Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Интеграциски кластер на повидок, по еуфоричните прослави и лигавењето на ангро.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Како се деси ти да си у тој мал процент што прележуваат без поголеми компликации, чудна работа.
Очигледно имаш проблем со логично расудување ако сметаш дека тие што прелегаат се мал процент.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Очигледно имаш проблем со логично расудување ако сметаш дека тие што прелегаат се мал процент.
Секако, Вело пред и после спиење го слушам да ми помогне у расудувањето.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Де бе, некое дете од 20 години на форумов го дрви дека вирусот не бил страшен пошто го прележал, до пред два дена бил дете и телото не му го ни лачело протеинот што се спојува со вирусот ама ете на сите ви докажа дека бил пичкин дим.

Прво, кога си млад и физички активен големи се шансите да го поминеш од нога, знам и 35 годишни пушачи што го имаат поминато без да лежат во болница ама вака курчење како тука немало.

Второ, може да закачиш некоја полесна варијанта пошто има катаљарда варијации, има и како стомачен вирус.

Трето, грипот не убива толку лесно луѓе со хронични болести како што убива вирусот.

Четврто, не знам за ова дали лаже, ама ако седел со татко му во канцеларија без да носи маска додека бил позитивен ви кажува колку 'размислува' со сопствена глава...

Петто, мислам дека на форумов само се дува пошто е познат анти-маскер и знам дека го има закачено пошто не пазел ич, уште полошо е што кога имал температура се мешал со луѓе кои не ги заразил, ама човекот се возел во кола со нив на планина, да ја спушти темепературата од чистиот воздух. Гарант полошо поминал од тоа тука што го кажува само за да биде во право и откако му кажале дека е позитивен маската ја нема извадено од фаца за да не ги зарази дома.

Шесто, тоа што го пропагира на форумов е опасно, пошто има слични на него што се ќе земат збор за збор и после ќе изгубат некој близок во фамилија, затоа што му верувале на Пикса еден анти-маскер кој довел неколку човечки животи во опасност и горд е на тоа пошто размислувал со сопствена глава и бил во право...
Ај сеа оди на сајт на сзо читај препораки усери со од страв, закључи се дома и не излегувај, а да стави и маска и ракавици за секој случај.
Автоматски споено мислење:

Секако, Вело пред и после спиење го слушам да ми помогне у расудувањето.
Ок.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.016
Дел од масовните фешти на дивото племе во Македонија......време е официјално да добиеме приближно реални бројќи....односно висок раст на новозаразени.

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Интеграциски кластер на повидок, по еуфоричните прослави и лигавењето на ангро.

Со мала среќа, ќе имаме +1 на бројката на смртни случаи :pray:

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Абе не заебавај на нив ако треба цела крв ќе им ја исфилтрираат, повеќе е колку луѓе ќе умрат што нема да добијат соодветна грижа поради оваа џганура...

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.741
И јас будала требаше уште во понеделникот кога качив температура 39 директно да одам во инфективна,гарант одма ке ме тестираа.Не јас дома се напив два парацетамола и температурата падна и еве 4 дена температура немам и дремам дома за чак во Понеделник да ме тестираат и тоа приватно да си бидам раат.Нема правда

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Направил тестирање и истиот покажал негативен резултат. После рутинската контрола на Инфективна, Џафери бил пуштен дома.
Ја урочи работа, ебате малерот.... :rage:

Член од
5 март 2018
Мислења
16.942
Поени од реакции
19.295
Ич не ми е гајле за нив......ама и нас не влечат во провалијата со нив
Мен за никој не ми е гајле, како ќе си надробат така ќе си сркаат, сите .
Автоматски споено мислење:

Колку се безобразни и себични луѓето, пред една недела не знам дали разбравте за детето шо ќе се удавеше во Десарет, го префрлија во Скопје имаше некои компликации на мозокот па го тестираа и него и родителите и испадна дека мајката е позитивна.
Е сега шо е муабетот, позитивната имаше постојан контакт со моја другарка а оваа дури синоќа мене ми кажа дека била позитивна.

Кога и правеле епидемиолошка анкета не ги кажала контактите, меѓу кои била и мојата другарка, освен сопругот и децата нормално.
Јас неколку дена бев со стомачни тегоби и болки, се надевам го немам закачено затоа што два пати се видов со другарка ми и тоа на отворено, немавме близок контакт.
Ама како бе вакви неодговорни луѓе постојат,кај крие една недела па и дури синоќа ми кажува, а јас дома со двајца родители кои спаѓаат во ризична група.
После сакаме да се стиши вирусот, не бе бате.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom