Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Vcera bev vo eden manastir vo Skopsko,praznik na crkvata Sv. Arangel, ima tamu nekoj izvor so nekakva voda i cel den vernicite srkaa so edna kutljaca od izvorot ili so istata kutljaca stavaa vo limeno lonce i od nego se zamivaa i goiltnnuvaa od vodata. No aj toa ne e strasno ne vaka KORONA od kutlaca,ama losoto bese toa sto vo izvorot nekoj pustaa zolti moneti so mala vrednost koj se valkale po djebovite i racete i razni fioki i sandaci pa zavrsile vo izvorot za K19.
I sto drugo da kazam utre sum pak vo kontakt so 100-200 nepoznato lica na Kvantaski se razbira i tie bez maska a mojata pod brrada.
I ova go vidov na ulica od eden vampir kako mene se zakasla i ja izvadi maskata se navedna i pocna da kasla kako Varburg na semafor i da pluka od auspuk.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Леле бе како би ги тепал тука некои што мислат вирусот е измислен. Јас го прележав знам како поминав. Мајка ми едвај се спаси ама мочковци на кајгана со сончоглед во главата место мозок ќе пукаат сеир на темава и ќе јадат трици дека не постои вирусов.

C

CoolIris

Гостин
Тоа го вели и Караџовски дека 80 посто од случаите се со лесна клиничка слика кои се прележуваат со супа, за кои други ситуацији одбивам да разислувам критички, за тоа дека се пишуваат корона починати од сосема други причини, затоа што март и април имаме помала смртност од прошла година според официјална статистика, за тоа што маски на отворено, ракавици и останати дебилни мерки не помагаат... кои други ситуации еве кажими, еве јас од лично искуство кажувам дека не сум зараазил никого освен девојками, а маска сум носел на отворено само полиција кога видам, толку... и сега што рпавиме да верувам на сам себе или да верувам на луѓе како крв им текло од очи позитивни на вирус.
Чоек, во ред 80% се со лесна клиничка слика, тоа никој не го спори и тоа треба да не радува! Но, Караџовски, којшто сега ти го спомнуваш, не знам дали си го слушал исто така кажа дека за оние најтешките 5%, болеста е 100% смртоносна! И не знам сега како да ти кажам, ако пресметаш 5% од 16 милиони заболени, бројката не е мала!
Ниту еден човечки живот нема цена!

Член од
27 јули 2020
Мислења
16
Поени од реакции
8
Леле бе како би ги тепал тука некои што мислат вирусот е измислен. Јас го прележав знам како поминав. Мајка ми едвај се спаси ама мочковци на кајгана со сончоглед во главата место мозок ќе пукаат сеир на темава и ќе јадат трици дека не постои вирусов.
Таков народ сме! Додека целиот свет страда од коронавирусот, во Македонија тој вирус е измислен, за сѐ е крива Америка, итн.итн
Моја чудесна земјо

Sent from my MRD-LX1 using Tapatalk

Член од
23 август 2010
Мислења
39.702
Поени од реакции
115.427
Aman nemoj so vakvi muabeti, nema da mozam da zaspijam vecer.
Само едно ќе ти кажам, нека те чува Господ и тебе и фамилијата од вирусов. За тоа што си кретен нема лек, ама од вирусов искрено ти посакувам да бидеш поштеден и не сум дебил како тебе да пишувам глупости. А некад човек треба да биде злобен и гомно и да ти каже нешто друго али нема везе, не сум јас таков. Биди ми поздравен и те молам заобиколи ме во иднина со вакви кретенски цитирања.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.346
Поени од реакции
30.707
и сега што рпавиме да верувам на сам себе или да верувам на луѓе како крв им текло од очи позитивни на вирус.
Normalno, veruvaj si sam na sebe, tvojata ekspertiza e za vo SZO, odma da se prijavis.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Чоек, во ред 80% се со лесна клиничка слика, тоа никој не го спори и тоа треба да не радува! Но, Караџовски, којшто сега ти го спомнуваш, не знам дали си го слушал исто така кажа дека за оние најтешките 5%, болеста е 100% смртоносна! И не знам сега како да ти кажам, ако пресметаш 5% од 16 милиони заболени, бројката не е мала!
Ниту еден човечки живот нема цена!
Aма јас тоа го и зборам за тие луѓе кои се ризична група треба да се преземат мерки, а не да мее тера да носам крпа преку уста на отворен простор, што не е јасно, јас се сто посто сложувам да се забранат јавни собири и да се преземат мерки со кои би с овозможила колку толку дистанца, ама карантини, ракавици, маски и остали неебулози е смешно и тоа тука го објасанувам на широко и ти улета некој дебил како оној трола како сум бил несовесен сум загрозил животи на цели фамилии.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
@pixa @Stefan-kobe а дали се задишувате лесно и при обични прошетки, или брефтање после качување 10 скали?
Пошо нели имаше такви студии дека голем процент од луѓето кои биле заразени од вирусов, без разлика на други хронични состојби, имале трајно оштетување на бели дробови или намален капацитет или не знам што.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
@pixa @Stefan-kobe а дали се задишувате лесно и при обични прошетки, или брефтање после качување 10 скали?
Пошо нели имаше такви студии дека голем процент од луѓето кои биле заразени од вирусов, без разлика на други хронични состојби, имале трајно оштетување на бели дробови или намален капацитет или не знам што.
во сабота извозив 18км точак, во недела планинарев, денеска истрчав 8 км... не приметив дека нешто посебно имам потешкотии, инаку за разлика од пред корона мислам дека кондиционо сум паднат али тоа препишувам на 22 дневно лежење во кревет и јадење само без никаква активност.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.702
Поени од реакции
115.427
Не не, ништо од тоа, али рачунај и ја и Пикса сме со најлесни симтпоми, едино полесно од нашето е да си асимптоматски заразен. Јас од страв да не си направам проблем, иако после вториот ден бев сосема океј, не вежбав 12 дена, па после тоа почнав лагано, склекови и стомачни само, а и што друго би правел во стан. Немав никаков проблем, дури и вишок енергија имав во поединечни моменти. Тоа со задишувањето е кај луѓе со потешка клиничка слика, што ги има вирусот мавнато на плуќа и се останато.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Леле смачено ми е од вакви како тебе што серат на форумов, значи вирусов не е ИГРАЧКА!
Така е. Упатувам апел сите да ги почитуваат мерките, да носат маска, да држат социјална дистанца и често да ги дезинфицираат рацете.
Да не дозволиме здравствениот систем да биде пренатрупан.
Од нас зависи како ќе ја пребродиме пандемијата.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.430
Така е. Упатувам апел сите да ги почитуваат мерките, да носат маска, да држат социјална дистанца и често да ги дезинфицираат рацете.
Да не дозволиме здравствениот систем да биде пренатрупан.
Од нас зависи како ќе ја пребродиме пандемијата.
Воопшто не си интересен.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Воопшто не си интересен.
Ајде бе. А кој рече дека треба да сум интересен? А со ова дека не е играчка повторувањево интересни се?
Јас, што првпат или евентуално вторпат го повторувам ова тука, а Венко го повторил 117 пати, не сум интересен, а он е океј?
Оди на него да му кажеш дека не е интересен.
Како што можеш да забележиш, тука има многу неверници и не е лошо да се повтори.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.960
Поени од реакции
15.186
Јас две недели после оздравувањето се задишував и на пешачење, не па на качување по скали или друга позахтевна активност. Првата недела после негативниот тест едвај по 500 метра пешачев. Сега, веќе еден месец оздравен, се осеќам 90% здрав. Бидејќи редовно вежбам ако направам споредба пред болеста и сега, очекувам за најмногу две недели да се вратам во целосна форма. Сила имам, слабоста ми е кај кондицијата. Вакви беа и најавите од докторот (имам среќа веројатно најквалитетниот пулмоалерголог да ми е пријател) - најмалку еден месец за целосно опоравување. Три недели после оздравувањето, правев рентген и кт на бели дробиви и имаше минимални последици. Сега претпоставувам ги нема бидејќи се чувствувам многу подобро. Крвната слика ми е 10/10. Иако не се тестирав, веројатно имав проблеми со хормоните (тестестерон), ама сега и на тоа поле сум речиси како пред короната.

Kajgana Shop

На врв Bottom