Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.533
Поени од реакции
37.379
Па давале пари, не толку, ама колку чинел лимен ковчег, така чув ...
... секоја држава според пријавени случаеви, па и нашата, добива пари околу КОВИД19, а не народот!

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.172
Поени од реакции
13.009
Па не баш.Како некој би можел ова да го знае или предвиди однапред?
Незнам како би знаеле ама мислам дека испадна како да сме си ја запалиле куќата затоа што има осило на таванот.
Така барем мене ми делува...

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.047
Поени од реакции
83.486
Ако е вака како што викаш(а не викам дека не е) и ако додадеш дека Караџовски јавно призна што све е пишано дека умрело од корона,доаѓаме до заклучок дека погубувањето на економијата и општото парализирање на државава задњиве 3 месеца е еден огромен дебакл и некој треба дебело да одговара за ова.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Toa ти и уште неколкумина доаѓаш до тој заклучок. Тие што се разболеа и имаат починати, не мислат така.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.270
Поени од реакции
18.243
A od kade e siguren Kaŕadzoski deka na toj što poginal vo soobrakajka ne mu se slošilo kako posledica od Koronata i se zabil vo druga kola ili zid?
Ако си ја чешам главата и напраам судар, ќе бидам умрен у собраќајна несреќа или зашто сум имал првут? Се знае што е причина за смрт, не треба сеа топла вода да измслуваме.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.065
... секоја држава според пријавени случаеви, па и нашата, добива пари околу КОВИД19, а не народот!
Така де, ама државата ги плаќала тие лимени ковчези за закоп на некој регистриран заразен. Од таму и се прошири муабетот дека им нудат пари на роднините на починатиот да го запишеле дека имал корона

Член од
23 август 2010
Мислења
39.432
Поени од реакции
114.094
Зашто е излишно да се коментира кога прецедателот на комисијата за заразни ти го поврдува тоа? Дека све живо се пишува како умрено од ковод, имаше муабет и претходно ама ги праевте луди луѓето тогаш. Еве ти сеа имаш потврда. И едно е заведен како заразен од ковид, друго е умрен од ковид.
Јас мислам дека грешно се изрази Караџовски, мада му ја немам чуено изјавата, се водам по ова копираново од тебе.

Мене ми нема ниту една логична причина да се билда бројот на мртви, никаква корист нема државата од тоа.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.047
Поени од реакции
83.486
Пекинг кој знае колку-милионски град, вчера имале 79 случаи и воена состојба, бодликави жици, карантин и блокада. Овде, прво реисот и Османи да видиме како им одговара нив и на Албанците, па после да видиме на СДСМ да се прилагодат на своите предизборни потреби, па Мицко на крај што ќе бара за да иде на избори у јули. Е кога сите овие ќе си ги усогласат национал-шовинистичките и дневнополитичките потреби, епа, во таа рамка, ако има комисијата за заразни болести нешто да додаде, ОК.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.533
Поени од реакции
37.379
...е да, чудна работа некој да се разболе од мирно седење, да не кашла, да нема покачена температура, да почитува сите протоколи, да нема никакви други здравствени проблеми освен во моментот не можел да диши, ама што е тоа за 35 годишен, па кога направил ртг снимка сомневајќи се за стар бронхит, оти немал ниту сомнителен контакт ниту симпотоми, (епидемиолошкиот тест го исфрли за тестирање) белодробието партал... веднаш го тестирале, позитивен, веднаш го интернирале, за два дена му се превртува цел свет од здрав прав, без други здравствени проблеми и симптоми освен дишењето... а што со тие контакти околу него, што со него? :(
Мене ми нема ниту една логична причина да се билда бројот на мртви, никаква корист нема државата од тоа.
... и мене исто, ама има корист, еве еден пример ...толкава донација ... еве јас не коментирам, прашајте ги вие од прва рака.... било која болница во МКД кубури со основни заштитни средства, сами сите се борат како знаат...еве друг пример , трет пример... милиони милиони евра...:toe:
со толку милиони евра Дубаи ќе изградев среде МКД...

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.047
Поени од реакции
83.486

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Плус 34 оздравени.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.432
Поени од реакции
114.094
...е да, чудна работа некој да се разболе од мирно седење, да не кашла, да нема покачена температура, да почитува сите протоколи, да нема никакви други здравствени проблеми освен во моментот не можел да диши, ама што е тоа за 35 годишен, па кога направил ртг снимка сомневајќи се за стар бронхит, оти немал ниту сомнителен контакт ниту симпотоми, (епидемиолошкиот тест го исфрли за тестирање) белодробието партал... веднаш го тестирале, позитивен, веднаш го интернирале, за два дена му се превртува цел свет од здрав прав, без други здравствени проблеми и симптоми освен дишењето... а што со тие контакти околу него, што со него? :(

... и мене исто, ама има корист, еве еден пример ...толкава донација ... еве јас не коментирам, прашајте ги вие од прва рака.... било која болница во МКД кубури со основни заштитни средства, сами сите се борат како знаат...еве друг пример , трет пример... милиони милиони евра...:toe:
И ај сега објасни каква врска има помошта на ЕУ, СЗО/компанија, со тоа што условно речено починати од сообраќајна несреќа или некој рандом причинител за смрт се пишуваат како починати од Ковид? Тоа е помош која ја добиваат сите земји и не зависи од умрени и слично, не трескај зелени. Или можда и ти веруваш дека по 2000 евра дава државата за да го пишат како умрен од Ковид?

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028

Ако кај нас се вртат бројки како 66 милиони, замисли какви бројки се вртат во Њу Јорк и такви метрополи...
Да не шерувам работи што можеби се фејк њуз, читав дека за многу болници во Америка кој биле пред банкрот или затварање, станале центри за ковид пациенти, и фактички со овие милионски или Билионски донации успеале да ги одржат во живот болниците, и нормално гадно да профитираат...па дури и носеле обични пациенти и ги мешале со ковид пациенти со цел да се заразат и нормално бројката на заразени да расте...колку повеќе заразени, толку повеќе милиони. Али пак ќе кажам, да не веруваме слепо на се што ќе прочитаме.

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.055
Поени од реакции
6.715
На Explorer работат у ИВЗ, сега им стасала веста дека во светот има пандемија.

- Оваа болест е вистинска, сите компетентни органи и институции во светот потврдиле дека постои.

Kajgana Shop

На врв Bottom