Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
5 март 2018
Мислења
16.654
Поени од реакции
18.909
uste sega pisuvam za slucajov i vise ne vi dosagam. Itno Brza pomos da se preimenuva vo Brzo taksi bez pari za bolni do doma.
Eve kako bilo.
KOga mu se slosilo na rabota i legnal-padnal,tamosnite se razbira postapile pravilno VIKNALE BRZA POMOS,
TAA dosla i ekspresno go transportirala do DOMA, (nikakva pomos ili da go odnesat na nekoja klinika)
Tamu doma go istresle kako drva koga ke ti donesat za v zimo i vednas zaminale (verojatno go legnale i stavile kese tie ili posle drugite.) .
Otkako zaminale majkamu vednas viknala taksi i go odnela vo drzavna vo Urgenten i tamu go snimale i zemale krf za analiza.
Ima bakterii vo krfta i nekoja fleka vnatre vo cerepot na celoto mozebi nekoj izliv,ne bese tuka toj rezultat da go snimam,
------
Sega bev tamu,go stanavme da sedne i da kasne nesto ...ne otvori oci.
Ти ова сериозно или ?
Вака по муабетот ми делуваш како да не тролаш ама небитно, не знам во Скопје како е ама Битола до сега немало проблем за прием на болница, се примаат пациенти без проблем, ве читам и ви се чудам, со помин инаку.
Автоматски споено мислење:

Абе оставија типката.Имам и предходно спомнато,во комшии има брачен пар со две деца останаа без работа.На работа на неколку колеги жените им ги испуштија од на работа.Другари кои работеа во угостителство исто така останаа на улица.Јас веќе три месеци работам за минималец,така да немој да ги коментираш работите ако не си засегната.
Епа како да не ги коментирам,јас разбирам во каква ситуација сме ама истите тие кои ни ги потекоја дека останале без работа од на кафе не се мрднати, сега не ми ја отворај устата, и не е ова случај дека корона има, од секогаш сме биле таков народ, абе леб и сол ќе јади ама ќе купи ајфон или ќе се куропеца по кафиња цел ден.
Инаку има и засегнати семејства не оспорувам,ама кога ги читам ваквите ми иди некој нагон, не знам, можда е до мене.

Член од
1 септември 2018
Мислења
248
Поени од реакции
642
Да не сака некој купидомашен ваучер (9000ден) по добра цена?

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Ти ова сериозно или ?
Вака по муабетот ми делуваш како да не тролаш ама небитно, не знам во Скопје како е ама Битола до сега немало проблем за прием на болница, се примаат пациенти без проблем, ве читам и ви се чудам, со помин инаку.
Автоматски споено мислење:

Епа како да не ги коментирам,јас разбирам во каква ситуација сме ама истите тие кои ни ги потекоја дека останале без работа од на кафе не се мрднати, сега не ми ја отворај устата, и не е ова случај дека корона има, од секогаш сме биле таков народ, абе леб и сол ќе јади ама ќе купи ајфон или ќе се куропеца по кафиња цел ден.
Инаку има и засегнати семејства не оспорувам,ама кога ги читам ваквите ми иди некој нагон, не знам, можда е до мене.
Дали читаш воопшто шо напишав предходно?Кој ајфон бе љуге се останати без работа,до гуша во кредити.Чаламџии секаде има,ама не значи дека во Мк сите се такви.Очигледно ти стига платичката на време пошто сигурно си закачена на државна цицка па сеа овде ми шириш демагогии.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Не е добро да стигматизирате дечки.Ама списоци на заболени шетаме по партиски штабови за да бегаме настрана од нив и нивните...дно!

Член од
5 март 2018
Мислења
16.654
Поени од реакции
18.909
Дали читаш воопшто шо напишав предходно?Кој ајфон бе љуге се останати без работа,до гуша во кредити.Чаламџии секаде има,ама не значи дека во Мк сите се такви.Очигледно ти стига платичката на време пошто сигурно си закачена на државна цицка па сеа овде ми шириш демагогии.
Не сум на државна цицка и не ми стигаат прилив на пари, задоволен ?
Ај сеа ти прочитај јас шо пишав па врати се.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Не сум на државна цицка и не ми стигаат прилив на пари, задоволен ?
Ај сеа ти прочитај јас шо пишав па врати се.
Нема потреба јасно ми е дека си имаш изворче и многу ти е гајле за тие шо извисја и се на работ на сиромаштија.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.654
Поени од реакции
18.909
Нема потреба јасно ми е дека си имаш изворче и многу ти е гајле за тие шо извисја и се на работ на сиромаштија.
Не бе бате, друг ми беше муабетот, дека се многу дволични со исказите.
Од една страна се жалат дека државата не им помага, немаат за леб, од друга страна види ги шо прат.
Фали уште да прашаат дали можат во кладилница да ги искористат ваучерите и да заокружиме.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Не бе бате, друг ми беше муабетот, дека се многу дволични со исказите.
Од една страна се жалат дека државата не им помага, немаат за леб, од друга страна види ги шо прат.
Фали уште да прашаат дали можат во кладилница да ги искористат ваучерите и да заокружиме.
Па многу од ваучерите се поделени на љуѓе шо немаат никакви финансиски проблем.Или знаеле некого или се блиски до двете владеачки партии.Од друга страна љуѓе шо се под биро повеќе години не добија ваучери.Избори се ближат,на потенцијалните гласачи мора да им се крени моралот!

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.326
Поени од реакции
7.683
Нормално дека сметам оти мојата религија е исправна, инаку не би бил нејзин член. Исто и другите ваљда мислат.
Сепак, ни на крај памет не ми е да негирам физика и природни закони, кога е во прашање вирусов.
Па ако се повикуваш на физика, таму јасни се правилата. Правилото важи цело време во сите случаеви, во сите случаеви ист резултат да добиеш, со вирусов што има од тоа....
Од почеток само нешто додаваат, менуваат, па ова не важи, па важи ама покасно, конкретно ништо нема, знаат многу за вирусот, ама сеуште им е непознат, имаше тврдења дека не се пренесува од човек итн итн.
Значи или физика слабо, или лажеш дека не ги негираш ....:toe:
Ај отидов да оштрам ножево :D

Очигледно ти стига платичката на време пошто сигурно си закачена на државна цицка па сеа овде ми шириш демагогии.
Полека, полека, следна година читај и ги постовите и крсти се.
Може изворот и е од Австралија, ама и таму полека ќе почнат да штедат, а може следи јапонскиот минимализам, што па од друга страна е за голема почит. Се е во игра.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.178
Не ми ја сфати поентата, џабе, прочитај го постот подолу можи ќе ти стани појасно
Де сподели ја овде госпожата. Замати ѝ име, ако сакаш да ја оставиш анонимна. Иако не би требало, баш да видиме што примерок е тоа.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.654
Поени од реакции
18.909
Де сподели ја овде госпожата. Замати ѝ име, ако сакаш да ја оставиш анонимна. Иако не би требало, баш да видиме што примерок е тоа.
Да е една ќе ја споделев,ама не се добројват

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Да е една ќе ја споделев,ама не се добројват
Ако прикачиш тука една иста што прво плачела за леб а истата после пишала дали може ваучер во козметички салон јас одма ќе побарам да ме банираат трајно од форумот.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.654
Поени од реакции
18.909
Screenshot_20200626-232200~2.png Screenshot_20200626-232022~2.png
Две ако ?
Сериозни сте бе ,кај живејте во Нов Зеланд,не си го знаете сопствениот народ,ко небаре научна фантастика е ова кај нас.

Kajgana Shop

На врв Bottom