Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
аха, сакаш да ми кажеш дека охриѓаниве џабе се потресуваат оти туристиве им носат корона
според твојва теорија, си ја враќаат назад и не ја оставаат у Охрид, небаре станува збор за предмет
Искрено ние Охриѓани не се мешаме многу со ваучер туристиве освен тие директно поврзани со туризам. А по нискиов број заразени охриѓани изгледа стварно короната назад си ја враќаат.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.211
Поени од реакции
12.188
Како и во многу други земји, и во Швајцарија во 2020 имаат помалку смртност отколку било која година во последниве 5

И со корона во 2020 умреле најмалку луѓе во период Јануари-Јули 2015-2020.

Многу опасна коронава

Член од
14 август 2006
Мислења
45.549
Поени од реакции
85.144

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
141 нови случаи од 2006 тестирања (7%) Починати се четири пациенти, 93 оздравени пациенти

Секогаш има многу занилмиви коментари на ФБ кај Филипче кога ќе ја објават бројката.....дали да плачеш, дали да се смееш.

Agaçe Murati Cerven Karton
Stojkov Aco Ne lazi be nema nikakov Virus ili Korona ajde dakazete ednas za sekogas mrs gubrinja Satanisticka
Bojan Faka Dosaden si veke sekoj den so tie rezultati
Tahir Shabani Interesno posledni 3 dena 141 luge se pozitivni slucai??
Besar Demiri OSTAVKA !!!!
Bale Topalovski 2500 rece a
Овај да не е Бојан Фока, а не Фака?:cautious:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.549
Поени од реакции
85.144
" За руската (вакцина) немаме многу сознанија, сè уште истражуваат нашите експерти, потенцира Филипче. "

Да бе, сигурно, еве замислувам дека имаме експерти кои истражуваат каква е руската вакцина, или било што друго.
Многу е поверојатно дека на местото на тие експерти седат експерти од Грчец и Крушопек, ама по дома.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.283
Поени од реакции
13.263
Намириса опиноков дека народов грото е проста маса и тешка хипохондрија и ќе си игра курот со него дур може.
Ни глад,ни умирачка од други болести не ја плаши оваа северномакедонска простотија од народ како што е усрана од смрдената корона.
Не џабе се рекло - глуп народ силна држава(во нашиов случај власт).

Останува да се надеваме дека ова охридско опинчарче нема да биде веќе министер,во спротивно вардар не не пере.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.752
Поени од реакции
7.270
" За руската (вакцина) немаме многу сознанија, сè уште истражуваат нашите експерти, потенцира Филипче. "

Да бе, сигурно, еве замислувам дека имаме експерти кои истражуваат каква е руската вакцина, или било што друго.
Многу е поверојатно дека на местото на тие експерти седат експерти од Грчец и Крушопек, ама по дома.
IMG-f00c15e51d504a5ce1fc2099958ecf6a-V.jpg

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Како и во многу други земји, и во Швајцарија во 2020 имаат помалку смртност отколку било која година во последниве 5

И со корона во 2020 умреле најмалку луѓе во период Јануари-Јули 2015-2020.

Многу опасна коронава
Measures taken to prevent the spread of the virus, such as containment, have resulted in fewer people dying from other illnesses or accidents, experts say in newspapers.

In addition, "many other infectious diseases have decreased thanks to the hygiene and social distancing measures that have been taken", explains Christoph Junker, epidemiologist at the Federal Statistical Office.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.441
Поени од реакции
19.917
Намириса опиноков дека народов грото е проста маса и тешка хипохондрија и ќе си игра курот со него дур може.
Ни глад,ни умирачка од други болести не ја плаши оваа северномакедонска простотија од народ како што е усрана од смрдената корона.
Не џабе се рекло - глуп народ силна држава(во нашиов случај власт).

Останува да се надеваме дека ова охридско опинчарче нема да биде веќе министер,во спротивно вардар не не пере.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Кој тоа е уплашен од корона ? Тука на форумот ? Надвор поинаква слика гледаме, маски носат се помалку, не се збора повеќе за вирусот, сите си заминаа на одмор, кафичите полни, концерти се прават, се функционира како порано.
Автоматски споено мислење:

Луѓето вакција измислија, Венко крој план за рестрикции и полициски часови....будала работа.
После ова шо се случи изминативе месеци, неважење закон за сите подеднакво, летото е во фул моуд, свадби, крштевки, плажи и кафичи преполни ако навистина не стави пак под карантин треба глави да летаат во собрание.
Не седев јас затворена толку време за некој да си игра ку*от и да шири зараза оти не можи да оделее на некој шабански журки, демек ајде летово нека го истераат па после ќе бараме чаре пак со полициски.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.327
Поени од реакции
15.501
@gjoko-mkd кога ќе частиш?
Konečno niz gradot pocnaa da se nosat maski....

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.476
Поени од реакции
7.811
Ти уште не си умрел од вирусот, нели предвидубаше дека ке ни се деси здравствен колапс и ке испоцркаме... дај бе излези на улица луѓе живот живеат ти уште хипохондришеш од вирусот бидејќи така ти кажале на телевизија, не е здраво се што ке ти исерат на тв ти са голтнеш, со тек на време се дебилизираш а гледам на добар пат си за истото.
Брате се зезам малку со тебе не се лути, него си правел пцр тест да видиш дали имаш антитела?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.927
Поени од реакции
38.069
Нaјјaкo беше тaму негде крaј нa aприл пoчетoк нa мaј,кoгa некoјa oд "лекaрките" нa темaвa се пењaвеше кaкo се штo ни требaлo билo дa се стoпли,сaмo некoлку денa пo ред дa имaлo кoнстaнтнa темперaтурa oд oкoлу 30 степени и ке сме гo пoбеделе вирусoт :pos: a у меѓувреме oд Брaзил стигaa вести пo милиoн зaбoлени дневнo :facepalm:
...ако сакаш одговор барем мушки тагни ме, зашто јас тоа го напишав можеби два три пати и никој друг и ти тоа добро го знаеш, не ми се допаѓа тој твој израз „пењавеше“ погрден збор за сериозна тема, а ти што правеше цел период „везеше“ на темава? значи тотално си некоректен!

...но ајде да напишам повторно, според претходните искуства со вируси од група на коронавирус како глобална епидемија во 26 држави што беше во 2003 година со САРС (SARS-CoV) почната од кинеска провинција Guangdong и 2012 година и појава на вирус од група на коронавирус МЕРС (MERS-CoV) пак во 27 држави како глобална епидемија, што и двете епидемии и покрај НЕпронаоѓање на вакцина или некој специфичен тераписки третман само од себе „исчезнаа“,

...според таа претпоставка дека вирусите на високи временски температури не опстојуваат т.е. во летен период „ги нема“ претпоставив логички дека и овој вирус (SARS-CoV-2) од група на коронавирус ќе „исчезне само по себе“ како и претходните САРС и МЕРС, но тоа не се случи зошто е подобрена трансмисијата на вирусот меѓу луѓето што фактот на покачена временска температура не придонесе многу за негово исчезнување, што ми дава само дополнително сомневање дека „некој“ тоа го изработи и го „поправи“ пуштајќи го меѓу луѓето, а тој некој не е „природата“!

... за другото твое „потсмевнување“ (ете наредниот член ти кажа) во Бразил во моментов е зима и можеби токму пониските температури придонесува за покачени инфицирани со коронавирус со зголемување на трансмисијата (пренесување) меѓу луѓето, што сигурно ќе не’ снајде и нас во септември /октомври кога ќе паднат температурите и ќе се појават и други вируси кои ги имаме секоја зимска сезона!
ice_screenshot_20200816-201010.png
ice_screenshot_20200816-201026.png
ice_screenshot_20200816-201045.png
ice_screenshot_20200816-201103.png
ice_screenshot_20200816-201128.png

ice_screenshot_20200816-201514.png

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom