- Член од
- 5 март 2018
- Мислења
- 16.654
- Поени од реакции
- 18.909
Ти ова сериозно или ?uste sega pisuvam za slucajov i vise ne vi dosagam. Itno Brza pomos da se preimenuva vo Brzo taksi bez pari za bolni do doma.
Eve kako bilo.
KOga mu se slosilo na rabota i legnal-padnal,tamosnite se razbira postapile pravilno VIKNALE BRZA POMOS,
TAA dosla i ekspresno go transportirala do DOMA, (nikakva pomos ili da go odnesat na nekoja klinika)
Tamu doma go istresle kako drva koga ke ti donesat za v zimo i vednas zaminale (verojatno go legnale i stavile kese tie ili posle drugite.) .
Otkako zaminale majkamu vednas viknala taksi i go odnela vo drzavna vo Urgenten i tamu go snimale i zemale krf za analiza.
Ima bakterii vo krfta i nekoja fleka vnatre vo cerepot na celoto mozebi nekoj izliv,ne bese tuka toj rezultat da go snimam,
------
Sega bev tamu,go stanavme da sedne i da kasne nesto ...ne otvori oci.
Вака по муабетот ми делуваш како да не тролаш ама небитно, не знам во Скопје како е ама Битола до сега немало проблем за прием на болница, се примаат пациенти без проблем, ве читам и ви се чудам, со помин инаку.
Автоматски споено мислење:
Епа како да не ги коментирам,јас разбирам во каква ситуација сме ама истите тие кои ни ги потекоја дека останале без работа од на кафе не се мрднати, сега не ми ја отворај устата, и не е ова случај дека корона има, од секогаш сме биле таков народ, абе леб и сол ќе јади ама ќе купи ајфон или ќе се куропеца по кафиња цел ден.Абе оставија типката.Имам и предходно спомнато,во комшии има брачен пар со две деца останаа без работа.На работа на неколку колеги жените им ги испуштија од на работа.Другари кои работеа во угостителство исто така останаа на улица.Јас веќе три месеци работам за минималец,така да немој да ги коментираш работите ако не си засегната.
Инаку има и засегнати семејства не оспорувам,ама кога ги читам ваквите ми иди некој нагон, не знам, можда е до мене.