Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
28 март 2006
Мислења
17.901
Поени од реакции
12.450
Аии, ова веќе е ненормално. А граници отворени, школи, кафеани, сали, све си работи нормално.
Ако не воведат рестрикции во најмала рака како пролетните, без полициски час, тешко нас ќе биде.

B

Beginner

Гостин
Аии, ова веќе е ненормално. А граници отворени, школи, кафеани, сали, све си работи нормално.
Ако не воведат рестрикции во најмала рака како пролетните, без полициски час, тешко нас ќе биде.
Рестрективни мерки најдобро само кога би се потполниле 80% од болничките капацитети вака нека си тера се како до сега :)

Член од
5 март 2018
Мислења
17.441
Поени од реакции
19.917
И шо е со новите мерки, апсолутно ништо не кажа, освен тоа дека се забрануваат групирања навечер и во домашни услови.
Од кај ќе знае Филипче дома кај мене колку луѓе имам собрано, по врати да не тропа полицијата ?
Друго, навечер после 22 да нема групирања по кафулињата, демек до 22 нема корона навечер има ? Шо сакаше да кажи со ова, не го разбрав убо.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Од кај ќе знае Филипче дома кај мене колку луѓе имам собрано, по врати да не тропа полицијата ?
во Грција си тропаат на врата, кај нас чисто сумљам
Автоматски споено мислење:

И маска на отворено кога си сам.
ова е смејурија реално ама ајде :ROFLMAO:

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.520
Поени од реакции
23.602
После викендов без ДДВ има по 500 новозаболени на ден да имаме.

Бтв во Градска си ги шетаат болниве од инфективно натаму наваму без никакви протоколи. Вчера брат ми беше да прави КТ и вика чекаат десетина души ред и доаѓаат две сестри од глава до пети облечени и носат пациент на лежалка со нив. Таа од РТГ одд. сестрата им вика од кај сте? - Од инфективно. Одговор : Па како вака без најава без протокол ми доаѓате?! Сите што чекате тука брзо внатре и настрана движете се!

Се е отидено у курац.

Последно уредено:
Член од
5 март 2018
Мислења
17.441
Поени од реакции
19.917
Па тоа со маските не е ново пред некое време нели ја донесоа таа мерка.
Новинаркава едно го прашува тој му врти одоколу :)

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.496
Поени од реакции
5.603
Одлични бројки за да се оди на продолжен викенд во Охрид и викенд без ддв(сеоски блек викенд).

п.с. преј фор Охрид

B

Beginner

Гостин
До каде сме со организирањето за протести :D или и носењето маска на отворено ќе помине така. Ајде во Скопје загаден воздух ама нека дојде Филипче нека носи маска на отворено во Гевгелија.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Ова ќе биде најглупото нешто да го направат, во ниту една нормална земја во свет немаше затварања по дома ко кај нас од по 3 дена, дури и во Србија немаше мислам. Некакви мерки сигурно треба да бидат превземени и да се реагира кога тие мерки не се почитуваат, а не со вакви мерки од 14 ти век, пошто ваљда за луѓе не рачунаат, не за животни.
Не пишав за целосно затварање, туку делумно, рационално.
Си пишал у ниту една нормална земја немало мерки, имаше локдауни у Њу Јорк рецимо, Калифорнија, понормални здравје.
И еве баш сеа прочитав "Кафулињата и баровите во целиот регион на Брисел од утре ќе бидат затворени еден месец со цел да се запре зголемувањето на бројот на новозаразени ".
Нели баш погледите у Брисел и ЕУ ни се насмерени.

И пак ќе пишам, лично не сум за никакви мерки. Ама кога иде нешто по ѓаволите мора да се интервенира.

Kajgana Shop

На врв Bottom