- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.533
- Поени од реакции
- 37.379
... секоја држава според пријавени случаеви, па и нашата, добива пари околу КОВИД19, а не народот!Па давале пари, не толку, ама колку чинел лимен ковчег, така чув ...
... секоја држава според пријавени случаеви, па и нашата, добива пари околу КОВИД19, а не народот!Па давале пари, не толку, ама колку чинел лимен ковчег, така чув ...
Незнам како би знаеле ама мислам дека испадна како да сме си ја запалиле куќата затоа што има осило на таванот.Па не баш.Како некој би можел ова да го знае или предвиди однапред?
Toa ти и уште неколкумина доаѓаш до тој заклучок. Тие што се разболеа и имаат починати, не мислат така.Ако е вака како што викаш(а не викам дека не е) и ако додадеш дека Караџовски јавно призна што све е пишано дека умрело од корона,доаѓаме до заклучок дека погубувањето на економијата и општото парализирање на државава задњиве 3 месеца е еден огромен дебакл и некој треба дебело да одговара за ова.
Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Ако си ја чешам главата и напраам судар, ќе бидам умрен у собраќајна несреќа или зашто сум имал првут? Се знае што е причина за смрт, не треба сеа топла вода да измслуваме.A od kade e siguren Kaŕadzoski deka na toj što poginal vo soobrakajka ne mu se slošilo kako posledica od Koronata i se zabil vo druga kola ili zid?
Е да,чудна работа некој да се разболе и умре...Toa ти доаѓаш до тој заклучок. Тие што се разболеа и починаа не мислат така.
Така де, ама државата ги плаќала тие лимени ковчези за закоп на некој регистриран заразен. Од таму и се прошири муабетот дека им нудат пари на роднините на починатиот да го запишеле дека имал корона... секоја држава според пријавени случаеви, па и нашата, добива пари околу КОВИД19, а не народот!
Јас мислам дека грешно се изрази Караџовски, мада му ја немам чуено изјавата, се водам по ова копираново од тебе.Зашто е излишно да се коментира кога прецедателот на комисијата за заразни ти го поврдува тоа? Дека све живо се пишува како умрено од ковод, имаше муабет и претходно ама ги праевте луди луѓето тогаш. Еве ти сеа имаш потврда. И едно е заведен како заразен од ковид, друго е умрен од ковид.
... и мене исто, ама има корист, еве еден пример ...толкава донација ... еве јас не коментирам, прашајте ги вие од прва рака.... било која болница во МКД кубури со основни заштитни средства, сами сите се борат како знаат...еве друг пример , трет пример... милиони милиони евра...Мене ми нема ниту една логична причина да се билда бројот на мртви, никаква корист нема државата од тоа.
И ај сега објасни каква врска има помошта на ЕУ, СЗО/компанија, со тоа што условно речено починати од сообраќајна несреќа или некој рандом причинител за смрт се пишуваат како починати од Ковид? Тоа е помош која ја добиваат сите земји и не зависи од умрени и слично, не трескај зелени. Или можда и ти веруваш дека по 2000 евра дава државата за да го пишат како умрен од Ковид?...е да, чудна работа некој да се разболе од мирно седење, да не кашла, да нема покачена температура, да почитува сите протоколи, да нема никакви други здравствени проблеми освен во моментот не можел да диши, ама што е тоа за 35 годишен, па кога направил ртг снимка сомневајќи се за стар бронхит, оти немал ниту сомнителен контакт ниту симпотоми, (епидемиолошкиот тест го исфрли за тестирање) белодробието партал... веднаш го тестирале, позитивен, веднаш го интернирале, за два дена му се превртува цел свет од здрав прав, без други здравствени проблеми и симптоми освен дишењето... а што со тие контакти околу него, што со него?
... и мене исто, ама има корист, еве еден пример ...толкава донација ... еве јас не коментирам, прашајте ги вие од прва рака.... било која болница во МКД кубури со основни заштитни средства, сами сите се борат како знаат...еве друг пример , трет пример... милиони милиони евра...
со толку милиони евра Дубаи ќе изградев среде МКД...
Ако кај нас се вртат бројки како 66 милиони, замисли какви бројки се вртат во Њу Јорк и такви метрополи......е да, чудна работа некој да се разболе од мирно седење, да не кашла, да нема покачена температура, да почитува сите протоколи, да нема никакви други здравствени проблеми освен во моментот не можел да диши, ама што е тоа за 35 годишен, па кога направил ртг снимка сомневајќи се за стар бронхит, оти немал ниту сомнителен контакт ниту симпотоми, (епидемиолошкиот тест го исфрли за тестирање) белодробието партал... веднаш го тестирале, позитивен, веднаш го интернирале, за два дена му се превртува цел свет од здрав прав, без други здравствени проблеми и симптоми освен дишењето... а што со тие контакти околу него, што со него?
... и мене исто, ама има корист, еве еден пример ...толкава донација ... еве јас не коментирам, прашајте ги вие од прва рака.... било која болница во МКД кубури со основни заштитни средства, сами сите се борат како знаат...еве друг пример , трет пример... милиони милиони евра...
со толку милиони евра Дубаи ќе изградев среде МКД...