрав (според тебе сеуште е здрав, бидејќи имал 0 масти во него), дека белото брашно е здраво, дека цигарите не се штетни, за некои лекарства дека не се штетни, маргарин, пестицидите биле ок, итн итн. После некоја деценија и после неколку милиони упропастени животи, пу пу малку сме утнале, никому ништо. Ама добро, немале право да се бунат.

Така да твоето тврдење за консензус паѓа во вода, поготово кога доста научници и доктори, тврдат обратно (врска мерките и смртноста од бетмен).

Не знам зашто кога се работи за производи од животинско потекло не си слеп верник, туку се бунеше и сеуште се буниш.... од каде тоа право, кога консензусот е спротивен од твоето бунење :D

А тоа кога имаме право да се буниме, а кога не, тоа е човечка особина, но ако сакате едноумие и тоа е во ред. Нешто слично ко талибанците и Северна Македонија пардон Кореја :D
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
23.659
Поени од реакции
38.845
@Dumbledore гледам си го избришал мислењето. Иначе вмро не се антиваксери па да зборат контра вакцинацијата и мерките. Со самото тоа што би го правеле би добиле етикета фолијаши и никој разумен не би ги гласал.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.812
Поени од реакции
15.735
Ти е гајле. Ти се вакцинираше,а и така сите шо се вакцинирани ќе умрат во септември. ;)
се вакцинирав за уште еднаш да одам во Грција, бидејќи тоа сертификатот од прележување трае само 180 дена и ми истекна.. ама сега гркот бара рандом тестирање и за вакцинирани, а и распродадени згодни аранжмани, работата е навалица како римјани на кисело млеко, па и пишман сум што се вакцинирав; матичната СЕГА, откако се вакцинирав и со 2та и имав некој проблеми, ми кажува па што очекуваш од непроверени вакцини
Автоматски споено мислење:

Zosto ne dozvolat da meris antitela indokolku gi imas istite da primis samo edna doza vakcina sinovak/fajzer/Az ili nekoja druga. Nemozam da ja razberam ovaa logika na nasive. Eve naprimer vo Germanija razbrav deka na prelezanite od kovid im se dava 1 doza.
може, по Првата вакцина не мора да ја примиш Втората... имаш Картонче со Една вакцина за у кафана, само немаш Цертификат, ама и во Германија немаш цертификат со 1 вакцина...
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
23.659
Поени од реакции
38.845
некогаш не вреди да си пресамоуверен и треба да слушаш други што зборат. Има лудаци што идат со глава у ѕид и ќе поминат некако асимптоматски или со благи симптоми. Али ете има и некои како овој што ќе наебат. И секој од овие антиваксери се вади на тоа, па мене може нема да ме здрма, не сум ја осетлива група. Постарите нека се вакцинираат, ја го тренирам моето тело со години. Али, вирусов е лотарија што побргу го сфатат тоа боље за сите, но не верувам искрено.
 
Член од
22 март 2019
Мислења
233
Поени од реакции
551
" husband initially refused to be tested and took unproven home remedies for the virus, including high doses of Vitamin C, zinc, aspirin, and ivermectin — a deworming treatment commonly given to livestock." :pos::pos::pos:

Вакцините се лоши ама ке се наклкукам со лекови што ги прочитав од ФБ и ке користам и ивекмектин лек за коњи....логика на просечен антиваксер.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom